شنبه 26 ثور 1405

آخرین اخبار

طالبان: ترکیه برای ۲۰ هزار افغان ویزای دامداری صادر می‌کند

شفقنا افغانستان _ وزارت مهاجرین طالبان اعلام کرده است...

محقق از افزایش فشارهای مذهبی بر شیعیان هشدار داد

شفقنا افغانستان _ محمد محقق، رهبر حزب وحدت اسلامی...

مقام ارشد آمریکایی: افغانستان همچنان در خط مقدم تهدیدهای تروریستی قرار دارد

شفقنا افغانستان- یک مقام ارشد نظامی ایالات متحده اعلام...

بازگشت اجباری بیش از ۵ هزار مهاجر افغانستانی در یک روز؛ تشدید بحران انسانی

شفقنا افغانستان– معاونت سخنگوی طالبان اعلام کرد که روز...

نرخ اسعار خارجی در برابر پول افغانی/ شنبه ۲۶ ثور ۱۴۰۵

شفقنا افغانستان – بر اساس اعلام سراسری شهزاده، بازار...

نیویورک تایمز مدعی شد؛ احتمال ازسرگیری جنگ ایران و آمریکا ظرف چند روز آینده

شفقنا افغانستان– روزنامه نیویورک تایمز بامداد شنبه ادعا کرد...

نگرانی بریتانیا و سازمان ملل از بازداشت خبرنگاران در افغانستان

شفقنا افغانستان _ هم‌زمان با افزایش فشارها بر رسانه‌ها...

جوانی در کابل کشته و موترش ربوده شد

شفقنا افغانستان _ منابع در کابل می‌گویند یک جوان...

۵ میلیون قربانی سوءتغذیه در افغانستان؛ هشدار تازه برنامه جهانی غذا

شفقنا افغانستان _ برنامه جهانی غذا (WFP) هشدار داده...

کاهش بودجه‌های بشردوستانه؛ زنگ خطر برای آینده زنان در کشورهای بحران‌زده

شفقنا افغانستان _ سازمان بشردوستانه هالندی «CARE» هشدار داده...

کشته شدن ۳ نفر در پی حادثه ترافیکی در سمنگان

شفقنا افغانستان- یک حادثه رانندگی در ولایت سمنگان شمال...

اخراج اجباری بیش از 5 هزار مهاجر افغانستانی در یک روز از کشورهای همسایه

شفقنا افغانستان- طالبان اعلام کرد روز گذشته یک‌هزار و...

نتیجه مطالعه در بریتانیا: رشد نگران‌کننده استفاده از چت‌بات‌های هوش مصنوعی برای مشاوره پزشکی

شفقنا افغانستان- پزشکان می‌گویند نظرسنجی «بسیار نگران‌کننده» خطر مراجعه...

جنگ کلیساها در اوکراین، روی دیگر سکه بحران

شفقنا افغانستان- خبرگزاری فرانسه در نوشتاری به روی دیگر سکه بحران در شرق اوکراین یعنی وجه مذهبی آن پرداخته است . درحالی که بسیاری از شهرهای شرق این کشور ساز جدایی کوک کرده و می خواهند همچون شبه جزیره کریمه به روسیه ملحق شوند ، جنگ مذهبی میان کلیساهای دو طرف نیز حکایتی جداگانه دارد.

درحالی که بحران در شرق اوکراین به اوج خود رسیده است ، اختلافات میان ملی گراها و طرفداران روسیه پای کلیساهای دو طرف را نیز به بازی کشانده است. کلیساهایی در شهر دونتسک طرف روس ها را می گیرند و کلیساهایی هم خواستار اتحاد کل اوکراین هستند.

پدر تیخون که کشیش کلیسای قدیمی و کاتولیک گریک در دونتسک است اخیراً در جمع دو هزارنفری طرفداران اتحاد اوکراین بوده ، می گوید باید از پوتین به خاطر اینکه به اوکراینی ها یادآوری کرد با هم باشند ، تشکر کرد . وی می گوید اگر خدا بخواهد که روس ها بخواهند دونتسک را جدا کنند آن وقت ما از شهر و کشور خود دفاع خواهیم کرد.

اما همه کلیساها اینگونه نیستند ؛ کلیسای ارتدوکس طرفدار روسیه است و می خواهد شهرهای اوکراین به این فدراسیون بپیوندند. اما با اینکه مذهب ارتدوکس ، مذهب غالب مسیحیان در اوکراین است اما آنها نیز در سال 1992 و در پی فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی ، اتحاد خود را از دست دادند .

اما این وسط کسانی هم هستند که به هیچ طرفی تمایل ندارند. بعضی از کلیساها می گویند همه این درگیری ها سیاسی است و باید برای حل شدن موضوع دعا کرد. پدر جرج کالییف می گوید همه این دو دستگی ها کار شیطان است.

کاتولیک های گریک ، پروتستان ها و کاتولیک های رومن خواستار اتحاد اوکراین هستند و کلیسای ارتدوکس هم طرفدار الحاق به روسیه است. باید منتظر ماند دید کشیده شدن موضوع اوکراین به کلیسا ومذهب چه پیامدهایی برای این کشور خواهد داشت.

منبع: خبرگزاری فرانسه

ترجمه: شفقنا

انتهای پیام

http://www.afghanistan.shafaqna.com

اخبار مرتبط