شنبه 26 ثور 1405

آخرین اخبار

اکونومیست: جهان در آستانه «آخرالزمان شغلی» هوش مصنوعی قرار دارد

شفقنا افغانستان- نشریه اکونومیست در گزارشی نوشته که دنیا...

فریاد عدالت‌خواهی در کلام امام جواد(ع)؛ مناجاتی علیه ظلم و فساد

شفقنا افغانستان- امام جواد(ع) در مناجات کشف ظلم بیان...

ربایش ده‌ها دانش‌آموز در نیجریه؛ بازگشت سایه وحشت به مدارس

شفقنا افغانستان– ساکنان ایالت بورنو در شمال شرقی نیجریه...

العرب: جنگ ایران محصولات زراعتی مصر را نابود می‌کند

شفقنا افغانستان - جنگ جاری در منطقه خاورمیانه فشارهای...

طالبان: ترکیه برای ۲۰ هزار افغان ویزای دامداری صادر می‌کند

شفقنا افغانستان _ وزارت مهاجرین طالبان اعلام کرده است...

محقق از افزایش فشارهای مذهبی بر شیعیان هشدار داد

شفقنا افغانستان _ محمد محقق، رهبر حزب وحدت اسلامی...

مقام ارشد آمریکایی: افغانستان همچنان در خط مقدم تهدیدهای تروریستی قرار دارد

شفقنا افغانستان- یک مقام ارشد نظامی ایالات متحده اعلام...

بازگشت اجباری بیش از ۵ هزار مهاجر افغانستانی در یک روز؛ تشدید بحران انسانی

شفقنا افغانستان– معاونت سخنگوی طالبان اعلام کرد که روز...

نرخ اسعار خارجی در برابر پول افغانی/ شنبه ۲۶ ثور ۱۴۰۵

شفقنا افغانستان – بر اساس اعلام سراسری شهزاده، بازار...

نیویورک تایمز مدعی شد؛ احتمال ازسرگیری جنگ ایران و آمریکا ظرف چند روز آینده

شفقنا افغانستان– روزنامه نیویورک تایمز بامداد شنبه ادعا کرد...

نگرانی بریتانیا و سازمان ملل از بازداشت خبرنگاران در افغانستان

شفقنا افغانستان _ هم‌زمان با افزایش فشارها بر رسانه‌ها...

جوانی در کابل کشته و موترش ربوده شد

شفقنا افغانستان _ منابع در کابل می‌گویند یک جوان...

۵ میلیون قربانی سوءتغذیه در افغانستان؛ هشدار تازه برنامه جهانی غذا

شفقنا افغانستان _ برنامه جهانی غذا (WFP) هشدار داده...

برگزاری همایش بزرگداشت آیت الله شهید واعظ بهسودی+متن پیام آیت الله جوادی آملی و رئیس جمهور غنی

همایش اندیشه‌های علمی و عملی آیت الله شهید سید محمد سرور واعظ بهسودی صبح امروز  در سالن همایش‌های دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم برگزار شد.

به گزارش شفقنا افغانستان به نقل از ابنا،در ابتدای این همایش که به همت جامعه طلاب شیعه افغانستان و با حضور طلاب و علمای افغانستانی و نمایندگان بیوت مراجع برپا برگزار شد  پیام اشرف غنی رئیس جمهور افغانستان قرائت گردید که در آن به مقام والا و زحمات بی‌دریغ این عالم بزرگوار در جهت اعتلای دین و فرهنگ کشور افغانستان اشاره گردیده بود.

اشرف غنی در این پیام گفت: بدون شک آیت الله سید واعظ بهسودی از شخصیت‌های بزرگ علمی و معنوی کشور بودند که توانسته‌اند در طول فعالیت‌های علمی و سیاسی و اجتماعی خویش، خدمات زیادی انجام دهند و با تعلیم شاگردان و ایراد خطابه‌های فراوان در جهت رشد فرهنگ و دین کشور افغانستان حرکت کنند.

وی ابراز کرد: طلاب و تمامی جامعه افغانستان از تالیفات و خدمات علمی و آموزشی این فقید سعید بهره‌های فراوان برده بودند و فقدان ایشان ضایعه‌ای بزرگ برای مردم افغانستان بود و زمان زیادی طول خواهد کشید تا شخصیت‌های دیگر جای ایشان را پر نمایند.

در بخش دیگری از این مراسم پیام شورای علمای شیعه افغانستان قرائت گردید که در آن به نقش علما در شکل گیری جامعه و تاثیر آن در جامعه اشاره شده است.

در این پیام آمده است: دفاع از اسلام، قضاوت، تدریس و دفع شبهات از علمای این مرز و بوم بود یکی از فعالیت‌های علماست که یکی از این افراد آیت الله شهید بهسودی کابلی بودند. ایشان به عنوان یک عالم و پشتوانه ملت در طول حیات خویش با تلاش‌های فراوان توانستند شاگردان زیادی تربیت کند و فقدان او ضایعه‌ای بزرگ است.

