یکشنبه 27 ثور 1405

آخرین اخبار

میراث حکمت امام جواد(ع)؛ گنجینه‌ای از توصیه‌های اخلاقی که هنوز راهگشاست

شفقنا افغانستان– چنان ‌که ‌لقب ‌جواد حاکی ‌از آن‌...

نخست‌وزیر ایتالیا: تنگه هرمز باید بدون محدودیت بازگشایی شود

شفقنا افغانستان - نخست وزیر ایتالیا خواستار بازگشایی تنگه...

فایق: گزارش‌ها از دایکندی نشان‌دهنده گسترش سرکوب و فشار بر زنان در افغانستان است

شفقنا افغانستان؛ نصیراحمد فایق، نماینده دایمی افغانستان در سازمان...

تصادف مرگبار در شاهراه کابل–قندهار؛ پنج نفر جان باختند

شفقنا افغانستان - مقام‌های طالبان در میدان وردک اعلام...

نرخ اسعار خارجی در برابر پول افغانی/ یکشنبه 27 ثور 1405

شفقنا افغانستان – بر اساس اعلام سراسری شهزاده، بازار...

پیشرفت در هوش مصنوعی؛ تحلیل تومور حالا در چند دقیقه ممکن شد

شفقنا افغانستان – پژوهشگران دانشگاه سدارس-سینای لس‌آنجلس ابزار هوش...

اکونومیست: جهان در آستانه «آخرالزمان شغلی» هوش مصنوعی قرار دارد

شفقنا افغانستان- نشریه اکونومیست در گزارشی نوشته که دنیا...

فریاد عدالت‌خواهی در کلام امام جواد(ع)؛ مناجاتی علیه ظلم و فساد

شفقنا افغانستان- امام جواد(ع) در مناجات کشف ظلم بیان...

ربایش ده‌ها دانش‌آموز در نیجریه؛ بازگشت سایه وحشت به مدارس

شفقنا افغانستان– ساکنان ایالت بورنو در شمال شرقی نیجریه...

العرب: جنگ ایران محصولات زراعتی مصر را نابود می‌کند

شفقنا افغانستان - جنگ جاری در منطقه خاورمیانه فشارهای...

طالبان: ترکیه برای ۲۰ هزار افغان ویزای دامداری صادر می‌کند

شفقنا افغانستان _ وزارت مهاجرین طالبان اعلام کرده است...

سفیر آمریکا در افغانستان: اگر امریکا از افغانستان خارج شود، ناتو هم باقی نمی ماند

جیمز کننگهم سفیر ایالات متحده امریکا در افغانستان می گوید، با منافع مشترک جامعه جهانی وارد افغانستان شدیم، تا با تروریزم که از این کشور بالای ما حمله کرد، با آنها در همین جا مبارزه کنیم.

به گزارش خبرگزاری شیعیان افغانستان (شفقنا افغانستان) به نقل از منابع؛ کننگهم گفت: مبارزه با تروریزم نیاز به حضور طولانی ما در افغانستان دارد و یگانه راه حضور طولانی امریکا در افغانستان برای فعالیت های ضد دهشت افگنی،  توافق روی امضاء پیمان امنیتی میان کابل و واشنگتن می باشد.

آقای کننگهم در یک کنفرانس خبری در مزارشریف گفت، امریکا و جامعه بین المللی برای ادامه کمک هایش بعد از 2014 به افغانستان متعهد می باشد و اگر پیمان امنیتی را دولت فعلی افغانستان با ایالات متحده امریکا امضا نکرد، آنان تلاش می کنند تا هر چی زودتر با روی کار آمدن دولت جدید این پیمان میان هر دو طرف به امضا برسد:

« ما در ملاقات وزرای کشور های ناتو با تمام همکاران خود واضح ساختیم تا آموزش و همکاری نیروهای افغان را ادامه بدهیم و با وجود که عدم امضاء این توافق بی باوری ها و مشکلات را برای ما ایجاد کرده و تلاش ما برای اداره مشکلات جریان دارد تا نظر به  آرزوی که داریم این توافق نامه را امضا کنیم. »

سفیر ایالات متحده امریکا همچنان افزود، که در صورت عدم امضاء این پیمان توسط رییس جمهور کرزی و واگذاری مسوولیت آن به دولت آینده افغانستان هیچ تاثیر روی روابط هر دو کشور نخواهد گذاشت.

اما اکنون عدم امضاء به موقع این پیمان باعث شده است تا روابط میان کابل و واشگتن نسبتاً تیره شود و بی باوری ها در مقابل به امضاء این پیمان در منطقه و افغانستان افزایش یابد.

وی گفت، آنچه برای امریکا مهم پنداشته می شود، اینست که این پیمان از سوی ملت افغانستان و لویه جرگه مشورتی رای تایید گرفته و گروهای دیگری نیز از امضاء آن در این کشور حمایت کرده است.

او می گوید، اگر تا ختم 2014 این پیمان میان هر دو طرف به امضا نرسد، در آنصورت هیچ سربازی نظامی امریکا در افغانستان حضور نخواهد داشت و ختم حضور امریکا از افغانستان به معنی ختم حضور تمام نظامیان سازمان ناتو از این کشور می باشد.

به گفته او که تا اکنون عدم امضاء این پیمان تاثیرات ناگوار در بخش فعالیت های انکشافی و توسعه اقتصادی امریکا در افغانستان داشته است.

سفیر امریکا گفت، رییس جمهور کرزی وانموده می کند که در صورت عدم امضاء این توافق نامه امریکا باید برای حضورش در افغانستان روی پلان نداشتن توافق امنیتی با کابل برنامه ریزی کند، موضوع که هیچ گاهی قابل قبول برای امریکا نیست.

انتهای پیام

www.afghanistan.shafaqna.com

 

اخبار مرتبط