یکشنبه 27 ثور 1405

آخرین اخبار

نخست‌وزیر ایتالیا: تنگه هرمز باید بدون محدودیت بازگشایی شود

شفقنا افغانستان - نخست وزیر ایتالیا خواستار بازگشایی تنگه...

فایق: گزارش‌ها از دایکندی نشان‌دهنده گسترش سرکوب و فشار بر زنان در افغانستان است

شفقنا افغانستان؛ نصیراحمد فایق، نماینده دایمی افغانستان در سازمان...

تصادف مرگبار در شاهراه کابل–قندهار؛ پنج نفر جان باختند

شفقنا افغانستان - مقام‌های طالبان در میدان وردک اعلام...

نرخ اسعار خارجی در برابر پول افغانی/ یکشنبه 27 ثور 1405

شفقنا افغانستان – بر اساس اعلام سراسری شهزاده، بازار...

پیشرفت در هوش مصنوعی؛ تحلیل تومور حالا در چند دقیقه ممکن شد

شفقنا افغانستان – پژوهشگران دانشگاه سدارس-سینای لس‌آنجلس ابزار هوش...

اکونومیست: جهان در آستانه «آخرالزمان شغلی» هوش مصنوعی قرار دارد

شفقنا افغانستان- نشریه اکونومیست در گزارشی نوشته که دنیا...

فریاد عدالت‌خواهی در کلام امام جواد(ع)؛ مناجاتی علیه ظلم و فساد

شفقنا افغانستان- امام جواد(ع) در مناجات کشف ظلم بیان...

ربایش ده‌ها دانش‌آموز در نیجریه؛ بازگشت سایه وحشت به مدارس

شفقنا افغانستان– ساکنان ایالت بورنو در شمال شرقی نیجریه...

العرب: جنگ ایران محصولات زراعتی مصر را نابود می‌کند

شفقنا افغانستان - جنگ جاری در منطقه خاورمیانه فشارهای...

طالبان: ترکیه برای ۲۰ هزار افغان ویزای دامداری صادر می‌کند

شفقنا افغانستان _ وزارت مهاجرین طالبان اعلام کرده است...

محقق از افزایش فشارهای مذهبی بر شیعیان هشدار داد

شفقنا افغانستان _ محمد محقق، رهبر حزب وحدت اسلامی...

‏تظاهرات هواداران حزب اسلامی در کابل؛ «تاکید بر استعفای ارگ‌نشینان»

شفقناافغانستان-تعدادی از طرفداران حزب اسلامی به رهبری گلبدین حکمتیار بار دیگر امروز جمعه در کابل دست به تظاهرات زدند. آنان مدعی هستند که حکومت به توافقنامه صلح با این حزب پایبند نبوده و زندانیان آنها را از زندان‌های دولت رها نکرده‌اند.

به گزارش خبرگزاری شفقناافغانستان، روز گذشته (پنج‌شنبه، ۱۲ حمل) گلبدین حکمتیار در یک نشست خبری در کابل گفته بود که حکومت افغانستان تا هنوز به خواست‌های‌شان پاسخ نداده است. آقای حکمتیار گفته بود که سر از امروز دست به تظاهرات می‌زنند. او همچنان گفته بود که در تظاهرات امروز سلاح نیز حمل خواهند کرد. او تأکید کرده بود که حمل سلاح به معنای ترساندن و قدرت‌نمایی نیست.

هواداران حزب اسلامی به رهبری حکمتیار در پانزدهم حوت سال گذشته نیز تظاهرات کرده بودند. آنان گفته بودند تا زمانی که به خواست‌های‌شان مبنی بر عملی‌شدن توافق‌نامه‌ی صلح دولت با حزب اسلامی و رهایی زندانیان این حزب پاسخ مثبت داده نشود، به تظاهرات‌شان در سراسر کشور ادامه خواهند داد. حکمتیار در آن زمان به حکومت برای پذیرش خواست‌هایش ضرب‌الاجل ده روزه تعیین کرده بود.

گلبدین حکمتیار مدعی است که حکومت مفاد توافق‌نامه‌ی صلح با حزب اسلامی را عملی نکرده است و حدود سه‌هزار زندانی این حزب هنوز هم آزاد نشده‌اند.

توافقنامه صلح میان دولت افغانستان و حزب اسلامی به رهبری گلبدین حکمتیار در ماه میزان سال ۱۳۹۵خورشیدی به امضا رسید. براساس این توافق‌نامه، دولت متعهد شده بود که تمامی زندانیان عضو این حزب را به جز افرادی که مرتکب جرایم جنایی شده باشند و ادعاهای فردی علیه آنها وجود داشته باشد، آزاد کند.

در تاریخ ۲۶ دلو کمیسیون مشترک اجرائیوی موافقت‌نامه بین دولت و حزب اسلامی اعلام کرده بود که براساس فهرست ۱۲۰۰ نفری که از سوی حزب اسلامی در اختیار این کمیسیون قرار گرفته، تا کنون ۱۱۶۴ تن از زندانیان از زندان‌های مختلف کشور رها شده‌اند.

در اعلامیه‌ی این کمیسیون مشترک همچنان آمده بود که ۷۴ زندانی دیگر حزب اسلامی به اعدام محکوم و یا به داشتن ارتباط با داعش، مواد مخدر و قضایای اختطاف متهم اند و حکومت مکلف به رهایی آنان نیست.

اخبار مرتبط