شنبه 26 ثور 1405

آخرین اخبار

العرب: جنگ ایران محصولات زراعتی مصر را نابود می‌کند

شفقنا افغانستان - جنگ جاری در منطقه خاورمیانه فشارهای...

طالبان: ترکیه برای ۲۰ هزار افغان ویزای دامداری صادر می‌کند

شفقنا افغانستان _ وزارت مهاجرین طالبان اعلام کرده است...

محقق از افزایش فشارهای مذهبی بر شیعیان هشدار داد

شفقنا افغانستان _ محمد محقق، رهبر حزب وحدت اسلامی...

مقام ارشد آمریکایی: افغانستان همچنان در خط مقدم تهدیدهای تروریستی قرار دارد

شفقنا افغانستان- یک مقام ارشد نظامی ایالات متحده اعلام...

بازگشت اجباری بیش از ۵ هزار مهاجر افغانستانی در یک روز؛ تشدید بحران انسانی

شفقنا افغانستان– معاونت سخنگوی طالبان اعلام کرد که روز...

نرخ اسعار خارجی در برابر پول افغانی/ شنبه ۲۶ ثور ۱۴۰۵

شفقنا افغانستان – بر اساس اعلام سراسری شهزاده، بازار...

نیویورک تایمز مدعی شد؛ احتمال ازسرگیری جنگ ایران و آمریکا ظرف چند روز آینده

شفقنا افغانستان– روزنامه نیویورک تایمز بامداد شنبه ادعا کرد...

نگرانی بریتانیا و سازمان ملل از بازداشت خبرنگاران در افغانستان

شفقنا افغانستان _ هم‌زمان با افزایش فشارها بر رسانه‌ها...

جوانی در کابل کشته و موترش ربوده شد

شفقنا افغانستان _ منابع در کابل می‌گویند یک جوان...

۵ میلیون قربانی سوءتغذیه در افغانستان؛ هشدار تازه برنامه جهانی غذا

شفقنا افغانستان _ برنامه جهانی غذا (WFP) هشدار داده...

کاهش بودجه‌های بشردوستانه؛ زنگ خطر برای آینده زنان در کشورهای بحران‌زده

شفقنا افغانستان _ سازمان بشردوستانه هالندی «CARE» هشدار داده...

کشته شدن ۳ نفر در پی حادثه ترافیکی در سمنگان

شفقنا افغانستان- یک حادثه رانندگی در ولایت سمنگان شمال...

اخراج اجباری بیش از 5 هزار مهاجر افغانستانی در یک روز از کشورهای همسایه

شفقنا افغانستان- طالبان اعلام کرد روز گذشته یک‌هزار و...

میلر: در کنار حمایت از روند صلح روی عملیات نظامی نیز تمرکز داریم

شفقنا افغانستان – امریکا و ناتو دست‌یابی افغانستان به توافق سیاسی صلح با طالبان را ارزیابی می‌کنند.

به گزارش خبرگزرای شفقنا افغانستان؛ جنرال اسکات میلر، فرمانده ماموریت حمایت قاطع در افغانستان می‌گوید، واشنگتن و ناتو در کنار تلاش برای رسیدن افغانستان به صلح و کاهش خشونت‌ها در این کشور، روی پشتیبانی از عملیات‌ نظامی و حمایت نیروهای افغان نیز تمرکز دارند.

دیو بتلر، سخن‌گوی ماموریت حمایت قاطع در افغانستان اظهار می‌دارد: “ما میدانیم که طالبان همچنان از صلح امتناع می‌ورزند، ما میدانیم که طالبان خواست تمام مردم افغانستان که صلح است را رد می‌کنند. بنابرین ما با رهبران امنیتی آقای خالد و سادات از کابل به اینجا آمده ایم تا با مسوولین امنیتی هرات دیدار کنیم تا ببینیم چه کارهای بهتر برای غرب میتوانیم تا از صلح مطمین شویم.”

فرمانده ماموریت حمایت قاطع با اسدالله خالد، سرپرست وزارت دفاع و جنرال خوشحال سادات، معین امنیتی وزارت امور داخله(امروز سه شنبه، ۲۱ جوزا) به ولایت هرات سفر کردند تا وضعیت امنیتی این ولایت و غرب کشور را به ارزیابی بگیرند؛ ارزیابی برای چگونه‌گی کاهش خشونت‌ها در افغانستان و رسیدن این کشور به توافق سیاسی با طالبان.

فرمانده عمومی ماموریت حمایت قاطع در جریان سخنرانی اش در ولایت هرات خروج نیروهای خارجی از افغانستان را در گرو رسیدن این کشور به صلح می‌داند.

آقای میلر می‌گوید: “موضوع اصلی باید همیشه صلح باشد؛ و باید کاهش خشونت و حمایت از مردم افغانستان باشد. بخاطر همین با وزیر دفاع، امنیت و پولیس یکجا اینجا سفر کردیم؛ تا عملیات ها و حمایت  مان از آن عملیات ها، مشارکت در اهداف مان که کاهش خشونت است و دست یابی به توافق سیاسی و این مساله را ارزیابی کنیم.”

با این حال، زلمی خلیل‌زاد هم در کابل روی روند صلح افغانستان سرگرم دیدار با اقشار مختلف جامعه است از مقام‌های دولتی گرفته تا سیاست‌گران، جوانان و فعالان مدنی. دیدارهایی که در پایان آن، آقای خلیل‌زاد با پیشنهادهایی از داخل کشور، به هفتمین دور مذاکرات دوحه با طالبان خواهد رفت؛ مذاکرات این بارهم روی خروج نظامیان خارجی متمرکز خواهد بود.

دیو بتلر، سخن‌گوی ماموریت حمایت قاطع در افغانستان اظهار می‌دارد: “تمام مردم افغانستان در نهایت خواهان خروج نیروهای خارجی از افغانستان است، اما در «در نهایت» به معنی این است که به صلح دستیابیم. ما به نیروهای امنیتی افغان متعهد ایم تا به نوعی توافق سیاسی دست یابند و همچنان ما به مردم افغانستان متعهد ایم تا به صلح دست یابند.”

این در حالی است که پیش‌ از این ارگ گفته است که کابل و واشنگتن امیدوار اند که در آینده نزدیک نخستین دور گفت‌وگوهای بین‌الافغانی با طالبان  ظاهرا در حضور  حکومت افغانستان برگزار شود؛ گفت‌وگوهای که چشم انداز اصلی آن کاهش خشونت‌ها در افغانستان گفته می‌شود.

اخبار مرتبط