برخی از سناتوران در مجلس سنا با اشاره به صحبت های پشت پرده نامزدان انتخابات ریاست جمهوری برای چگونگی رفتن انتخابات به دور دوم، تأکید دارند که قدرت سیاسی ایتلافی را نمی خواهند.
به گفته آنان، کمیسیون انتخابات و نامزدان، باید به قانون اساسی احترام بگذارند و در صورت که هیچ نامزد آرای لازم را در دور اول کسب نکند، انتخابات دور دوم برگزار شود.
به گزارش شفقنا افغانستان به نقل از جمهور،عارف الله پشتون، در جلسه امروز مجلس سنا، گفت: ” گفته می شود که برخی از صحبت ها در پشت پرده میان نامزدان، برای تشکیل حکومت ایتلافی جریان دارد، نامزدان از این صحبت ها خود داری کنند و در رابطه به انتخابات طبق قانون اساسی عمل کنند”.
او خطاب به کمیسیون های انتخاباتی نیز خاطرنشان کرد که بی طرفی شان را نسبت به اراده مردم افغانستان حفظ کنند.
محمد امین احمدی دیگر عضو مجلس سنا در این مورد گفت: ” اگر نامزد برنده در مرحله اول انتخابات مشخص نشد؛ کمیسیون انتخابات باید برای برگزاری دور دوم انتخابات آمادگی بگیرد. گفتگوهای پشت پرده به منظور ایجاد حکومت ایتلافی مطابق به قانون نیست و نامزدان از آن خودداری کنند”.
خالقداد بلاغی دیگر عضو مجلس سنا نیز گفت: ” از قراین معلوم می شود که انتخابات به دور دوم خواهد رفت و باید آمادگی برگزاری انتخابات برای دور دوم گرفته شود تا مردم افغانستان خود در مورد سرنوشت سیاسی کشور تصمیم بگیرند”.
آقای بلاغی افزود: در صورتی که نامزدان حکومت ایتلافی ایجاد کند قابل قبول و مشروع نیست.
او، تصمیم نامزدان مبنی بر ایجاد قدرت ایتلافی را تجاوز به اراده سیاسی مردم افغانستان عنوان کرد.
برخی از سناتوران دیگر امر و نهی کمیسیون های انتخابات را توسط تعدادی از نامزدان، نادرست خواندند.
نجیبه حسینی بدون ذکر نام نامزد مشخصی گفت: ” امر و نهی کمیسیون های انتخاباتی توسط نامزدان نادرست است و بگذارند این دو کمیسیون مطابق قانون طرزالعمل کاری شان روند اعلام نتایج را به پیش ببرند”.
کمیسیون مستقل انتخابات نتایج قسمی انتخابات را اعلام کرد.
اشرف غنی احمد زی، اعلام نتایج قسمی را مغشوش کننده خواند و از کمیسیون انتخابات خواست که این روند را متوقف کند.
قرار است نتایج ابتدایی انتخابات ریاست جمهوری و شوراهای ولایتی به تاریخ ۴ ثور (۲روز دیگر) اعلام شود.
انتهای پیام
www.afghanistan.shafaqna.com
