شنبه 26 ثور 1405

آخرین اخبار

اکونومیست: جهان در آستانه «آخرالزمان شغلی» هوش مصنوعی قرار دارد

شفقنا افغانستان- نشریه اکونومیست در گزارشی نوشته که دنیا...

فریاد عدالت‌خواهی در کلام امام جواد(ع)؛ مناجاتی علیه ظلم و فساد

شفقنا افغانستان- امام جواد(ع) در مناجات کشف ظلم بیان...

ربایش ده‌ها دانش‌آموز در نیجریه؛ بازگشت سایه وحشت به مدارس

شفقنا افغانستان– ساکنان ایالت بورنو در شمال شرقی نیجریه...

العرب: جنگ ایران محصولات زراعتی مصر را نابود می‌کند

شفقنا افغانستان - جنگ جاری در منطقه خاورمیانه فشارهای...

طالبان: ترکیه برای ۲۰ هزار افغان ویزای دامداری صادر می‌کند

شفقنا افغانستان _ وزارت مهاجرین طالبان اعلام کرده است...

محقق از افزایش فشارهای مذهبی بر شیعیان هشدار داد

شفقنا افغانستان _ محمد محقق، رهبر حزب وحدت اسلامی...

مقام ارشد آمریکایی: افغانستان همچنان در خط مقدم تهدیدهای تروریستی قرار دارد

شفقنا افغانستان- یک مقام ارشد نظامی ایالات متحده اعلام...

بازگشت اجباری بیش از ۵ هزار مهاجر افغانستانی در یک روز؛ تشدید بحران انسانی

شفقنا افغانستان– معاونت سخنگوی طالبان اعلام کرد که روز...

نرخ اسعار خارجی در برابر پول افغانی/ شنبه ۲۶ ثور ۱۴۰۵

شفقنا افغانستان – بر اساس اعلام سراسری شهزاده، بازار...

نیویورک تایمز مدعی شد؛ احتمال ازسرگیری جنگ ایران و آمریکا ظرف چند روز آینده

شفقنا افغانستان– روزنامه نیویورک تایمز بامداد شنبه ادعا کرد...

نگرانی بریتانیا و سازمان ملل از بازداشت خبرنگاران در افغانستان

شفقنا افغانستان _ هم‌زمان با افزایش فشارها بر رسانه‌ها...

نگاهی به جایگاه، عملکرد و فعالیت های “مدرسه علمیه رسالت” کابل

مدرسه علمیه رسالت، با ۵ هزار متر مربع مساحت، ۲۰ کلاس درسی، ارائه دروسی چون ادبیات عرب، منطق، اصول، فقه و تفسیر علوم قرآنی، ۲۷۰ طلبه شب خواب از ولایات مختلف و ظرفیت در حدود ۶۰۰ طلبه در کل، دو کتابخانه بزرگ، دارالقرآن و سالن‌های فراخ از بزرگترین مدارس علمیه در سطح افغانستان به شمار می‌رود.

 

920

 

 

به گزارش شفقنا افغانستان، آیت الله صالحی مدرس، مدیر حوزه دینی رسالت کابل در گفتگو با پیام آفتاب، به  توضیح کارکردها، فعالیت‌ها و مراحل تکمیل ساختمان این مدرسه پرداخته و گفت: «حوزه علمیه رسالت از لحاظ وسعت بزرگترین مدرسه در سطح افغانستان است، در حدود ۴۵۰ طلبه از درس خارج گرفته تا سطح عالی و دیگر بخش‌های معارف اسلامی هم اکنون در این مدرسه مشغول به تحصیل می‌باشند.»

 

وی افزود در سال ۱۳۷۳ هجری شمسی در راس یک هیئت و با هدف ایجاد صلح و آشتی و حل برخی منازعات سیاسی بین احزاب مختلف جهادی از قم به کابل آمدم. در همان زمان زمین مدرسه را از یک جنرال تاجیک و به قیمت ۹۰۰ لک افغانی به پول آن زمان که به پول سبز مشهور بودم خریدم.

 

قصد داشتم همان سال کار ساخت مدرسه را به طور جدی شروع و به اتمام برسانم اما کابل درگیر جنگ بود و از کوه تلویزیون راکت فیر می‌شد و موشک اسکات می‌آمد. به ناچار کار را رها و کشور را ترک کردم.

 

مدرسه علمیه رسالت در آن زمان چند اتاق قدیمی بیشتر نداشت و بقیه اش زمین زراعتی و درختان میوه بود و البته در بهبوهه جنگ داخلی به پایگاه مجاهدین برای دفاع از مردم غرب کابل تبدیل شده بود.

 

در سال ۲۰۰۱ و همزمان با سقوط طالبان بلافاصله به افغانستان برگشتم و کار ساخت مدرسه را شروع کردم، هر سال یک گوشه از آن را آباد کردم تا امروز که ساختمان مدرسه از سه جهت تکمیل شده و تنها یک جهت آن نیاز به بازسازی کامل دارد.

 

921

 

مدرسه علمیه رسالت پیشتاز در دروس خارج فقه و اصول

 

آیت الله صالحی مدرس، زعیم و ناظر مدرسه علمیه رسالت، در ادامه می‌افزاید: «اکنون در این مدرسه دو درس خارج می‌گویم: یکی درس خارج فقه و دیگری درس خارج اصول. ۱۱۱ طلبه در درس خارج اصول و ۹۵ طلبه دیگر در درس خارج فق اینجانب شرکت می‌کنند و درمقایسه با مدارس علمیه دیگر در سراسر کشور و به ویژه کابل که تنها ۵ تا ۱۰ نفر در دروس خارج آن شرکت می‌کند کاملاً منحصر به فرد است.»

بازدهی مدرسه خوب است: تاکنون بیش از ۱۵۰ طلبه پس از پشت سر گذراندن دروس مختلف به مراحل بالاتر رسیده‌اند و برای خواندن دروس تخصصی فقه، اجتهاد و استنباط رهسپار حوزه علمیه قم در ایران شده‌اند.

 

922

 

دو کتابخانه با ۴۰ هزار جلد کتاب

آیت الله صالحی مدرس می‌گوید: «مدرسه علمیه رسالت در کابل دو کتابخانه عمومی و تخصصی با بیش از ۴۰ هزار جلد کتاب دارد. کتابخانه تخصصی برای استفاده شخص خودم و کتابخانه عمومی برای تمام طلاب است.»

معاون اول شورای سراسری علمای شیعه افغانستان در ادامه تأکید می‌کند ۳۰۰ خانواده یتیم تحت پوشش مدرسه قرار دارد.

مراجعه شیعیان به مدرسه زیاد است و روزانه مردم برای حل منازعات، مشوره گیری و جواب سوالات دینی خود به مدرسه می‌آیند. گاهی هم نمایندگان مجلس برای برگزاری جلسات خود از سالن‌های بزرگ مدرسه استفاده می‌کنند.

 

اخبار مرتبط