شفقنا افغانستان- هیچ کشوری در جهان باقی نمانده است که از قلدری و تروریسم دونالد ترامپ –که بیستم ژانویه آتی به زور کاخ سفید را ترک خواهد کرد- در امان بوده باشد؛ او تلاش کرد تا آنجا که می تواند از کشورهای جهان باج گیری کند.
به گزارش سرویس ترجمه شفقنا، «منصور ابوالعزم» تحلیلگر مصری در یادداشتی تحت عنوان «چین و آمریکا؛ آیا بایدن با ترامپ تفاوت دارد؟»ضمن اشاره به این موضوع در روزنامه «الاهرام» مصر می نویسد:
کشورهای عربی بویژه کشورهای حاشیه خلیج (فارس) سپس چین از جمله کشورهایی بودند که بیشترین آسیب را از تروریسم ترامپ و باج خواهی های او متحمل شدند اما با این حال، کشورهای عربی نتوانستند مقاومت کنند و از طریق پول و عادی سازی روابط با اسرائیل، تسلیم خواسته های او شدند زیرا از هیچ قدرتی که از آنها پشتیبانی کند، برخوردار نبودند در حالی که چین تا حد زیادی موفق به مهار اقدامات ناشیانه و احمقانه ترامپ شد که در آن ذهنیت دلالی گری را با نژادپرستی در هم می آمیزد.
درست است که ویژگی بارز سیاست های ترامپ در قبال جهان بویژه چین حماقت، بی پروایی، نژادپرستی و خصومت است اما به اعتقاد من ترامپ بیانگر سیاست های واقعی آمریکا در قبال کشورهای جهان بوده است با این تفاوت که او برخلاف بقیه، آن سیاست ها را به صورت علنی و آشکارا اعمال کرده است؛ بنابراین، ترامپ سخنان و دیدگاههایی که روسای جمهور و مقامات آمریکایی درباره اعراب، مسلمانان، چین و آسیایی ها در اتاق های بسته می گویند را به صورت علنی و به شیوه ای آشکارا بر زبان آورده و اظهارات مقامات اروپایی و آمریکایی را که با سخنان نرم خود به دنبال سرپوش گذاشتن برآنها بودند، رسوا کرده است.
ترامپ چین و جهان را تحت فشار قرار داده است اما آیا «جو بایدن» رئیس جمهور جدید لزوما متفاوت از ترامپ خواهد بود؟
ارزیابی من این است که تفاوت تنها در روش برخورد خواهد بود؛ شاید بایدن نرمتر و سیاسی تر از ترامپ با چین برخورد کند اما رشد روزافزون قدرت اقتصادی، نظامی، فناوری و نفوذ فزاینده این کشور در آسیا، آمریکای لاتین، آفریقا و اروپا همچنان دغدغه ای باقی خواهد ماند که خواب را از چشمان آمریکایی هایی که فقط و فقط به هژمونی و قدرت واحد بر روی زمین ایمان دارند، خواهد ربود.
در حالی که«شی جینگ پینگ» رئیس جمهور چین به اصل همکاری و منافع متقابل در روابط بین الملل ایمان دارد، روسای جمهور آمریکا به اصل سیطره و هژمونی بر جهان از رهگذر قدرت قهریه نظامی و اقتصادی ایمان دارند و هرگز آمریکا از رهبری جهان با توسل به دیپلماسی نرم کوتاه نخواهد آمد و آنگاه که احساس کند که اگر رفتار بهتری با چین نکند، از نظر اقتصادی و سیاسی ضرر خواهد کرد، در آن صورت رفتار خود در قبال چین را اصلاح خواهد کرد!
متن یادداشت را در الاهرام ببییند
