شنبه 26 ثور 1405

آخرین اخبار

اکونومیست: جهان در آستانه «آخرالزمان شغلی» هوش مصنوعی قرار دارد

شفقنا افغانستان- نشریه اکونومیست در گزارشی نوشته که دنیا...

فریاد عدالت‌خواهی در کلام امام جواد(ع)؛ مناجاتی علیه ظلم و فساد

شفقنا افغانستان- امام جواد(ع) در مناجات کشف ظلم بیان...

ربایش ده‌ها دانش‌آموز در نیجریه؛ بازگشت سایه وحشت به مدارس

شفقنا افغانستان– ساکنان ایالت بورنو در شمال شرقی نیجریه...

العرب: جنگ ایران محصولات زراعتی مصر را نابود می‌کند

شفقنا افغانستان - جنگ جاری در منطقه خاورمیانه فشارهای...

طالبان: ترکیه برای ۲۰ هزار افغان ویزای دامداری صادر می‌کند

شفقنا افغانستان _ وزارت مهاجرین طالبان اعلام کرده است...

محقق از افزایش فشارهای مذهبی بر شیعیان هشدار داد

شفقنا افغانستان _ محمد محقق، رهبر حزب وحدت اسلامی...

مقام ارشد آمریکایی: افغانستان همچنان در خط مقدم تهدیدهای تروریستی قرار دارد

شفقنا افغانستان- یک مقام ارشد نظامی ایالات متحده اعلام...

بازگشت اجباری بیش از ۵ هزار مهاجر افغانستانی در یک روز؛ تشدید بحران انسانی

شفقنا افغانستان– معاونت سخنگوی طالبان اعلام کرد که روز...

نرخ اسعار خارجی در برابر پول افغانی/ شنبه ۲۶ ثور ۱۴۰۵

شفقنا افغانستان – بر اساس اعلام سراسری شهزاده، بازار...

نیویورک تایمز مدعی شد؛ احتمال ازسرگیری جنگ ایران و آمریکا ظرف چند روز آینده

شفقنا افغانستان– روزنامه نیویورک تایمز بامداد شنبه ادعا کرد...

نگرانی بریتانیا و سازمان ملل از بازداشت خبرنگاران در افغانستان

شفقنا افغانستان _ هم‌زمان با افزایش فشارها بر رسانه‌ها...

جوانی در کابل کشته و موترش ربوده شد

شفقنا افغانستان _ منابع در کابل می‌گویند یک جوان...

۵ میلیون قربانی سوءتغذیه در افغانستان؛ هشدار تازه برنامه جهانی غذا

شفقنا افغانستان _ برنامه جهانی غذا (WFP) هشدار داده...

نیرو های آمریکایی در افغانستان باقی می مانند

شفقنا افغانستان – در تازه ترین اقدام، روسیه به امریکا پیشنهاد داشته است تا در صورتی که رییس دولت افغانستان از امضای این پیمان سرپیچی کند بر اساس فیصله شورای امنیت سازمان ملل متحد نیروهای آمریکا برای سالیان دیگر در افغانستان باقی بمانند.

گزارش ها می رساند که آمریکایی ها با وجود مشکل آفرینی از سوی حامد کرزی در افغانستان باقی می مانند.
بدون تردید ایالات متحده آمریکا در افغانستان منافعی دارد اما برای حضور سربازان اش عوامل داخلی و عوامل منطقوی آن کشور را برای حضور در افغانستان تشویق کرده است.
عامل داخلی نظر اعضای لویه جرگه مشورتی بود که اکثریت از امضای پیمان امنیتی با آمریکا اعلان حمایت کردند و پس از آن، شماری از سیاستمداران و فعالان جامعه مدنی مواضعی در تایید از امضای این پیمان اتخاذ داشتند.
در سطح منطقوی کشور پر جمعیت هند، دولت اسلامی مانند عراق، ترکیه و کشور های عربی هر کدام رییس دولت افغانستان را تشویق داشتند تا قرارداد امنیتی با آمریکا عقد گردد.
گفته میشود که ولادیمیر پوتین طی تماس تیلفونی از کرزی خواسته تا این قرارداد را به امضا برساند اما در تازه ترین اقدام، آن کشور به امریکا پیشنهاد داشته است تا در صورتی که رییس دولت افغانستان از امضای این پیمان سرپیچی کند بر اساس فیصله شورای امنیت سازمان ملل متحد نیروهای آمریکا برای سالیان دیگر در افغانستان باقی بمانند.
در گزارش های منتشره آمده است که روسیه به عهده گرفته است که چین را در این مورد به قناعت برساند. گفته می شود رییس دومای روسیه در سفر اخیرش به کابل موقف روسیه را به کرزی بیان کرده است.
اگر حامد کرزی پیشدستی نکند و قرارداد امنیتی را به امضا نرساند حضور آمریکایی ها افغانستان را مانند دهه پسین تحت قیومیت شورای امنیت سازمان ملل متحد باقی نگه میدارد و این امر یک زیان سنگین برای افغانستان می باشد.
پاره ای دیگر از گزارش ها می رساند که روز یکشنبه حامد کرزی با نامزد های انتخابات ریاست جمهوری در این باب به مشورت خواهد پرداخت و بعد از آن به زودی برای امضای این پیمان آماده خواهد گردید.

انتهای پیام

www.afghanistan.shafaqna.com

اخبار مرتبط