حجت الاسلام و المسلمین حسینی ترکستانی رئیس شورای علمای افغانستان مقیم قم در این همایش با اشاره به فرمایش پیامبر اکرم(ص) در ارتباط با جایگاه علما گفت: طبق فرمایش حضرت رسول(ص) جانشینان ایشان کسانی هستند که به علم می‌پردازند و به یتیمان آل محمد کمک می‌کنند.

وی اظهار داشت: پس از اعلام فراخوان، مقالات زیادی به دبیرخانه همایش ارسال شد که جای تاسف و خوشحالی داشت از این رو که تعداد مقالات طلاب اهل سنت نسبت به طلاب شیعه بسیار قابل توجه بود و مقالاتشان در ارتباط با یک عالم شیعی چنان تالیف شده بود که نشان از اهل سنت بودن آن‌ها نمی‌داد.

حسینی ترکستانی افزود: این مسئله نکته جالبی است و علما و طلاب ما را به سوی تعامل حرکت می‌دهد تا طلاب سنی و شیعه برای پیشرفت آموزه‌های اصیل اسلام بتوانند بهتر حرکت کنند.

رئیس شورای علمای افغانستان مقیم قم در پایان به تعدادی از اهداف برگزاری این همایش پرداخت و آنان را چنین برشمرد: احیای روحیه مبارزه با استکبار جهانی، بزرگداشت یاد و خاطره علمای علمی و جهادی، آشنا ساختن جامعه با علما، معرفی الگوهای بر‌تر برای نسل جوان و مهاجر، مبارزه با بی‌هویتی، متوجه دادن سران و متولیان با مسائل فرهنگی و هنری برای تهذیب، شناخت مصلحان دینی و اندیشه‌های گذشته و حال، ایجاد روحیه اجتهاد در میان طلاب و دانشجویان، پرهیز از شخصیت تراشی دروغین، توجه به فقه جواهری و اندیشه‌های اسلام ناب و برخورد با تفکر تکفیری و التغاطی.

در بخش دیگری از مراسم پیام تصویری آیت الله جوادی آملی به این همایش پخش شد.

حضرت آیت الله جوادی آملی در ابتدا با آرزوی اینکه خداوند آیت الله شهید بهسودی را با شهدای صدر اسلام محشور کند، گفت: عالمی که شربت شهادت می‌نوشد جامع بین وزن و موزون است.

ایشان علما را در دسته بندی‌های مختلف قرار داده و اظهار داشتند: بعضی از علما چند بعدی و بعضی یک بعدی، بعضی عقلی و بعضی نقلی و بعضی شهودی‌اند و از تمامی این گروه‌ها علمایی هستند که جامع بین این مواردند.

استاد خارج فقه حوزه در ادامه گفتند: بعضی از علما نیز نه تنها جامع علوم یاد شده بلکه در صحنهٔ قیامت جامع هستند.

مرجع تقلید شیعیان با اشاره به آیه‌ای از سوره اعراف گفت: و الوزن یوم الاذن الحق؛ در قیامت وزن و سنجشی هست و در یک کفه ترازو حق و در کفهٔ دیگر اعمال اشخاص قرار می‌گیرد.

آیت الله جوادی آملی  ابراز داشتند: در دنیا اگر بخواهند کالایی را بسنجند با سنگ و یا واحد سنجش خودش می‌سنجند و در قیامت زمانی که عقاید، اخلاق، کردار و گفتار افراد را می‌سنجد واحد سنجش دیگر امور مادی نیست بلکه در یک کفه تراوز حق و در کفهٔ دیگر عمل افراد را می‌گذارند.

این مفسر بزرگ قرآنی با اشاره به سخنان حضرت رسول در توضیح صحنهٔ معاد، گفتند: وقتی بخواهند مداد و مرکب علما و نویسندگان را بسنجند در یک کفه خون شهید و در کفهٔ دیگر مداد و مرکب عالم و نویسنده قرار می‌گیرد.

ایشان با اشاره به شهدای روحانی مانند شهید اول و شهید ثانی اظهار داشتند: شهدای بعد از انقلاب و مصنفان و محققانی که شهید شدند جامع وزن و موزون‌اند به این معنا که در یک کفه خون آنان و در کفهٔ دیگر مرکب آن‌ها قرار داده می‌شود و خدا اعمالشان را به احسن ماکان یعملون محاسبه می‌کند.

آیت الله جوادی آملی سپس به تلاش‌های شهید بهسودی اشاره کرده و گفتند: این شهید بزرگوار که هم قلم زد و هم خون داد جزو افرادی است که جامع بین وزن و موزون است و هر کدام از این‌ها که وزین‌تر باشد خدا به اندازه‌‌ همان پاداش خواهد داد.

ایشان در پایان با بیان اینکه برگزاری چنین همایش‌هایی درس‌های فراوانی برای طلاب علوم دارد خاطرنشان کردند: دین به ما فرموده علومی که در دانشگاه‌ها تحصیل می‌شود می‌تواند از عین به علم و از گوش به هوش بیاد و طبق بیان امیرالمومنین کسی علم و دراسته صحیح و خالص بیاموزد، این علم الدراسه زمینهٔ عمل صالح او و وارثان وی خواهد شد.

انتهای پیام

www.afghanistan.shafaqna.com

اخبار مرتبط