شنبه 26 ثور 1405

آخرین اخبار

اکونومیست: جهان در آستانه «آخرالزمان شغلی» هوش مصنوعی قرار دارد

شفقنا افغانستان- نشریه اکونومیست در گزارشی نوشته که دنیا...

فریاد عدالت‌خواهی در کلام امام جواد(ع)؛ مناجاتی علیه ظلم و فساد

شفقنا افغانستان- امام جواد(ع) در مناجات کشف ظلم بیان...

ربایش ده‌ها دانش‌آموز در نیجریه؛ بازگشت سایه وحشت به مدارس

شفقنا افغانستان– ساکنان ایالت بورنو در شمال شرقی نیجریه...

العرب: جنگ ایران محصولات زراعتی مصر را نابود می‌کند

شفقنا افغانستان - جنگ جاری در منطقه خاورمیانه فشارهای...

طالبان: ترکیه برای ۲۰ هزار افغان ویزای دامداری صادر می‌کند

شفقنا افغانستان _ وزارت مهاجرین طالبان اعلام کرده است...

محقق از افزایش فشارهای مذهبی بر شیعیان هشدار داد

شفقنا افغانستان _ محمد محقق، رهبر حزب وحدت اسلامی...

مقام ارشد آمریکایی: افغانستان همچنان در خط مقدم تهدیدهای تروریستی قرار دارد

شفقنا افغانستان- یک مقام ارشد نظامی ایالات متحده اعلام...

بازگشت اجباری بیش از ۵ هزار مهاجر افغانستانی در یک روز؛ تشدید بحران انسانی

شفقنا افغانستان– معاونت سخنگوی طالبان اعلام کرد که روز...

نرخ اسعار خارجی در برابر پول افغانی/ شنبه ۲۶ ثور ۱۴۰۵

شفقنا افغانستان – بر اساس اعلام سراسری شهزاده، بازار...

نیویورک تایمز مدعی شد؛ احتمال ازسرگیری جنگ ایران و آمریکا ظرف چند روز آینده

شفقنا افغانستان– روزنامه نیویورک تایمز بامداد شنبه ادعا کرد...

نگرانی بریتانیا و سازمان ملل از بازداشت خبرنگاران در افغانستان

شفقنا افغانستان _ هم‌زمان با افزایش فشارها بر رسانه‌ها...

جوانی در کابل کشته و موترش ربوده شد

شفقنا افغانستان _ منابع در کابل می‌گویند یک جوان...

۵ میلیون قربانی سوءتغذیه در افغانستان؛ هشدار تازه برنامه جهانی غذا

شفقنا افغانستان _ برنامه جهانی غذا (WFP) هشدار داده...

کمک 3 میلیون دلاری چین به زلزله زدگان/گروه های امدادی وارد نپال شدند

وزارت بازرگانی چین از کمک سه میلیون دلاری دولت این کشور به زلزله زدگان نپالی خبر داد.

به گزارش شفقنا افغانستان به قنل از ایرنا، وزارت بازرگانی چین روز دوشنبه اعلام کرد که دولت چین قرار است چندین محموله کمک های بشردوستانه به ارزش 20 میلیون یوان (معادل 3.3 میلیون دلار) را برای زلزله زدگان نپالی ارسال کند.

بنا بر اعلام این وزارتخانه، این کمک ها شامل چادر، پتو و ژنراتورهای مولد برق است که توسط هواپیماهای اختصاصی به نپال ارسال خواهند شد.

دولت چین همچنین اعلام کرده حاضر است بنا به درخواست و نیاز دولت نپال، کمک های بیشتری به این کشور ارسال کند.

خبرگزاری شین هوا نیز از اعزام یک گروه 62 نفره امداد و نجات از چین به شهر «کاتماندو» پایتخت نپال، به منظور کمک به زلزله زدگان خبر داده است.

زمین لرزه ای به قدرت 8.1 ریشتر پیش از ظهر روز شنبه – پنجم اردیبهشت – نپال را لرزاند که براساس گزارش های منتشر شده تاکنون بیش از دو هزار و 500 نفر بر اثر این زمین لرزه که در 80 سال گذشته بی سابقه بوده است، کشته و شش هزار نفر نیز مجروح شده اند.

این حادثه همچنین باعث کشته شدن نزدیک به 90 نفر در کشورهای همسایه نپال از جمله در هند، بنگلادش و منطقه تبت در جنوب غرب چین شده است.

شینهوا گزارش داد، دولت چین همچنین 30 میلیون یوان (4.9 میلیون دلار) برای کمک و بازسازی مناطق زلزله زده تبت در جنوب غربی چین اختصاص داده است.

این حادثه همچنین در منطقه تبت در جنوب غرب چین نیز تلفات انسانی داشت و براساس گزارش ستاد مقابله با زلزله و امدادرسانی این منطقه، شمار کشته شدگان تا صبح امروز (دوشنبه) به 20 نفر رسید.

همچنین در این حادثه 200 هزار نفر زخمی شدند و بیش از یک هزار واحد مسکونی دچار آسیب جدی شد.

بنابراین گزارش، با وجود بارش برف و باران، گروه های امدادی چین عازم این مناطق کوهستانی شدند اما طبق پیش بینی ها، بارش برف تا اواخر روز دوشنبه در منطقه تبت ادامه خواهد داشت.

گفته می شود مرکز زلزله نپال تا مرز چین حدود 50 کیلومتر و تا شهر لهسا مرکز تبت 640 کیلومتر فاصله دارد اما با این حال بیشتر مناطق تبت این زمین لرزه را احساس کرده است.

با گذشت نزدیک 48 ساعت از وقوع اولیه زلزله، پس لرزه های آن در نپال و تبت همچنان ادامه دارد.

تاکنون وقوع بیش از یکصد پس لرزه در نپال گزارش شده که افزون بر 20 مورد آن بین 4.5 تا 6.9 ریشتر شدت داشت.

کارشناسان لرزه نگاری زمین پیش بینی کرده اند که پس لرزه های زلزله نپال تا چند روز آینده نیز ادامه داشته باشد.

انتهای پیام

www.afghanistan.shafaqna.com

اخبار مرتبط