یکشنبه 27 ثور 1405

آخرین اخبار

روایت دیلی‌میل از زندگی یک زن افغان؛ از شکنجه در گذشته تا بازگشت دوباره طالبان

شفقنا افغانستان - رسانه بریتانیایی «دیلی‌میل» در گزارشی اختصاصی،...

علی بلال در رقابت‌های پرورش‌اندام «پتسبورگ پرو» نایب‌قهرمان شد

شفقنا افغانستان - علی بلال، ورزشکار پرورش‌اندام اهل افغانستان،...

ذکیه خدادادی پس از قهرمانی در پاراتکواندو اروپا: «این یک افتخار بزرگ است»

شفقنا افغانستان - ذکیه خدادادی، ورزشکار افغانستانی-فرانسوی، با غلبه...

آغاز استخراج بیروج در پنجشیر؛ طالبان از توسعه فعالیت‌های معدنی خبر داد

شفقنا افغانستان - مقام‌های محلی طالبان در پنجشیر اعلام...

اخراج اجباری بیش از ۵ هزار مهاجر افغانستانی به کشور در ۲۴ ساعت گذشته

شفقنا افغانستان- طالبان اعلام کرد روز گذشته یک‌هزار و...

هزاره‌ها در حاکمیت طالبان؛ بازگشت تدریجی به عصر عبدالرحمن

شفقنا افغانستان - وضعیت کنونی هزاره‌ها در حاکمیت طالبان،...

بحران رهبری در بریتانیا: فشار برای استعفای استارمر پس از خروج وزیر بهداشت و سقوط محبوبیت

شفقنا افغانستان– در بحبوحه آشفتگی سیاسی در بریتانیا، نخست‌وزیر...

شیوع هانتاویروس در کشتی هوندیوس؛ کانادا مورد جدید را تأیید کرد

شفقنا افغانستان – بانی هنری، مسئول بهداشت بریتیش کلمبیا،...

سازمان جهانی بهداشت: شیوع ابولا در آفریقا وضعیت اضطراری بین‌المللی دارد

شفقنا افغانستان – سازمان بهداشت جهانی (WHO) به دلیل...

میراث حکمت امام جواد(ع)؛ گنجینه‌ای از توصیه‌های اخلاقی که هنوز راهگشاست

شفقنا افغانستان– چنان ‌که ‌لقب ‌جواد حاکی ‌از آن‌...

نخست‌وزیر ایتالیا: تنگه هرمز باید بدون محدودیت بازگشایی شود

شفقنا افغانستان - نخست وزیر ایتالیا خواستار بازگشایی تنگه...

فایق: گزارش‌ها از دایکندی نشان‌دهنده گسترش سرکوب و فشار بر زنان در افغانستان است

شفقنا افغانستان؛ نصیراحمد فایق، نماینده دایمی افغانستان در سازمان...

تصادف مرگبار در شاهراه کابل–قندهار؛ پنج نفر جان باختند

شفقنا افغانستان - مقام‌های طالبان در میدان وردک اعلام...

نرخ اسعار خارجی در برابر پول افغانی/ یکشنبه 27 ثور 1405

شفقنا افغانستان – بر اساس اعلام سراسری شهزاده، بازار...

پیشرفت در هوش مصنوعی؛ تحلیل تومور حالا در چند دقیقه ممکن شد

شفقنا افغانستان – پژوهشگران دانشگاه سدارس-سینای لس‌آنجلس ابزار هوش...

دیدار وزرای خارجه ازبکستان و تاجیکستان

شفقنا افغانستان- در حالی روابط 2 کشور ازبکستان و تاجیکستان در سال‌های اخیر بنا به دلایل مختلف به سردی گراییده است که دیدار امروز وزرای خارجه 2 کشور، امیدواری‌هایی را در خصوص بهبود روابط این 2 کشور همسایه آسیای مرکزی افزایش داده است.

به گزارش شفقنا به نقل از فارس، دیدار عالیترین مقامات 2 کشور ازبکستان و تاجیکستان در حاشیه نشست وزرای امور خارجه کشورهای عضو سازمان همکاری شانگهای که روز پنجشنبه آغاز به کار کرد، برگزار شد.

گفته می‌شود، دیدار «عبدالعزیز کامل‌اف» وزیر خارجه ازبکستان و «سراج‌الدین اصل‌اف» وزیر خارجه تاجیکستان در فضای حسن تفاهم و احترام متقابل انجام شده و در آن چشم‌انداز روابط دو کشور مورد بحث قرار گرفت.

در این دیدار، اصل اف، بر ضرورت انجام و رایزنی‌های سیاسی فعال با هدف توسعه روابط در بخش‌های حمل‌ونقل، انرژی، فرهنگ، همکاری در مسائل تقویت مرز مشترک تاکید کرد.

به اعتقاد این دیپلمات تاجیک، توسعه روابط در این زمینه‌ها منجر به افزایش سطح همکاری در جهت حل مسائل مورد بحث طرفین خواهد شد.

سفر وزیر خارجه ازبکستان برای شرکت در نشست شورای وزیران خارجه سازمان همکاری شانگهای به تاجیکستان در حالی است که، تاشکند در مدت چند سال گذشته و در دوران سردی روابط سیاسی دو کشور برای شرکت در نشست‌های منطقه‌ای و بین‌المللی که دوشنبه میزبان آن بود، عمدتا معاونان نهادهای دولت و یا سفیر خود را برای شرکت در آن، اعزام می‌کرد.

کارشناسان، دلیل سردی روابط ازبکستان با تاجیکستان‌ را که بیش از 10 سال به طول انجامیده است را به مخالفت تاشکند برای انجام عملیات احداث نیروگاه برق آبی «راغون» مرتبط می‌دانند.

این کارشناسان، تصمیم ازبکستان در مورد خروج از شبکه واحد انتقال برق آسیای مرکزی و عدم اجازه برای انتقال برق ترانزیت ترکمنستان به تاجیکستان، و همچنین عدم اجازه برای انتقال برق تاجیکستان به قزاقستان توسط شبکه‌های موجود در خاک ازبکستان را از دیگر عوامل تیره شدن روابط دوجانبه می‌دانند.

به گفته این کارشناسان، خودداری تاشکند از فروش گاز به تاجیکستان با آغاز از سال 2012 نیز از دیگر دلایل سرد شدن مناسبات این کشورهاست.

در همین حال، وزارت امور خارجه ازبکستان در بیانیه‌ای در ارتباط با سفر کامل‌اف به تاجیکستان این بازدید مهم عنوان کرد.

به گفته وزارت خارجه ازبکستان، یک گفت‌وگوی سازنده میان تاجیکستان و ازبکستان شرط مهم تامین امنیت منطقه‌ای و توسعه پایدار و بیش از بیش کشورهای منطقه است.

در مدت 23 سال استقلال کشورهای آسیای مرکزی، مقامات عالیرتبه ازبکستان و تاجیکستان تنها یک بار به کشورهای یکدیگر سفر رسمی انجام داده‌اند و روابط 2 کشور همواره توام با اختلافات جدی بوده است.

انتهای پیام

www.afghanistan.shafaqna.com

اخبار مرتبط