شنبه 26 ثور 1405

آخرین اخبار

اکونومیست: جهان در آستانه «آخرالزمان شغلی» هوش مصنوعی قرار دارد

شفقنا افغانستان- نشریه اکونومیست در گزارشی نوشته که دنیا...

فریاد عدالت‌خواهی در کلام امام جواد(ع)؛ مناجاتی علیه ظلم و فساد

شفقنا افغانستان- امام جواد(ع) در مناجات کشف ظلم بیان...

ربایش ده‌ها دانش‌آموز در نیجریه؛ بازگشت سایه وحشت به مدارس

شفقنا افغانستان– ساکنان ایالت بورنو در شمال شرقی نیجریه...

العرب: جنگ ایران محصولات زراعتی مصر را نابود می‌کند

شفقنا افغانستان - جنگ جاری در منطقه خاورمیانه فشارهای...

طالبان: ترکیه برای ۲۰ هزار افغان ویزای دامداری صادر می‌کند

شفقنا افغانستان _ وزارت مهاجرین طالبان اعلام کرده است...

محقق از افزایش فشارهای مذهبی بر شیعیان هشدار داد

شفقنا افغانستان _ محمد محقق، رهبر حزب وحدت اسلامی...

مقام ارشد آمریکایی: افغانستان همچنان در خط مقدم تهدیدهای تروریستی قرار دارد

شفقنا افغانستان- یک مقام ارشد نظامی ایالات متحده اعلام...

بازگشت اجباری بیش از ۵ هزار مهاجر افغانستانی در یک روز؛ تشدید بحران انسانی

شفقنا افغانستان– معاونت سخنگوی طالبان اعلام کرد که روز...

نرخ اسعار خارجی در برابر پول افغانی/ شنبه ۲۶ ثور ۱۴۰۵

شفقنا افغانستان – بر اساس اعلام سراسری شهزاده، بازار...

نیویورک تایمز مدعی شد؛ احتمال ازسرگیری جنگ ایران و آمریکا ظرف چند روز آینده

شفقنا افغانستان– روزنامه نیویورک تایمز بامداد شنبه ادعا کرد...

نگرانی بریتانیا و سازمان ملل از بازداشت خبرنگاران در افغانستان

شفقنا افغانستان _ هم‌زمان با افزایش فشارها بر رسانه‌ها...

جوانی در کابل کشته و موترش ربوده شد

شفقنا افغانستان _ منابع در کابل می‌گویند یک جوان...

۵ میلیون قربانی سوءتغذیه در افغانستان؛ هشدار تازه برنامه جهانی غذا

شفقنا افغانستان _ برنامه جهانی غذا (WFP) هشدار داده...

ارگ خطاب به طالبان: بهانه جویی نکنید، هیأت مذاکراتی خود را معرفی کنید

شفقناافغانستان- ارگ ریاست جمهوری پس از آن‌که طالبان اعلام کرد که در مورد هیأت گفت‌وگوکننده صلح دولت ملاحظه دارد، از این گروه خواست که بیش از این بهانه‌جویی نکنند و برای شروع مذاکره هیأت گفت‌وگوکننده خود را معرفی کنند.

به گزارش شفقناافغانستان؛ وحید عمر، مشاور رییس جمهور و رییس عمومی اداره ارتباطات عامه و استراتژیک ریاست جمهوری روز یک‌شنبه، دهم حمل، در یک نشست خبری در مرکز رسانه‌های حکومت گفت که مذاکرات مستقیم پس از معرفی هیأت گفت‌وگوکننده گروه طالبان آغاز خواهد شد.

گروه طالبان روز گذشته اعلام کرده است که درباره هیأت مذاکراتی که از سوی دولت اعلام شده است، ملاحظه دارد. این گروه معرفی هیأت گفت‌وگوکننده صلح از سوی حکومت را خلاف موافقت‌نامه‌ی صلح با امریکا و « موقف اصولی» این گروه عنوان کرده و گفته است موضع‌شان از ابتدا این بود که حکومت تنها می‌تواند به عنوان یکی از جهت‌های افغانی در مذاکرات بین‌الافغانی شرکت کند.

طالبان گفته‌اند که تنها با هیأتی گفت‌وگو می‌کنند که «بر اساس توافقات انجام‌شده و معیارهای وضع‌شده» تشکیل شده باشد.

در اعلامیه‌ای که از سوی سخنگوی طالبان نشر شد، آمده است که گروه طالبان بارها برای مذاکرات بین‌الافغانی موثر اعلام آماده‌گی کرده است، اما سایر جهت‌های افغانی تاکنون تیم با صلاحیت، صلح خواه و همه‌شمول را انتخاب نکرده‌اند.

وحید عمر اما گفت که هیأت مذاکراتی دولت افغانستان همه‌شمول است و با اجماع کامل انتخاب شده است و «صف جمهوریت» توانایی اجماع روی مسایل اختلافی در شرایط حساس سیاسی را دارد.

مشاور رییس جمهور غنی از جانب دیگر گفت که حکومت افغانستان از چگونه‌گی ترکیب هیأت مذاکراتی گروه طالبان نپرسیده است و خواستی در مورد هیأت این گروه ندارد، اما از طالبان می‌خواهد که برای شروع مذاکرات مستقیم موانع ایجاد نکند.

او ملاحظاتی را که از سوی گروه طالبان مطرح شده است، نوعی مانع و بهانه‌تراشی برای آغاز مذاکرات عنوان کرد. آقای عمر افزود که با بهانه‌گیری‌های نو در مراحل روند صلح، نباید موانع عمدی برای آغاز مذاکرات ایجاد شود.

وحید عمر می‌گوید اگر اصل بر بهانه‌جویی باشد، حکومت افغانستان نیز درباره هیأت مذاکراتی طالبان، ملاحظه دارد و می‌تواند از ترکیب، نقش زنان، نماینده‌گان جریان‌های فکری و اقشار مختلف در هیأت مذاکره‌کننده طالبان بپرسد، اما این کار را نمی‌کند.

به گفته وحید عمر، اگر کسانی به این فکر باشند که هیأت‌ جداگانه برای صلح از افغانستان در مذاکرات حضور پیدا کند، تحقق این فکر ناممکن است.

مشاور رییس جمهور هم‌چنان گفت که تمام بهانه‌های گروه طالبان رفع شده است و اکنون مسوولیت این گروه است که برای مذاکره اعلام آماده‌گی کند.

او در مورد رهایی پنج هزار زندانی طالبان نیز گفت که مسأله آزادی زندانیان از سوی هر دو طرف، مشروط به آغاز مذاکرات و پیش‌رفت در روند صلح است و جز آجندای مذاکرات بین‌الافغانی خواهد بود.

هیأت گفت‌وگوکننده دولت به شمول پنج زن، ۲۱ عضو  دارد و محمدمعصوم استانکزی، رییس پیشین امنیت ملی به عنوان رییس آن گماشته شده است.

فاطمه گیلانی، نادر نادری، عبدالمتین بیک، فوزیه کوفی، ضراراحمد مقبل، عبدالهادی ارغندیوال، محمدرسول طالب، حبیبه سرابی، غیرت بهیر، محمدحفیظ منصور، غلام‌فاروق مجروح، عنایت‌الله بلیغ، باتور دوستم، کلیم‌الله نقیبی، محمد ناطقی، ایوب انصاری، شهلا فرید، شریفه زرمتی، خالد نور و امین احمدی از اعضای این هیأت هستند.

اخبار مرتبط