یکشنبه 27 ثور 1405

آخرین اخبار

پیشرفت در هوش مصنوعی؛ تحلیل تومور حالا در چند دقیقه ممکن شد

شفقنا افغانستان – پژوهشگران دانشگاه سدارس-سینای لس‌آنجلس ابزار هوش...

اکونومیست: جهان در آستانه «آخرالزمان شغلی» هوش مصنوعی قرار دارد

شفقنا افغانستان- نشریه اکونومیست در گزارشی نوشته که دنیا...

فریاد عدالت‌خواهی در کلام امام جواد(ع)؛ مناجاتی علیه ظلم و فساد

شفقنا افغانستان- امام جواد(ع) در مناجات کشف ظلم بیان...

ربایش ده‌ها دانش‌آموز در نیجریه؛ بازگشت سایه وحشت به مدارس

شفقنا افغانستان– ساکنان ایالت بورنو در شمال شرقی نیجریه...

العرب: جنگ ایران محصولات زراعتی مصر را نابود می‌کند

شفقنا افغانستان - جنگ جاری در منطقه خاورمیانه فشارهای...

طالبان: ترکیه برای ۲۰ هزار افغان ویزای دامداری صادر می‌کند

شفقنا افغانستان _ وزارت مهاجرین طالبان اعلام کرده است...

محقق از افزایش فشارهای مذهبی بر شیعیان هشدار داد

شفقنا افغانستان _ محمد محقق، رهبر حزب وحدت اسلامی...

مقام ارشد آمریکایی: افغانستان همچنان در خط مقدم تهدیدهای تروریستی قرار دارد

شفقنا افغانستان- یک مقام ارشد نظامی ایالات متحده اعلام...

بازگشت اجباری بیش از ۵ هزار مهاجر افغانستانی در یک روز؛ تشدید بحران انسانی

شفقنا افغانستان– معاونت سخنگوی طالبان اعلام کرد که روز...

نرخ اسعار خارجی در برابر پول افغانی/ شنبه ۲۶ ثور ۱۴۰۵

شفقنا افغانستان – بر اساس اعلام سراسری شهزاده، بازار...

نیویورک تایمز مدعی شد؛ احتمال ازسرگیری جنگ ایران و آمریکا ظرف چند روز آینده

شفقنا افغانستان– روزنامه نیویورک تایمز بامداد شنبه ادعا کرد...

15میلیون دالر،عواید سالیانه ماهواره “افغان ست” برای دولت

نخستین ماهواره افغانستان (افغان ست یک) به طور رسمی توسط معاون اول ریاست جمهوری اسلامی افغانستان و  وزیر مخابرات وتکنالوجی معلوماتی، طی یک محفل باشکوه وبا حضور داشت مقامات دولتی، وکلای شورای ملی، نماینده های رسانه های همگانی افتتاح گردید.

امیرزی سنگین وزیر مخابرات و تکنالوجی معلوماتی کشور که در افتتاح این محفل صحبت می نمود؛ افتتاح ماهواره افغان ست 1 را یک گام بزرگ وارزنده در راستای پیشرفت وترقی کشور خواند. وی همچنان به دست آورد های 12 ساله حکومت افغانستان اشاره نموه گفت که در طی این دوازده سال به پیشرفت های زیادی در تمام عرصه ها دست یافته است. وی نیز به دست آورد ها وپیشرفت های سکتور مخابرات کشور پرداخته یاد یاور شد که تا اکنون در سکتور مخابرات وتکنالوجی معلوماتی کشور پیشرفت های چشمگیری صورت گرفته که گفته می توانیم؛ در حال حاضرحدود 90 فیصد مردم کشور از خدمات مبایل استفاده می کنند و خدمات انتر نت در 20 شهر بزرگ از طریق 3G فعال گردیده و به سرعت در حال گسترش می باشد.

سنگین افزود که استفاده از مبایل و تکنالوجی معلوماتی امروزه یکی از نیاز های مهم زنده گی مردم کشور می باشد که در بخش های حکومت داری، اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و غیره نقش عمده و اساسی را ایفامی نماید.

وزیر مخابرات، رشد رسانه های همگانی برقی را در کشور در طی یک دهه اخیر بی سابقه خوانده و گفتند که افزون بر صفحات انترنتی، یوتیوب، فیسبوک و تویتر درحال حاضر89 تلویزیون و 220 رادیو در سراسر افغانستان فعالیت دارند. وی گف: جهت بهبود و گسترش نشرات تلویزیون ها در تمام نقاط کشور این وزارت دو ابتکار بزرگی را انجام داده که یکی تبدیل نمودن سیستم های تلویزیون از انالوگ به دیجیتل و دیگری هم پخش نشرات تلویزیون ها از طریق ماهواره افغان ست 1 می باشد.

سنگین افزود که در قسمت تبدیل نمودن سیستم تلویزیون به دیجیتل فوایدی چون: کیفیت صدا و تصویر، استفاده موثر از فریکانس و گسترش ساحه نشرات و در قسمت پخش نشرات از طریق ستلایت گفته می توانیم که مردم کشور در هر نقطه می توانند با نصب یک آنتن تمام تلویزیون های کشور را بصورت خوب تماشا نموده واز بر نامه های آن مستفید گردند.

همچنان وزیر مخابرات در خصوص ماهواره افغان ست 1 صحبت نمود گفت که این ماهواره  12ترانسپاندر ظرفیت فعال  دارد که ضروریات کشور را در حال حاضر مرفوع می سازد. وی افزود که هفت سال از عمر این ماهواره باقی مانده و ما به اساس تفاهمنامه ای که باشرکت یوتل ست به امضا رسانیده بودیم، تفاهم صورت گرفته است که  تا هفت سال آینده ماهواره افغان ست 2 باید آماده و بجای افغان ست 1 فعال گردد.

ناگفته نباید گذاشت که  به اساس تفاهم نامه وزارت مخابرات وتکنالوجی معلوماتی باشرکت یوتل ست که چندی قبل به امضا رسیده بود، این ماهواره در مدار 48 درجه شرقی برای افغانستان جابجاگرید و سر از امروزبه فعالیت آغاز نموده است.  ازجمله سهولت های که از طریق این ماهواره برای مردم کشور و بخصوص مناطق دور دست مهیا می گردد سهولت های چون: گسترش ارتباطات مخابراتی وانتر نتی، گسترش نشرات رادیو و تلویزیون، همچنان در پهلوی آن، تلویزیون های افغانستان در کشور های همسایه وکشورهای آسیای مرکزی و خاور میانه نیز می توانند که نشرات داشته باشند. این ماهواره سالانه مبلغ 15 میلیون دالر امریکایی عواید نیز برای دولت افغانستان دارد.

انتهای پیام

www.afghanistan.shafaqna.com

اخبار مرتبط