براثر پس لرزه های زلزله 7.9 ریشتری روز شنبه نپال که در بخش هایی از هند نیز احساس شد، 72 نفر در ایالت های مختلف هند کشته و 259 نفر دیگر مجروح شدند.
به گزارش شفقنا افغانستان به نقل از ایرنا، بیش از یکصد پس لرزه پس از زمین لرزه 7.9 ریشتری روز شنبه در نپال در ایالت های مختلف هند احساس شد که افزون بر 20 مورد آن بین 4.5 تا 6.9 ریشتر شدت داشت.
به گزارش خبرگزاری پی .تی .آی هند ، پس لرزه 6.9 ریشتری روز یکشنبه به مرکزیت نپال در ایالت های مختلف هند از قبیل بنگال غربی،بیهار،آسام ،چارخند، اودیشا،اترخند، پنجاب ، هاریانا، اترپرادش و دهلی نو در ساعت 12 و 42 دقیقه به وقت محلی به مدت 30 ثانیه احساس شد.
براساس این گزارش این پس لرزه باعث افزایش تعداد تلفات و خسارات مالی در ایالت های هند شد.
نارندرا مودی نخست وزیر هند در دیدار با مقامات دولتی، وضعیت عملیات امداد و نجات در صورت ادامه پس لرزه های شدیدتر را بررسی کرد.
هند در عملیات نجات خود با نام « مایری» یا «دوستی » با استفاده از چند فروند هواپیما، بالگرد و دهها پزشک و امدادگر اقدام به امداد رسانی به مردم نپال کرد.
براثر زمین لرزه 7.9 ریشتری روز شنبه نپال که در 80 سال گذشته بی سابقه بوده است، براساس آخرین گزارش های دریافتی تاکنون بیش از چهار هزار و 300 نفر کشته و هشت هزار نفر مجروح شده اند.
هند اعلام کرد، این کشور همه توان خود را برای کمک به نپال برای به حداقل رساندن آسیب های ناشی از زمین لرزه به کار می گیرد.
نِپال کشوری آسیایی واقع در شمال هند و پایتخت آن کاتماندو است. جمعیت نپال حدود ۲۷ میلیون نفر و زبان رسمی آن نپالی است.
بیشتر محدودهٔ نپال بر روی رشته کوه های هیمالیا قرار گرفته و شمال این کشور هشت قله از ۱۴ قله بلند جهان را در خود جای داده که یکی از آن ها بلندترین قله جهان یعنی «اورست »است. جنوب کشور مرطوب و حاصلخیز است و جمعیت زیادی را در خود جای داده است.
انتهای پیام
