یکشنبه 27 ثور 1405

آخرین اخبار

علی بلال در رقابت‌های پرورش‌اندام «پتسبورگ پرو» نایب‌قهرمان شد

شفقنا افغانستان - علی بلال، ورزشکار پرورش‌اندام اهل افغانستان،...

ذکیه خدادادی پس از قهرمانی در پاراتکواندو اروپا: «این یک افتخار بزرگ است»

شفقنا افغانستان - ذکیه خدادادی، ورزشکار افغانستانی-فرانسوی، با غلبه...

آغاز استخراج بیروج در پنجشیر؛ طالبان از توسعه فعالیت‌های معدنی خبر داد

شفقنا افغانستان - مقام‌های محلی طالبان در پنجشیر اعلام...

اخراج اجباری بیش از ۵ هزار مهاجر افغانستانی به کشور در ۲۴ ساعت گذشته

شفقنا افغانستان- طالبان اعلام کرد روز گذشته یک‌هزار و...

هزاره‌ها در حاکمیت طالبان؛ بازگشت تدریجی به عصر عبدالرحمن

شفقنا افغانستان - وضعیت کنونی هزاره‌ها در حاکمیت طالبان،...

بحران رهبری در بریتانیا: فشار برای استعفای استارمر پس از خروج وزیر بهداشت و سقوط محبوبیت

شفقنا افغانستان– در بحبوحه آشفتگی سیاسی در بریتانیا، نخست‌وزیر...

شیوع هانتاویروس در کشتی هوندیوس؛ کانادا مورد جدید را تأیید کرد

شفقنا افغانستان – بانی هنری، مسئول بهداشت بریتیش کلمبیا،...

سازمان جهانی بهداشت: شیوع ابولا در آفریقا وضعیت اضطراری بین‌المللی دارد

شفقنا افغانستان – سازمان بهداشت جهانی (WHO) به دلیل...

میراث حکمت امام جواد(ع)؛ گنجینه‌ای از توصیه‌های اخلاقی که هنوز راهگشاست

شفقنا افغانستان– چنان ‌که ‌لقب ‌جواد حاکی ‌از آن‌...

نخست‌وزیر ایتالیا: تنگه هرمز باید بدون محدودیت بازگشایی شود

شفقنا افغانستان - نخست وزیر ایتالیا خواستار بازگشایی تنگه...

فایق: گزارش‌ها از دایکندی نشان‌دهنده گسترش سرکوب و فشار بر زنان در افغانستان است

شفقنا افغانستان؛ نصیراحمد فایق، نماینده دایمی افغانستان در سازمان...

تصادف مرگبار در شاهراه کابل–قندهار؛ پنج نفر جان باختند

شفقنا افغانستان - مقام‌های طالبان در میدان وردک اعلام...

نرخ اسعار خارجی در برابر پول افغانی/ یکشنبه 27 ثور 1405

شفقنا افغانستان – بر اساس اعلام سراسری شهزاده، بازار...

پیشرفت در هوش مصنوعی؛ تحلیل تومور حالا در چند دقیقه ممکن شد

شفقنا افغانستان – پژوهشگران دانشگاه سدارس-سینای لس‌آنجلس ابزار هوش...

اکونومیست: جهان در آستانه «آخرالزمان شغلی» هوش مصنوعی قرار دارد

شفقنا افغانستان- نشریه اکونومیست در گزارشی نوشته که دنیا...

بررسی اوضاع اوکراین محور مذاکرات مقامات قزاقستان و آمریکا

کاردار سفارت آمریکا در دیدار با وزیر خارجه قزاقستان مسائل مربوط به اوکراین و نگرانی آستانه از احتمال سرایت دامنه تحولات سیاسی به دیگر کشورهای منطقه را مورد بحث و بررسی قرار داد.

به گزارش شفقنا افغانستان به نقل از منابع ، دفتر مطبوعاتی وزارت امور خارجه قزاقستان در بیانیه‌ای اعلام کرد که «جان اوردوی» کاردار سفارت آمریکا در دیدار با «ارلان ادریس‌اف» وزیر امور خارجه قزاقستان علاوه بر مسائل مربوط به وضعیت اوکراین طیف وسیعی از مسائل روابط دوجانبه در بخش‌های سیاسی، اقتصادی، امنیت هسته‌ای از جمله جایگاه آستانه در اجرای برنامه نابودسازی مواد هسته‌ای و همچنین مسائل مهم امنیت بین‌المللی را مورد بحث قرار داد.

اوضاع متشنج سیاسی اوکراین موضوع جداگانه‌ مورد بحث در این نشست بوده و هر 2 طرف درباره این مسئله و تحولات آتی مربوط به اوکراین تبادل دیدگاه کردند.

دیدار و گفت‌وگوی این دیپلمات آمریکایی با وزیر خارجه قزاقستان در حالی است که مقامات آستانه با واکنش به تشدید بحران سیاسی در اوکراین به طور رسمی خواستار مذاکرات و حل‌و فصل مسائل مورد بحث شده‌اند.

اوکراین در تاریخ 22 فوریه پس از امضای توافقنامه‌ای میان رهبران «اورومیدان» که از سوی کشورهای غربی حمایت می‌شود و «ویکتور یانوکوویچ» رئیس جمهور قانونی اوکراین با نشانه‌هایی از یک کودتا نظامی تغییر کرد.

مجلس اوکراین با بهانه ناپدید شدن ویکتور یانوکوویچ را از قدرت برکنار و با وارد کردن اصلاحات در قانون اساسی، صلاحیت‌های رئیس جمهور را به «الکساندر نتورچین‌اف» واگذار کرد.

همزمان مجلس با تصویب سندی و با اعلام دولت به اصطلاح اعتماد ملی «واتسینیوک» یک رهبر نیروهای مخالف دولت پیشین اوکراین را به سمت نخست‌وزیر منصوب کرد.

براساس مصوبه دیگر پارلمان اوکراین، انتخابات جدید ریاست جمهوری در این کشور 25 ماه می برگزار می‌شود.

تعدادی از مناطق در شرق و جنوب اوکراین از جمله مجلس «کریمه» مشروعیت تصمیمات مجلس اوکراین را به رسمیت نشناخته و با اعلام این برکناری یانوکوویچ از مقام رئیس جمهوری یک اقدام غیر قانونی بود تصمیم به برگزاری یک همه‌پرسی در مورد آینده این منطقه گرفت.

براساس مصوبه پارلمان کریمه که یک منطقه خودمختار در ترکیب اوکراین است این همه‌پرسی یک شنبه آینده، 16 مارس باید برگزار شود.

یانوکوویچ پس از یک هفته ناپدید شدن در یک کنفرانس مطبوعاتی در شهر روستوف روسیه و منطقه‌ای در مرز با اوکراین حاضر شد و به خبرنگاران گفت که پس از امضای تفاهمنامه با مخالفان در حضور وزیران امور خارجه 3 کشور غربی و همچنین نماینده اتحادیه اروپا به دلیل مسائل امنیتی مجبور به ترک خاک اوکراین شد.

قزاقستان از جمله کشورهایی است که از طرف‌های وارد نزاع در اوکراین درخواست کرده که از استفاده نیروی نظامی صرف نظر و مسائل مورد بحث خود را از راه صلح‌آمیز حل و فصل کنند.

انتهای پیام

www.afghanistan.shafaqna.com

اخبار مرتبط