یکشنبه 27 ثور 1405

آخرین اخبار

علی بلال در رقابت‌های پرورش‌اندام «پتسبورگ پرو» نایب‌قهرمان شد

شفقنا افغانستان - علی بلال، ورزشکار پرورش‌اندام اهل افغانستان،...

ذکیه خدادادی پس از قهرمانی در پاراتکواندو اروپا: «این یک افتخار بزرگ است»

شفقنا افغانستان - ذکیه خدادادی، ورزشکار افغانستانی-فرانسوی، با غلبه...

آغاز استخراج بیروج در پنجشیر؛ طالبان از توسعه فعالیت‌های معدنی خبر داد

شفقنا افغانستان - مقام‌های محلی طالبان در پنجشیر اعلام...

اخراج اجباری بیش از ۵ هزار مهاجر افغانستانی به کشور در ۲۴ ساعت گذشته

شفقنا افغانستان- طالبان اعلام کرد روز گذشته یک‌هزار و...

هزاره‌ها در حاکمیت طالبان؛ بازگشت تدریجی به عصر عبدالرحمن

شفقنا افغانستان - وضعیت کنونی هزاره‌ها در حاکمیت طالبان،...

بحران رهبری در بریتانیا: فشار برای استعفای استارمر پس از خروج وزیر بهداشت و سقوط محبوبیت

شفقنا افغانستان– در بحبوحه آشفتگی سیاسی در بریتانیا، نخست‌وزیر...

شیوع هانتاویروس در کشتی هوندیوس؛ کانادا مورد جدید را تأیید کرد

شفقنا افغانستان – بانی هنری، مسئول بهداشت بریتیش کلمبیا،...

سازمان جهانی بهداشت: شیوع ابولا در آفریقا وضعیت اضطراری بین‌المللی دارد

شفقنا افغانستان – سازمان بهداشت جهانی (WHO) به دلیل...

میراث حکمت امام جواد(ع)؛ گنجینه‌ای از توصیه‌های اخلاقی که هنوز راهگشاست

شفقنا افغانستان– چنان ‌که ‌لقب ‌جواد حاکی ‌از آن‌...

نخست‌وزیر ایتالیا: تنگه هرمز باید بدون محدودیت بازگشایی شود

شفقنا افغانستان - نخست وزیر ایتالیا خواستار بازگشایی تنگه...

فایق: گزارش‌ها از دایکندی نشان‌دهنده گسترش سرکوب و فشار بر زنان در افغانستان است

شفقنا افغانستان؛ نصیراحمد فایق، نماینده دایمی افغانستان در سازمان...

تصادف مرگبار در شاهراه کابل–قندهار؛ پنج نفر جان باختند

شفقنا افغانستان - مقام‌های طالبان در میدان وردک اعلام...

نرخ اسعار خارجی در برابر پول افغانی/ یکشنبه 27 ثور 1405

شفقنا افغانستان – بر اساس اعلام سراسری شهزاده، بازار...

پیشرفت در هوش مصنوعی؛ تحلیل تومور حالا در چند دقیقه ممکن شد

شفقنا افغانستان – پژوهشگران دانشگاه سدارس-سینای لس‌آنجلس ابزار هوش...

اکونومیست: جهان در آستانه «آخرالزمان شغلی» هوش مصنوعی قرار دارد

شفقنا افغانستان- نشریه اکونومیست در گزارشی نوشته که دنیا...

سفر پاپ به تركيه، ترميم روابط اديان

شفقنا افغانستان-بنفشه غلامي در خصوص سفر پاپ به ترکیه در روزنامه ایران نوشت: پاپ فرانسيس که اکنون 20 ماه است بر مسند پاپي نشسته است، در 14 ماه نخست انتصاب خود ترجيح داد (بجز يک بار براي ديدار از برزيل) واتيکان را ترک نکند و به مسائل و مشکلات فراوان اين عالي ترين نهاد کاتوليک جهان بپردازد، اما او به طور مشخص در شش ماه گذشته به شش نقطه پرحادثه و پرحاشيه سياسي جهان سفر کرده است و در اين سفرها جدا از طرح مسائل مذهبي، در سخنراني هاي خود به صراحت موضعگيري هاي سياسي چندي در قبال وقايع جهاني اتخاذ کرده است. پاپ فرانسيس ديروز پس از سفرهاي چند ماهه گذشته خود به سرزمين هاي اشغالي فلسطين، اردن، کره جنوبي، آلباني و فرانسه، در آخرين سفر خود در سال 2014 وارد ترکيه شد؛ سفري که تحليلگران آن را ماموريتي چالش برانگيز براي او خوانده اند.
در اين خصوص روزنامه گاردين چاپ انگليس مي نويسد: پاپ در اين سفر قصد دارد به دعواهاي موجود بين کاتوليک ها و ارتدوکس ها دراستانبول که قرن هاست ادامه دارد، خاتمه دهد اما جدا از اين و مهم تر از آن، مساله داعش است. پاپ فرانسيس در زماني وارد ترکيه شده است که انتقادات بين المللي فراواني نسبت به سياست هاي اردوغان درباره داعش وجود دارد و رئيس جمهوري ترکيه متهم به حمايت از اين گروه تروريستي است. به همين جهت ديدار پاپ که چند روز پيش گفته بود نبايد باب مذاکره با داعش را به طور کامل بست، قابل توجه به نظر مي رسد.
روزنامه امريکايي وال استريت ژورنال نيز با نگاهي به مساله داعش و وضعيت مسيحيان در خاورميانه، سفر پاپ به ترکيه را راه اندازي مجدد روابط واتيکان با اسلام و بازنگري در اين روابط تلقي کرده و نوشته است اين پاپ 76 ساله بعد از شست و شوي پاي دو زنداني مسلمان، اين پيام روشن و آشکار را براي جهان اسلام فرستاد که: بعد از بي اعتمادي هايي که در دوره پاپ بنديکت بين اسلام و مسيحيت رخ داده بود، اکنون کاتوليکيسم خواهان ارتباط با مسلمانان است. اين خواسته و نگاه او زماني بيشتر نمود مي يابد که مي بينيم اين چهارمين سفر پاپ فرانسيس به يک کشور مسلمان در طول 6 ماه گذشته است. او با گزينش اين گونه سفرهايش، باعث شده است تحليلگران مسلمان وي را به عنوان مردي که اهل مذاکره و گفت و گو است و مي خواهد صفحه جديدي در تاريخ روابط اسلام و مسيحيت بگشايد، ارزيابي کنند. از اين منظر سفر او به ترکيه که از ديرباز به عنوان پل بين شرق و غرب و اسلام و مسيحيت شناخته شده، مهم ارزيابي مي شود.
آسوشيتدپرس خبرگزاري امريکايي حضور پاپ فرانسيس در مسجد آبي (مسجد سلطان احمد) را مورد توجه قرار داده و نوشته است: فرانسيس دومين پاپي است که به درون اين مسجد پا مي گذارد و در کنار مسلمانان کفش را از پا در مي آورد، سر خم مي کند و چشم ها را براي دعا مي بندد تا اذهان مسلمانان استانبول را از خاطره سخنراني پاپ بنديکت در آلمان که اسلام را دين خشونت ناميده بود، پاک کند و به آنها نشان دهد پاپ جديد مي خواهد در کنار آنان خداوند را ستايش کند و براي او مکان دعا چه کليساي کاتوليک باشد، چه مسجد مسلمانان، تفاوت چنداني ندارد.

انتهای پیام

www.afghanistan.shafaqna.com

اخبار مرتبط