شفقناافغانستان-تدامیچی یاماموتو گفت که به خاطر آینده کشورافغانستان، به معضل فساد باید رسیدگی و این پدیده محو گردد.
به گزارش شفقنا افغانستان به نقل از دفتر سازمان ملل در کابل، یک گزارش تازه سازمان ملل متحد که امروز ( ۲۵ اپریل ۲۰۱۷ )به نشر رسید دریافته است که مقامات افغانستان با وجود چالش های بزرگ، در مبارزه با فساد پیشرفت هایی داشته اند.
تدامیچی یاماموتو نماینده خاص سرمنشی ملل متحد برای افغانستان گفت: “به خاطر آینده کشور، به معضل فساد باید رسیدگی و این پدیده محو گردد.
سازمان ملل از پیشرفت هایی که صورت گرفته است استقبال می کند و از تلاش های دولت در مبارزه با فساد جهت پایان دادن به فرهنگ معافیت، حصول اطمینان از پاسخگویی و شفافیت و بازگرداندن شفافیت به خدمات عامه و منابع مالی و طبیعی حمایت کامل می کند.”
هیئت معاونت سازمان ملل متحد در افغانستان (یوناما) در گزارشی تحت عنوان “مبارزه افغانستان در برابر فساد: میدان نبرد دیگر” پیشرفت هایی که افغانستان در رسیدگی به فساد داشته است را برجسته ساخته است.
این گزارش همچنان پیشنهاد هایی مطابق به معیار های جهانی را در مورد اینکه دولت چگونه می تواند با کمک دوامدار مردم و جامعه بین المللی دستآورد های کنونی خویش را توسعه دهد، پیشکش می نماید.
رئیس یوناما گفت: “این آرزوی قلبی من است که پیشرفت هایی که تاکنون در بخش مبارزه با فساد صورت گرفته است و پیشنهاد های مندرج این گزارش منحیث خط مشی برای دستیابی به انسجام و همآهنگی بهتر در پالیسی های مربوط دولت ممد واقع گردد.”
این گزارش، که قبل از نشر آن به وزارت خانه ها و ارگان های قضایی افغانستان برای دریافت نظر و تایید شان فرستاده شده بود، نشان می دهد که فساد همه عرصه های زندگی در افغانستان و اعتماد و اطمینان مردم به ادارات دولتی را متاثر ساخته است و همچنان مانع تلاش ها برای آوردن صلح و رفاه پایدار در کشور نیز گردیده است.
مرکز عدلی و قضایی مبارزه با فساد اداری، که بر اساس فرمان رئیس جمهور ایجاد گردیده است، با داشتن پولیس و بخش های سارنوالی متعهد و محاکم ابتدائیه و استیناف یکی از اجزای اصلی در مبارزه افغانستان علیه فساد می باشد. این مرکز برای رسیدگی به موارد گسترده فساد بر مبنای قانون فعلی جزا و همچنان بررسی موارد پول شویی، تخریب و یا فروش آثار فرهنگی و تاریخی، جرایم در برابر امنیت داخلی و خارجی، استخراج غیر قانونی معادن و غصب زمین، از صلاحیت لازم برخوردار می باشد.
گزارش نشان می دهد که بر علاوه پیشرفت هایی مرکز عدلی و قضایی مبارزه با فساد اداری در زمینه تحقیق، تعقیب و فیصله قضایا، افغانستان پیشرفت هایی در زمنیه اعاده اداره ارائه خدمات اساسی و مالی عامه داشته است.
این گزارش با درک تلاش هایی دولت که تا کنون در عرصه مبارزه با فساد برای تاثیر گذاری آن روی زندگی بیشتر افغان ها، پیشنهاداتی را ارائه نموده است و نتیجه گیری کرده است که با وجود آوردن اصلاحات فراوان در بخش های حقوق و پالیسی، فساد هنوز هم به عنوان مانعی قابل ملاحظه در برابر صلح و رفاه دراز مدت در افغانستان باقی مانده است.
یاماموتو گفت: “این گزارش یادهانی صریحی است که مبارزه علیه فساد در کوتاه مدت نمی تواند برنده شود و این مبارزه به تعهد پایدار از سوی دولت و مردم و حمایت کامل جامعه بین المللی نیاز دارد.”
گزارش کامل در ویبسایت یوناما قابل دسترس است: https://unama.unmissions.org/corruption
هیئت معاونت سازمان ملل متحد در افغانستان (یوناما) که به عنوان یک ماموریت سیاسی در کنار دیگر فعالیت های عمده اش، مساعی جمیله را تامین کند، ماموریت دارد تا از حکومت و مردم افغانستان حمایت کند. “مساعی جمیله” در واقع گام های دیپلوماتیکی اند که سازمان ملل متحد با هدف تامین اصول استقلال، بی طرفی و یکپارچگی در عرصه عمومی و فعالیت های خصوصی و برای جلوگیری از گسترش، تشدید و افزایش منازعات بین المللی بر می دارد.
یوناما در بخش پروسه صلح و آشتی ملی، بررسی و بهبود وضعیت حقوق بشر و همچنین حفاظت از غیر نظامیان در منازعات مسلحانه، ترویج حکومتداری خوب و تشویق همکاری های منطقوی همکاری می کند. همچنین این ماموریت در عرصه کمک های منسجم بین المللی همکاری می نماید.
