یکشنبه 27 ثور 1405

آخرین اخبار

پیشرفت در هوش مصنوعی؛ تحلیل تومور حالا در چند دقیقه ممکن شد

شفقنا افغانستان – پژوهشگران دانشگاه سدارس-سینای لس‌آنجلس ابزار هوش...

اکونومیست: جهان در آستانه «آخرالزمان شغلی» هوش مصنوعی قرار دارد

شفقنا افغانستان- نشریه اکونومیست در گزارشی نوشته که دنیا...

فریاد عدالت‌خواهی در کلام امام جواد(ع)؛ مناجاتی علیه ظلم و فساد

شفقنا افغانستان- امام جواد(ع) در مناجات کشف ظلم بیان...

ربایش ده‌ها دانش‌آموز در نیجریه؛ بازگشت سایه وحشت به مدارس

شفقنا افغانستان– ساکنان ایالت بورنو در شمال شرقی نیجریه...

العرب: جنگ ایران محصولات زراعتی مصر را نابود می‌کند

شفقنا افغانستان - جنگ جاری در منطقه خاورمیانه فشارهای...

طالبان: ترکیه برای ۲۰ هزار افغان ویزای دامداری صادر می‌کند

شفقنا افغانستان _ وزارت مهاجرین طالبان اعلام کرده است...

محقق از افزایش فشارهای مذهبی بر شیعیان هشدار داد

شفقنا افغانستان _ محمد محقق، رهبر حزب وحدت اسلامی...

مقام ارشد آمریکایی: افغانستان همچنان در خط مقدم تهدیدهای تروریستی قرار دارد

شفقنا افغانستان- یک مقام ارشد نظامی ایالات متحده اعلام...

بازگشت اجباری بیش از ۵ هزار مهاجر افغانستانی در یک روز؛ تشدید بحران انسانی

شفقنا افغانستان– معاونت سخنگوی طالبان اعلام کرد که روز...

نرخ اسعار خارجی در برابر پول افغانی/ شنبه ۲۶ ثور ۱۴۰۵

شفقنا افغانستان – بر اساس اعلام سراسری شهزاده، بازار...

نیویورک تایمز مدعی شد؛ احتمال ازسرگیری جنگ ایران و آمریکا ظرف چند روز آینده

شفقنا افغانستان– روزنامه نیویورک تایمز بامداد شنبه ادعا کرد...

وزارت خارجه افغانستان: از پروسه صلح پاکستان حمایت می کنیم

وزارت خارجه افغانستان به تازگی اعلام کرده است که دولت افغانستان از پروسه صلح پاکستان حمایت خواهد کرد.

به گزارش خبرگزاری شیعیان افغانستان (شفقنا افغانستان) به نقل از منابع؛ جانان موسوی، سخنگوی وزارت خارجه کشور امروز در یک نشست خبری به خبرنگاران گفت: “اگر حکومت پاکستان بتواند یک پروسه صلح عملی را با طالبان پاکستانی آغاز کند و نتیجه مثبتی داشته باشد، دولت افغانستان از این ابتکار حمایت می کند”.
این اظهارات سخنگوی وزارت خارجه افغانستان در حالی مطرح می شود که پس از کشته شدن حکیم الله محسود، رهبر طالبان پاکستانی در حمله طیاره های بدون سرنشین آمریکایی، پروسه صلح دولت پاکستان با طالبان این کشور با بن بست مواجه شده است.
پس از کشته شدن حکیم الله محسود، ملا فضل الله مشهور به ملا رادیو، به عنوان رهبر جدید طالبان پاکستانی انتخاب شد و او مخالفت شدید خود مبنی بر مذاکره با دولت پاکستان اعلام کرده است.
با این حال مقام های وزارت خارجه افغانستان اظهار امیدواری می کنند که دولت پاکستان در گفتگوهای صلح با طالبان این کشور به نتیجه مثبتی برسد.
جانان موسی زی می گوید که پاکستان اگر یک پروسه همه جانبه مانند پروسه صلح افغانستان براه اندازد تا مخالفان مسلح پاکستان تحت شرایط و زیر چتر قانون اساسی به این پروسه بپیوندند، افغانستان از این پروسه حمایت می کند.
با این حال حکومت پاکستان بعد از کشته شدن حکیم الله محسود، تلاش دارد تا با طالبان پاکستانی وارد مذاکره صلح شود اما شماری از ناظران می گویند که گفتگوهای دولت پاکستان با طالبان این کشور در آینده نزدیک نتیجه ای در بر نخواهد داشت.
سفر هیات شورای عالی صلح به پاکستان
جانان موسی زی، سخنگوی وزارت امور خارجه در نشست خبری امروز گفت که هیات شورای عالی صلح افغانستان در آینده نزدیک به پاکستان سفر و با ملا برادر دیدار و گفتگو خواهد کرد.
پیش از این نیز مقام های وزارت خارجه بارها از سفر شورای عالی صلح به پاکستان خبر داده بودند اما تاکنون زمان دقیق این سفر مشخص نشده است.
سفر این شورا، در گفتگوهای سه جانبه سران افغانستان، پاکستان و بریتانیا که چندی پیش در لندن برگزار شده بود توافق شد.
دولت پاکستان به تازگی، ملا برادر، فرد شماره دوم گروه طالبان که در زندان این کشور زندانی بود آزاد کرد.
این کار دولت پاکستان بنا بر درخواست حکومت افغانستان انجام شد.
حکومت افغانستان به این باور است که ملا برادر، هنوز در میان گروه طالبان از نفوذ گسترده ای برخور دار است و می تواند در پروسه صلح افغانستان نقش مهمی را ایفا کند.

انتهای پیام

www.afghanistan.shafaqna.com

اخبار مرتبط