یکشنبه 27 ثور 1405

آخرین اخبار

پیشرفت در هوش مصنوعی؛ تحلیل تومور حالا در چند دقیقه ممکن شد

شفقنا افغانستان – پژوهشگران دانشگاه سدارس-سینای لس‌آنجلس ابزار هوش...

اکونومیست: جهان در آستانه «آخرالزمان شغلی» هوش مصنوعی قرار دارد

شفقنا افغانستان- نشریه اکونومیست در گزارشی نوشته که دنیا...

فریاد عدالت‌خواهی در کلام امام جواد(ع)؛ مناجاتی علیه ظلم و فساد

شفقنا افغانستان- امام جواد(ع) در مناجات کشف ظلم بیان...

ربایش ده‌ها دانش‌آموز در نیجریه؛ بازگشت سایه وحشت به مدارس

شفقنا افغانستان– ساکنان ایالت بورنو در شمال شرقی نیجریه...

العرب: جنگ ایران محصولات زراعتی مصر را نابود می‌کند

شفقنا افغانستان - جنگ جاری در منطقه خاورمیانه فشارهای...

طالبان: ترکیه برای ۲۰ هزار افغان ویزای دامداری صادر می‌کند

شفقنا افغانستان _ وزارت مهاجرین طالبان اعلام کرده است...

محقق از افزایش فشارهای مذهبی بر شیعیان هشدار داد

شفقنا افغانستان _ محمد محقق، رهبر حزب وحدت اسلامی...

مقام ارشد آمریکایی: افغانستان همچنان در خط مقدم تهدیدهای تروریستی قرار دارد

شفقنا افغانستان- یک مقام ارشد نظامی ایالات متحده اعلام...

بازگشت اجباری بیش از ۵ هزار مهاجر افغانستانی در یک روز؛ تشدید بحران انسانی

شفقنا افغانستان– معاونت سخنگوی طالبان اعلام کرد که روز...

نرخ اسعار خارجی در برابر پول افغانی/ شنبه ۲۶ ثور ۱۴۰۵

شفقنا افغانستان – بر اساس اعلام سراسری شهزاده، بازار...

نیویورک تایمز مدعی شد؛ احتمال ازسرگیری جنگ ایران و آمریکا ظرف چند روز آینده

شفقنا افغانستان– روزنامه نیویورک تایمز بامداد شنبه ادعا کرد...

قیام اهالی پانزده قریه فندهار علیه طالبان

صد ها تن از باشندگان پانزده قریه در ولسوالی میوند ولایت قندهار در جنوب کشور بخاطر آن چه ظلم طالبان بر مردم گفته، امروز بر علیه افراد این گروه قیام کرده اند.
این باشندگان گفته اند که آنان در سال های اخیر زیر ظلم افراد وابسته به گروه طالبان قرار داشتند و مکاتب در قریه‌ های شان برای همیشه بسته بوده است.
مقام های محلی در ولایت قندهار قیام مردم ولسوالی میوند را تائید کرده و از این اقدام آنان ستایش کردند.

به گزارش شفقنا افغانستان به نقل از بخدی،ضیا درانی، سخنگوی سرپرست این ولایت گفت: ” باشنده گان ولسوالی میوند در طول سال های اخیر از وجود مخالفان مسلح با مشکلات زیادی روبرو بودند، از همین خاطر صدها تن از باشندگان حدود پانزده قریه در این ولسوالی به صورت خود جوش بر ضد طالبان ایستادند.”

آقای دران می گوید که قریه های جودروم، کلاشامیز، تمیز کاریز، اتا کاریز، جامیا، شیل غمی، ماما کاریز، شاهی کاریز، شیرعلی کاریز، مندوزی، و صوبت از مربوطات ولسوالی میوند است که مردم آن از ظلم طالبان به تنگ آمده اند.
به گفته درانی، در مناطق که طالبان حضور دارند مکاتب بسته است و کودکان این مناطق بی سواد هستند.

درانی گفت که باشندگان میوند گفته اند آنان اجازه نمی دهند پس از این مکاتب بسته باشد و خود شان زیر ستم و ظلم طالبان قرار داشته باشند.

ولسوالى ميوند در ٧٠ کيلومترى شهر قندهار و در مسير شاهراه هرات-قندهار موقعيت دارد که برخى مناطق آن، هنوزهم تحت تصرف طالبان و دیگر گروه های شورشی قرار دارد.
با این حال ضیا درانی می گوید که با آغاز قیام باشندگان این ولسوالی، طالبان بدون واکنش و مقاومت عقب نشینی کرده اند و تا کنون تلفاتی نیز از کشته و زخمی شدن باشندگان و یا مخالفان دولت گزارش نشده است.

درانی گفت که اگر شورشیان علیه قیام کنندگان در میوند واکنش نشان داده و درگیر شوند مقام های محلی ولایت قندهار اقدامات تازه را برای فرستان نیرو روی دست خواهند گرفت.

به گفته سخنگوی سرپرست قندهار، قیام کنندگان با سلاح سبک دست داشته شان در برابر طالبان ایستادند، ونیز نيروهاى امنيتى همزمان با اطلاع يافتن از قيام مردمى، عمليات سه روزه ای را در اين منطقه آغاز کردند و منطقه را از وجود مخالفان مسلح پاکسازی کرده اند.

انتهای پیام

www.afghanistan.shafaqna.com

اخبار مرتبط