شنبه 26 ثور 1405

آخرین اخبار

پیشرفت در هوش مصنوعی؛ تحلیل تومور حالا در چند دقیقه ممکن شد

شفقنا افغانستان – پژوهشگران دانشگاه سدارس-سینای لس‌آنجلس ابزار هوش...

اکونومیست: جهان در آستانه «آخرالزمان شغلی» هوش مصنوعی قرار دارد

شفقنا افغانستان- نشریه اکونومیست در گزارشی نوشته که دنیا...

فریاد عدالت‌خواهی در کلام امام جواد(ع)؛ مناجاتی علیه ظلم و فساد

شفقنا افغانستان- امام جواد(ع) در مناجات کشف ظلم بیان...

ربایش ده‌ها دانش‌آموز در نیجریه؛ بازگشت سایه وحشت به مدارس

شفقنا افغانستان– ساکنان ایالت بورنو در شمال شرقی نیجریه...

العرب: جنگ ایران محصولات زراعتی مصر را نابود می‌کند

شفقنا افغانستان - جنگ جاری در منطقه خاورمیانه فشارهای...

طالبان: ترکیه برای ۲۰ هزار افغان ویزای دامداری صادر می‌کند

شفقنا افغانستان _ وزارت مهاجرین طالبان اعلام کرده است...

محقق از افزایش فشارهای مذهبی بر شیعیان هشدار داد

شفقنا افغانستان _ محمد محقق، رهبر حزب وحدت اسلامی...

مقام ارشد آمریکایی: افغانستان همچنان در خط مقدم تهدیدهای تروریستی قرار دارد

شفقنا افغانستان- یک مقام ارشد نظامی ایالات متحده اعلام...

بازگشت اجباری بیش از ۵ هزار مهاجر افغانستانی در یک روز؛ تشدید بحران انسانی

شفقنا افغانستان– معاونت سخنگوی طالبان اعلام کرد که روز...

نرخ اسعار خارجی در برابر پول افغانی/ شنبه ۲۶ ثور ۱۴۰۵

شفقنا افغانستان – بر اساس اعلام سراسری شهزاده، بازار...

نیویورک تایمز مدعی شد؛ احتمال ازسرگیری جنگ ایران و آمریکا ظرف چند روز آینده

شفقنا افغانستان– روزنامه نیویورک تایمز بامداد شنبه ادعا کرد...

تظاهرات در اسپانیا علیه برنامه ریاضت های اقتصادی دولت

هزاران تن از مردم مادرید پایتخت اسپانیا شنبه شب در تظاهراتی گسترده با شعار ‘نان، کار، مسکن و کرامت’ در اعتراض به ریاضت های اقتصادی دولت در خیابان های مرکزی این شهر راهپیمایی کردند.

به گزارش شفقنا افغانستان به نقل از ، باوجود بارش شدید باران، تظاهرکنندگان همچون اعتراض های پنج سال اخیر در مخالفت با ریاضت های اعمال شده از سوی دولت گذشته و کنونی، بار دیگر به خیابان ها آمدند تا خشم و نارضایتی خود را ابراز کنند.

در این تظاهرات که با شعار ‘کرامت و حقوق در برابر سیاست های اقتصادی و اجتماعی ‘ برگزار شد، علاوه بر اقشار مختلف جامعه و تشکل های کارگری، نمایندگان برخی از احزاب چپگرای اسپانیا نیز حضور داشتند.

‘کایو لارا ‘ رهبر حزب ‘چپ متحد’ سومین قدرت سیاسی اسپانیا که در این تظاهرات حضور داشت، پیش از این در سخنانی تاکید کرده بود که که حزبش از همه تظاهرات اعتراضی حمایت می کند زیرا ‘حق داشتن نان، مسکن و شغل شایسته’ از جمله موارد تاکید شده در قانون اساسی اسپانیا است.

وی تصریح کرد: این اعتراض ها تا هنگامی که یک دولت ‘معقول’ روی کار بیاید و مطابق با قانون اساسی عمل کند، همچنان ادامه خواهند داشت.

وی همچنین از ‘ماریانو راخوی’ نخست وزیر اسپانیا انتقاد کرده بود که مدت زیادی است به صف های بیکاران و غذاخوری های اجتماعی سر نزده و از دیدن واقعیت ها چشم پوشی می کند.

معترضان به ریاضت اقتصادی در تظاهرات شنبه شب خود با حمل پلاکارهای مختلفی با مضامین ‘آن را دموکراسی می نامند اما هیچ نیست’، ‘پرداخت بدهی غیرقانونی نه’ و ‘دزدیدن مسکن و نان خشونت است’، فریاد می زدند ‘زنده باد مبارزه طبقه کارگر’، ‘دولت باید استعفا دهد’ و ‘مفسدان باید به زندان بروند’.

در پایان این تظاهرات که به میدان مرکزی شهر ختم شد، یکی از سازمان دهندگان تظاهرات با خواندن بیانیه ای، تاکید کرد: اکنون زمان تغییرات در کشور فرا رسیده است زیرا دولتمردان منابع عمومی و شغل را از مردم دریغ کرده و در حال اخراج جوانان از دانشگاه ها هستند؛ با این وضعیت، ساخت یک زندگی غیرممکن است.

در ادامه این بیانیه تاکید شد: در برابر یک وضعیت وخیم اجتماعی، باید یک پاسخ همگانی و گسترده از سوی طبقه کارگری، شهروندان و ملت صورت گیرد؛ ‘ما همچنان می خواهیم که دولت کناره گیری کند’.

این تظاهرات اعتراضی در حالی برگزار شد که هر روز اسناد و شواهد جدیدی از فساد مالی سیاستمداران اسپانیایی به ویژه اعضای حزب دولت حاکم ‘مردمی’ در رسانه ها منتشر می شود؛ آن هم در حالی که شهروندان پس از 6 سال از آغاز بحران اقتصادی در این کشور، هر روز درآمد کمتری دارند، شغل و مسکن خود را از دست می دهند و فقیرتر می شوند.

انتهای پیام

www.afghanistan.shafaqna.com

اخبار مرتبط