شفقناافغانستان- روسای جمهوری آمریکا و ترکیه بر ضرورت همکاری دو کشور در خاور میانه به ویژه در زمینه مبارزه با تروریسم و داعش تاکید کردند.
به گزارش سرویس ترجمه شفقنا به نقل از شبکه های خبری جهان عرب، «دونالد ترامپ» و «رجب طیب اردوغان»، روسای جمهوری آمریکا و ترکیه شامگاه امروز (سه شنبه) در کاخ سفید با یکدیگر دیدار و گفت و گو کرده و پس از آن نیز در یک کنفرانس خبری مشترک حضور یافتند.
بر اساس این گزارش، رئیس جمهوری آمریکا در این کنفرانس خبری ضمن تاکید بر پشتیبانی کشورش از ترکیه در جنگ علیه گروهک های تروریستی همانند داعش و حزب کارگران کردستان (PKK)، اعلام کرد که در رابطه با عدم ترک هیچ گونه جای امنی برای آنها تضمین می دهند.
ترامپ با بیان این که به دنبال همکاری با اردوغان برای تحقق صلح و امنیت در خاور میانه و پایان بحران های این منطقه می باشد، اعلام کرد که دو طرف بر سر خدمت رسانی به منافع ترکیه و آمریکا در چارچوب همکاری دو کشور توافق دارند.
رئیس جمهوری آمریکا با تاکید بر این که از هر گونه تلاشی برای کاهش سطح خشونت در سوریه و هر گونه راه حل منجر به توقف جنگ در این کشور پشتیبانی می کند، خاطر نشان ساخت که آمریکا برای دستیابی به کمک بیشترین تعداد از کشورها در زمینه مبارزه با تروریسم در تلاش است.
ترامپ با بیان این که ملت ترکیه در این اواخر با حملات تروریستی روبرو شده، تاکید کرد که کار کودتاچیان در این کشور را فراموش نمی کنند و هنگام مشاهده رویارویی مل با آنها نیز شجاعت ارتش و قهرمانان خود را به یاد می آورند.
رئیس جمهوری آمریکا با تاکید بر این که همتای ترکیه ای خود در دستیابی به آتش بس در سوریه سهیم بوده و به میزبانی از وی در کاخ سفید افتخار می کند، خاطر نشان ساخت که آمریکا و ترکیه با همان خطر و حملات تروریستی روبرو هستند و به همین دلیل نیز از جنگ این کشور علیه تروریسم و مردم آن پشتیبانی می کنند.
رئیس جمهوری ترکیه نیز با اعلام این که برای گسترش روابط و گفت و گو با آمریکا در مرحله پیش رو تلاش می کنند، تاکید کرد که سفر کنونی وی به واشنگتن یک تحول تاریخی در روابط دو کشور را به دنبال خواهد داشت و نشست امروز نیز فرصتی برای تقویت روابط دوجانبه به شمار می آید.
اردوغان با بیان این که روابط میان ترکیه و آمریکا بر مبانی شراکت راهبردی، ارزش های دمکراتیک و منافع مشترک مبتنی است، مدعی شد که همکاری دو کشور در خاور میانه برای تمامی کشورهای جهان مهم است و برای مبارزه با تمامی گروهک های تروریستی نیز کفایت می کند.
رئیس جمهوری ترکیه با تاکید بر این که گروهک های تروریستی در منطقه آینده ای ندارند و کشورش نیز به مبارزه با تروریسم از هر شکل و نوعی پایبند است، خاطر نشان ساخت که باید با تمامی گروهک های تروریستی مبارزه کرد و میان آنها اختلاف قائل نشد.
اردوغان ارتباط کشورهای مختلف جهان با شبه نظامیان کرد یگان های مدافع خلق (YPG) در سوریه را ناقض توافق های بین المللی دانسته و تاکید کرد که استفاده آمریکا از آنها با توافق های دوجانبه میان آنکارا و واشنگتن در تضاد است و هرگز آن را نمی پذیرند.
رئیس جمهوری ترکیه با اعلام این که با ترامپ بر سر گام های مشترک قابل برداشت در سوریه و عراق به توافق رسیده، خاطر نشان ساخت که نباید اجازه داد عقاید و بافت نژادی در منطقه به بهانه مبارزه با گروهک های تروریستی تغییر یابد.
