یکشنبه 27 ثور 1405

آخرین اخبار

ابولا در آفریقا اوج گرفت؛ سازمان جهانی صحت وضعیت اضطراری اعلام کرد

شفقنا افغانستان – سازمان بهداشت جهانی (WHO) به دلیل...

اخراج اجباری بیش از ۵ هزار مهاجر افغانستانی به کشور در ۲۴ ساعت گذشته

شفقنا افغانستان- طالبان اعلام کرد روز گذشته یک‌هزار و...

هزاره‌ها در حاکمیت طالبان؛ بازگشت تدریجی به عصر عبدالرحمن

شفقنا افغانستان - وضعیت کنونی هزاره‌ها در حاکمیت طالبان،...

بحران رهبری در بریتانیا: فشار برای استعفای استارمر پس از خروج وزیر بهداشت و سقوط محبوبیت

شفقنا افغانستان– در بحبوحه آشفتگی سیاسی در بریتانیا، نخست‌وزیر...

شیوع هانتاویروس در کشتی هوندیوس؛ کانادا مورد جدید را تأیید کرد

شفقنا افغانستان – بانی هنری، مسئول بهداشت بریتیش کلمبیا،...

سازمان جهانی بهداشت: شیوع ابولا در آفریقا وضعیت اضطراری بین‌المللی دارد

شفقنا افغانستان – سازمان بهداشت جهانی (WHO) به دلیل...

میراث حکمت امام جواد(ع)؛ گنجینه‌ای از توصیه‌های اخلاقی که هنوز راهگشاست

شفقنا افغانستان– چنان ‌که ‌لقب ‌جواد حاکی ‌از آن‌...

نخست‌وزیر ایتالیا: تنگه هرمز باید بدون محدودیت بازگشایی شود

شفقنا افغانستان - نخست وزیر ایتالیا خواستار بازگشایی تنگه...

فایق: گزارش‌ها از دایکندی نشان‌دهنده گسترش سرکوب و فشار بر زنان در افغانستان است

شفقنا افغانستان؛ نصیراحمد فایق، نماینده دایمی افغانستان در سازمان...

تصادف مرگبار در شاهراه کابل–قندهار؛ پنج نفر جان باختند

شفقنا افغانستان - مقام‌های طالبان در میدان وردک اعلام...

نرخ اسعار خارجی در برابر پول افغانی/ یکشنبه 27 ثور 1405

شفقنا افغانستان – بر اساس اعلام سراسری شهزاده، بازار...

پیشرفت در هوش مصنوعی؛ تحلیل تومور حالا در چند دقیقه ممکن شد

شفقنا افغانستان – پژوهشگران دانشگاه سدارس-سینای لس‌آنجلس ابزار هوش...

اکونومیست: جهان در آستانه «آخرالزمان شغلی» هوش مصنوعی قرار دارد

شفقنا افغانستان- نشریه اکونومیست در گزارشی نوشته که دنیا...

فریاد عدالت‌خواهی در کلام امام جواد(ع)؛ مناجاتی علیه ظلم و فساد

شفقنا افغانستان- امام جواد(ع) در مناجات کشف ظلم بیان...

محکومیت یک زن فعال در شبکه‌های اجتماعی در عربستان به ۴۵ سال زندان

شفقنا افغانستان- یک گروه مدافع حقوق بشر در کشورهای عربی روز گذشته اعلام کرد که در عربستان سعودی یک زن به جرم انتشار مطالبی در شبکه های اجتماعی به ۴۵ سال زندان محکوم شده است.

به گزارش خبرگزاری شفقنا افغانستان به نقل از رسانه‌های خارجی، این جدیدترین مورد از سرکوب فعالان زن در این کشور پس از دیدار جو بایدن، رییس جمهوری امریکا از عربستان سعودی است.

نهاد حقوق بشری «دمکراسی برای جهان عرب» که دفتر آن در واشنگتن است در بیانیه‌ای گفت، نورة بنت سعيد القطاني به احتمال فراوان هفته گذشته توسط بخش جرایم ویژه قوه قضایی عربستان سعودی به جرم «استفاده از اینترنت برای گسستن بافت اجتماعی و نقض نظم اجتماعی» محکوم شده است.

این نهاد حقوق بشری افزود که خانم القحطانی و مطالبی که او در شبکه‌های اجتماعی منتشر کرده است شناخته شده نیست و در حال تحقیق در مورد این پرونده است.

اداره روابط عمومی دولت عربستان سعودی حاضر نشد در این مورد اظهار نظر کند.

چند هفته پیش نیز زن دیگری به نام سلما الشهاب، مادر دو فرزند و دانشجوی مقطع دکترا در دانشگاه لیدز بریتانیا به جرم دنبال کردن و بازنشر توئیت دگراندیشان سعودی به ۳۵ سال زندان و ۳۴ ممنوع الخروجی محکوم شد.

این موارد در شرایطی اتفاق می افتد که به گفته مقامات امریکایی جو بایدن در دیدار با محمد بن سلمان، ولیعهد سعودی در ماه ژوئیه نقض حقوق بشر را که موضوع اختلاف برانگیزی در روابط دو کشور بوده مطرح کرده است.

واشنگتن هفته گذشته گفت نگرانی شدید خود از محکومیت سلما الشهاب را با مقامات سعودی در میان گذاشته است.

محکومیت این دو زن نمونه های دیگری از روند سرکوب شدید مخالفان و دگراندیشان توسط ولیعهد عربستان سعودی است که در عمل اداره امور کشور را در دست دارد و با دادن برخی از حقوق اولیه به زنان از جمله حق رانندگی و امکان تحصیل و اشتغال بهتر مدعی اصلاحات است.

خانواده های زندانیان سیاسی در عربستان سعودی امیدوار بودند که دیدار جو بایدن به آزادی اعضای خانواده خود که در سرکوب سال‌های اخیر زندانی شده اند کمک کند.

مسئول بخش کشورهای حاشیه خلیج فارس در نهاد حقوق بشری «دمکراسی برای جهان عرب» گفت در هر دو مورد اخیر حکومت عربستان سعودی برای تنبیه شهروندانی که در توئیتر از حکومت انتقاد می‌کنند از قوانین «سرکوبگرانه» استفاده کرده است.

این نهاد در بخش دیگری از بیانیه خود افزود:«اگر ولیعهد عربستان سعودی مطمئن باشد که چنین احکام سرکوبگرانه و افراطی از سوی امریکا و سایر قدرت های غربی محکوم خواهند شد به دستگاه قضایی اجازه نخواهد داد به این شکل عمل کند. ولی کاملا مشخص است که غرب این احکام را محکوم نمی‌کند.»

اخبار مرتبط