یکشنبه 27 ثور 1405

آخرین اخبار

علی بلال در رقابت‌های پرورش‌اندام «پتسبورگ پرو» نایب‌قهرمان شد

شفقنا افغانستان - علی بلال، ورزشکار پرورش‌اندام اهل افغانستان،...

ذکیه خدادادی پس از قهرمانی در پاراتکواندو اروپا: «این یک افتخار بزرگ است»

شفقنا افغانستان - ذکیه خدادادی، ورزشکار افغانستانی-فرانسوی، با غلبه...

آغاز استخراج بیروج در پنجشیر؛ طالبان از توسعه فعالیت‌های معدنی خبر داد

شفقنا افغانستان - مقام‌های محلی طالبان در پنجشیر اعلام...

اخراج اجباری بیش از ۵ هزار مهاجر افغانستانی به کشور در ۲۴ ساعت گذشته

شفقنا افغانستان- طالبان اعلام کرد روز گذشته یک‌هزار و...

هزاره‌ها در حاکمیت طالبان؛ بازگشت تدریجی به عصر عبدالرحمن

شفقنا افغانستان - وضعیت کنونی هزاره‌ها در حاکمیت طالبان،...

بحران رهبری در بریتانیا: فشار برای استعفای استارمر پس از خروج وزیر بهداشت و سقوط محبوبیت

شفقنا افغانستان– در بحبوحه آشفتگی سیاسی در بریتانیا، نخست‌وزیر...

شیوع هانتاویروس در کشتی هوندیوس؛ کانادا مورد جدید را تأیید کرد

شفقنا افغانستان – بانی هنری، مسئول بهداشت بریتیش کلمبیا،...

سازمان جهانی بهداشت: شیوع ابولا در آفریقا وضعیت اضطراری بین‌المللی دارد

شفقنا افغانستان – سازمان بهداشت جهانی (WHO) به دلیل...

میراث حکمت امام جواد(ع)؛ گنجینه‌ای از توصیه‌های اخلاقی که هنوز راهگشاست

شفقنا افغانستان– چنان ‌که ‌لقب ‌جواد حاکی ‌از آن‌...

نخست‌وزیر ایتالیا: تنگه هرمز باید بدون محدودیت بازگشایی شود

شفقنا افغانستان - نخست وزیر ایتالیا خواستار بازگشایی تنگه...

فایق: گزارش‌ها از دایکندی نشان‌دهنده گسترش سرکوب و فشار بر زنان در افغانستان است

شفقنا افغانستان؛ نصیراحمد فایق، نماینده دایمی افغانستان در سازمان...

تصادف مرگبار در شاهراه کابل–قندهار؛ پنج نفر جان باختند

شفقنا افغانستان - مقام‌های طالبان در میدان وردک اعلام...

نرخ اسعار خارجی در برابر پول افغانی/ یکشنبه 27 ثور 1405

شفقنا افغانستان – بر اساس اعلام سراسری شهزاده، بازار...

پیشرفت در هوش مصنوعی؛ تحلیل تومور حالا در چند دقیقه ممکن شد

شفقنا افغانستان – پژوهشگران دانشگاه سدارس-سینای لس‌آنجلس ابزار هوش...

اکونومیست: جهان در آستانه «آخرالزمان شغلی» هوش مصنوعی قرار دارد

شفقنا افغانستان- نشریه اکونومیست در گزارشی نوشته که دنیا...

بازگشت خواهران فريب خورده نروژي از سوريه

دو خواهر نروژی که در ماه اکتبر به سوریه رفته بودند، به زودی پس از بهبودی خواهر کوچکتر از سوریه خارج می شوند.

به گزارش خبرگزاری شیعیان افغانستان (شفقنا افغانستان) به نقل از منابع؛ “گیر لیپستاد” وکیل خانواده خواهران جنگجوی نروژی به خبرگزاری “ان آر کی” در این کشور گفت، خواهر کوچکتر که تنها 16 سال سن دارد در جنگ با ارتش سوریه مجروح شده و به محض بهبودی به همراه خواهر 19 ساله اش به نروژ بازخواهند گشت.

پیش از این پدر این دو دختر پس از اینکه از یافتن آنها توسط اینترپل ناامید شد، به سوریه سفر کرد و در سوریه نشانی از آنها به دست آورد، اما نتوانست آنها را پیدا کند. در زمان سفر وی به سوریه، فعالان در شهر “اعزاز” نزدیک مرزهای ترکیه که آن زمان تحت کنترل یکی از شاخه های القاعده قرار داشت، به وی اعلام کردند که آنها دو دختر جوان با مشخصات مورد نظر را دیده اند که سوار بر خودرو به سوی حلب به راه افتاده اند.

سخنان وکیل این خانواده تاکید می کند که این دو خواهر در سوریه حضور دارند و خواهر کوچکتر به ضرب گلوله مجروح شده است.

این دو از خانواده سومالیایی الاصل هستند و در ماه اکتبر پس از ترک خانه به خانواده خود اطلاع دادند که برای کمک به جنگجویان به سوریه می روند. در پایان ماه اکتبر پدر این دختران گفت که آنها در پیامی اینترنتی به او گفته اند بر خلاف میلشان، جنگجویان شورشی آنها را وادار به ماندن کرده اند.

پیش از این سایت خبری ایلاف اعلام کرده بود که این دو خواهر نروژی برای “جهاد نکاح” به سوریه رفته بودند.

وکیل خانواده این دختران می گوید، پدر آنها اطمینان یافته که این دو به زودی آزاد خواهند شد.سازمان اطلاعات نروژ می گوید دست کم بین 30 تا 40 تن از شهروندان این کشور برای نبرد در کنار گروه های مسلح به سوریه رفته اند.

گفته می شود دو دختر مذکور از طریق اینترنت با برخی از تکفیری های که در حال حاضر در سوریه در حال جنگ هستند، ارتباط برقرار کرده و جذب عملیات تروریستی شده اند. این دو با ارسال ایمیل به یکی از نزدیکانشان دلایل سفرشان را شرح داده و اعلام کرده بودند که:”دیگر، در منزل ماندن و ارسال کمک های مالی به سوریه کافی نیست. به همین دلیل تصمیم گرفتیم برای کمک به سوریه برویم و با همه آنچه در توان داریم کمک کنیم.”

اما به نظر آنچه که در سوریه بر سرشان آمد آنها را مجبور به بازگشت کرد، بازگشتی که با مخالفت تروریست ها مواجه شده بود.

انتهای پیام

www.afghanistan.shafaqna.com

 

اخبار مرتبط