یکشنبه 27 ثور 1405

آخرین اخبار

اخراج اجباری بیش از ۵ هزار مهاجر افغانستانی به کشور در ۲۴ ساعت گذشته

شفقنا افغانستان- طالبان اعلام کرد روز گذشته یک‌هزار و...

هزاره‌ها در حاکمیت طالبان؛ بازگشت تدریجی به عصر عبدالرحمن

شفقنا افغانستان - وضعیت کنونی هزاره‌ها در حاکمیت طالبان،...

بحران رهبری در بریتانیا: فشار برای استعفای استارمر پس از خروج وزیر بهداشت و سقوط محبوبیت

شفقنا افغانستان– در بحبوحه آشفتگی سیاسی در بریتانیا، نخست‌وزیر...

شیوع هانتاویروس در کشتی هوندیوس؛ کانادا مورد جدید را تأیید کرد

شفقنا افغانستان – بانی هنری، مسئول بهداشت بریتیش کلمبیا،...

سازمان جهانی بهداشت: شیوع ابولا در آفریقا وضعیت اضطراری بین‌المللی دارد

شفقنا افغانستان – سازمان بهداشت جهانی (WHO) به دلیل...

میراث حکمت امام جواد(ع)؛ گنجینه‌ای از توصیه‌های اخلاقی که هنوز راهگشاست

شفقنا افغانستان– چنان ‌که ‌لقب ‌جواد حاکی ‌از آن‌...

نخست‌وزیر ایتالیا: تنگه هرمز باید بدون محدودیت بازگشایی شود

شفقنا افغانستان - نخست وزیر ایتالیا خواستار بازگشایی تنگه...

فایق: گزارش‌ها از دایکندی نشان‌دهنده گسترش سرکوب و فشار بر زنان در افغانستان است

شفقنا افغانستان؛ نصیراحمد فایق، نماینده دایمی افغانستان در سازمان...

تصادف مرگبار در شاهراه کابل–قندهار؛ پنج نفر جان باختند

شفقنا افغانستان - مقام‌های طالبان در میدان وردک اعلام...

نرخ اسعار خارجی در برابر پول افغانی/ یکشنبه 27 ثور 1405

شفقنا افغانستان – بر اساس اعلام سراسری شهزاده، بازار...

پیشرفت در هوش مصنوعی؛ تحلیل تومور حالا در چند دقیقه ممکن شد

شفقنا افغانستان – پژوهشگران دانشگاه سدارس-سینای لس‌آنجلس ابزار هوش...

اکونومیست: جهان در آستانه «آخرالزمان شغلی» هوش مصنوعی قرار دارد

شفقنا افغانستان- نشریه اکونومیست در گزارشی نوشته که دنیا...

فریاد عدالت‌خواهی در کلام امام جواد(ع)؛ مناجاتی علیه ظلم و فساد

شفقنا افغانستان- امام جواد(ع) در مناجات کشف ظلم بیان...

ربایش ده‌ها دانش‌آموز در نیجریه؛ بازگشت سایه وحشت به مدارس

شفقنا افغانستان– ساکنان ایالت بورنو در شمال شرقی نیجریه...

تظاهرات گسترده در سراسر افغانستان در واکنش به کشتار غیرنظامیان توسط طالبان

صدها تن از شهروندان افغان و فعالان مدنی زن و مرد در کابل و چند شهر دیگر افغانستان در واکنش به کشتار غیرنظامیان دست به اعتراض های مدنی زدند.

به گزارش شفقنا افغانستان به نقل از بی بی سی،راهپیمایی همزمان در کابل، پایتخت، مزارشریف در شمال، هرات در غرب، بامیان در مرکز و ولایت غور که اخیرا چهارده شهروند آن به رگبار رفتند، برگزار شد.

در کابل معترضان تصاویر اجسادقربانیان رویدادهای غور و ارگون پکتیکا را با خود حمل کردند و از دولت خواستان که عاملان کشتار غیرنظامیان را در این رویدادها شناسایی و آن‌ها را به دادگاه بشکانند.

در  انفجار موتر/خودروی بمب گذاری شده ارگون پکتیکا که دو هفته پیش در ۲۴ سرطان/تیر در یک بازار اتفاق افتاد دست کم پنجاه غیرنظامی که برای خرید عید بیرون شده بودند کشته شدند. در کلیک رویداد مشابه بعدی در ولایت تخار در شمال افغانستان ۹ غیرنظامی کشته شدند.

روز جمعه هم مردان مسلح چهارده مسافر یک مینی بوس را در ولایت غور کلیک کشتند. یک نو عروس و داماد هم در میان کشته شده‌های این رویداد بود که خشم شهروندان افغان و فعالان مدنی را برانگیخت.

معترضان در کابل شعارهای تند و تیز علیه گروه طالبان و دیگر مخالفان مسلح دولت افغانستان سر می دادند و با خود پلاکاردهایی حمل می‌کردند که در آن “مرگ بر طالبان”، “طالبان، دشمن انسانیت”، “کشتن ما را بس کنید”، “حامیان طالبان بدتر از طالبان” و… نوشته شده بود.

راهپیمایی کابل در پارک زرنگار در مرکز و در نزدیکی ریاست جمهوری افغانستان برگزار شد. معترضان از دولت افغانستان خواستند که از پشتیبانی مخالفان مسلح دست بکشد و فورا عاملان کشتار غیرنظامیان را به ویژه تیرباران غیرنظامیان در غور را به دادگاه بکشاند.

در ولایت هرات در غرب افغانستان هم ده‌ها تن تجمع کردند و “کشتار هدفمند غیرنظامیان” به ویژه رویداد اخیر در غور را قابل نگرانی خوانده و آن را محکوم کردند. خبرنگار بی‌بی‌سی در هرات می‌گوید که قرار است در پایان روز هم شماری از شهروندان هرات در یکی از چهارراه به یاد قربانیان رویدادهای اخیر افغانستان شمع روشن کنند.

راهپیمایی دیگر در ولسوالی لعل و سرجنگل ولایت غور با اشتراک صدها نفر برگزار شد. نو عروسی که در رویداد روز جمعه غور کشته شد در غور به دنیا آمده بود و با پسری از بامیان ازدواج کرده بود که در مسیر راه افراد مسلح هر دو نفر را با اعضای خانواده‌های شان تیرباران کردند.

تصاویری از اجساد قربانیان رویداد اخیر غور در شبکه‌های اجتماعی بین کاربران افغان دست به دست می‌شود و به نشانه ای برای اعتراضات گسترده‌ کاربران فیسبوک و تویتر افغان بدل شده است.

در شهر مزارشریف نیز معترضان در محکومیت حملات اخیر که به کشتار غیرنظامیان منتج شده راهپیمایی کردند و از حکومت افغانستان خواستند که “بنای یادبودی” را برای قربانیان غیرنظامی بسازد.

همچنین در ولایت مرکزی بامیان، شهروندان و فعالان مدنی و حقوقی و جوانان با تجمع در مرکز شهر بر علیه گروه طالبان شعارهای تند سر دادند و گفتند که دیگر راهپیمایی نتیجه نمی‌دهد و “یگانه راه مبارزه با گروه طالبان” مسلح شدن مردم است.

انتهای پیام

www.afghanistan.shafaqna.com

اخبار مرتبط