یکشنبه 27 ثور 1405

آخرین اخبار

پیشرفت در هوش مصنوعی؛ تحلیل تومور حالا در چند دقیقه ممکن شد

شفقنا افغانستان – پژوهشگران دانشگاه سدارس-سینای لس‌آنجلس ابزار هوش...

اکونومیست: جهان در آستانه «آخرالزمان شغلی» هوش مصنوعی قرار دارد

شفقنا افغانستان- نشریه اکونومیست در گزارشی نوشته که دنیا...

فریاد عدالت‌خواهی در کلام امام جواد(ع)؛ مناجاتی علیه ظلم و فساد

شفقنا افغانستان- امام جواد(ع) در مناجات کشف ظلم بیان...

ربایش ده‌ها دانش‌آموز در نیجریه؛ بازگشت سایه وحشت به مدارس

شفقنا افغانستان– ساکنان ایالت بورنو در شمال شرقی نیجریه...

العرب: جنگ ایران محصولات زراعتی مصر را نابود می‌کند

شفقنا افغانستان - جنگ جاری در منطقه خاورمیانه فشارهای...

طالبان: ترکیه برای ۲۰ هزار افغان ویزای دامداری صادر می‌کند

شفقنا افغانستان _ وزارت مهاجرین طالبان اعلام کرده است...

محقق از افزایش فشارهای مذهبی بر شیعیان هشدار داد

شفقنا افغانستان _ محمد محقق، رهبر حزب وحدت اسلامی...

مقام ارشد آمریکایی: افغانستان همچنان در خط مقدم تهدیدهای تروریستی قرار دارد

شفقنا افغانستان- یک مقام ارشد نظامی ایالات متحده اعلام...

بازگشت اجباری بیش از ۵ هزار مهاجر افغانستانی در یک روز؛ تشدید بحران انسانی

شفقنا افغانستان– معاونت سخنگوی طالبان اعلام کرد که روز...

نرخ اسعار خارجی در برابر پول افغانی/ شنبه ۲۶ ثور ۱۴۰۵

شفقنا افغانستان – بر اساس اعلام سراسری شهزاده، بازار...

نیویورک تایمز مدعی شد؛ احتمال ازسرگیری جنگ ایران و آمریکا ظرف چند روز آینده

شفقنا افغانستان– روزنامه نیویورک تایمز بامداد شنبه ادعا کرد...

روسیه از تنش میان تاجیکستان و افغانستان ابراز نگرانی کرد

شفقناافغانستان – وزارت امور خارجه روسیه درخصوص تنش میان دو کشور همسایه افغانستان و تاجیکستان ابراز نگرانی کرده و حل اختلافات دو طرف را خواستار شد.

به گزارش خبرگزاری شفقناافغانستان، «الکسی زایتسف» معاون سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه روز پنجشنبه درخصوص تنش میان تاجیکستان و افغانستان ابراز نگرانی کرد.

به نوشته خبرگزاری «آناتولی»، این دیپلمات روس در کنفرانسی خبری با اشاره به تنش در مرزهای تاجیکستان و افغانستان گفت، مسکو این تحولات را در بستر بیانیه‌های شدید اللحن دو طرف دنبال می‌کند.

زایتسف افزود، گزارش‌ها حاکی از استقرار نیروهای نظامی هر دو کشور در مرزهای مشترک بوده و مسکو از دوشنبه و کابل می‌خواهد به دنبال راه حل جایگزینی برای حل اختلافات باشند که مورد توافق طرفین باشد.

ابراز نگرانی روسیه درخصوص این تنش‌ها پس از آن صورت می‌گیرد که «ذبیح‌الله مجاهد» سخنگوی دولت طالبان اعلام کرد هزاران جنگجو به استان «تخار» در مجاورت مرزهای تاجیکستان اعزام شده‌اند. مجاهد علت اعزام این نیروها را تهدیدات امنیتی توصیف کرد.

پیش‌تر نیز «عبدالغنی برادر»، معاون نخست‌وزیر طالبان، تاجیکستان را به دخالت در امور داخلی افغانستان متهم کرده است. وی روز یکشنبه، ۴ مهر در مصاحبه با شبکه‌ تلویزیونی الجزیره، به تاجیکستان نسبت به پیامدهای احتمالی دخالت در امور افغانستان هشدار داد.

این درحالی است که «امام علی رحمان»، رییس‌جمهور تاجیکستان چند روز پیش در جریان سخنرانی‌ خود در نشست سازمان همکاری‌های شانگهای در دوشنبه، پیشنهاد ایجاد کمربند امنیتی در اطراف افغانستان را مطرح کرده بود.

امام علی رحمان در هفتادوششمین نشست مجمع عمومی سازمان ملل متحد نیز گفته بود که تحولات اخیر در افغانستان منجر به بحران عمیق سیاسی، بشردوستانه و حکومتی شده و امنیت و ثبات منطقه را نیز به خطر می‌اندازد.

رحمان در این نشست همچنین گفته بود که به قدرت رسیدن طالبان که از سوی شورای امنیت سازمان ملل در فهرست گروه‌های تروریستی قرار دارد، روند پیچیده‌ی ژئوپولیتیک منطقه را پیچیده‌تر کرده است.

اخبار مرتبط