یکشنبه 27 ثور 1405

آخرین اخبار

هزاره‌ها در حاکمیت طالبان؛ بازگشت تدریجی به عصر عبدالرحمن

شفقنا افغانستان - وضعیت کنونی هزاره‌ها در حاکمیت طالبان،...

بحران رهبری در بریتانیا: فشار برای استعفای استارمر پس از خروج وزیر بهداشت و سقوط محبوبیت

شفقنا افغانستان– در بحبوحه آشفتگی سیاسی در بریتانیا، نخست‌وزیر...

شیوع هانتاویروس در کشتی هوندیوس؛ کانادا مورد جدید را تأیید کرد

شفقنا افغانستان – بانی هنری، مسئول بهداشت بریتیش کلمبیا،...

سازمان جهانی بهداشت: شیوع ابولا در آفریقا وضعیت اضطراری بین‌المللی دارد

شفقنا افغانستان – سازمان بهداشت جهانی (WHO) به دلیل...

میراث حکمت امام جواد(ع)؛ گنجینه‌ای از توصیه‌های اخلاقی که هنوز راهگشاست

شفقنا افغانستان– چنان ‌که ‌لقب ‌جواد حاکی ‌از آن‌...

نخست‌وزیر ایتالیا: تنگه هرمز باید بدون محدودیت بازگشایی شود

شفقنا افغانستان - نخست وزیر ایتالیا خواستار بازگشایی تنگه...

فایق: گزارش‌ها از دایکندی نشان‌دهنده گسترش سرکوب و فشار بر زنان در افغانستان است

شفقنا افغانستان؛ نصیراحمد فایق، نماینده دایمی افغانستان در سازمان...

تصادف مرگبار در شاهراه کابل–قندهار؛ پنج نفر جان باختند

شفقنا افغانستان - مقام‌های طالبان در میدان وردک اعلام...

نرخ اسعار خارجی در برابر پول افغانی/ یکشنبه 27 ثور 1405

شفقنا افغانستان – بر اساس اعلام سراسری شهزاده، بازار...

پیشرفت در هوش مصنوعی؛ تحلیل تومور حالا در چند دقیقه ممکن شد

شفقنا افغانستان – پژوهشگران دانشگاه سدارس-سینای لس‌آنجلس ابزار هوش...

اکونومیست: جهان در آستانه «آخرالزمان شغلی» هوش مصنوعی قرار دارد

شفقنا افغانستان- نشریه اکونومیست در گزارشی نوشته که دنیا...

فریاد عدالت‌خواهی در کلام امام جواد(ع)؛ مناجاتی علیه ظلم و فساد

شفقنا افغانستان- امام جواد(ع) در مناجات کشف ظلم بیان...

ربایش ده‌ها دانش‌آموز در نیجریه؛ بازگشت سایه وحشت به مدارس

شفقنا افغانستان– ساکنان ایالت بورنو در شمال شرقی نیجریه...

سقوط ارزش پول افغانی و روزهای دشوار بانک مرکزی

 ارزش واحد پول افغانستان طی پنج ماه گذشته 7 درصد سقوط کرده که این وضعیت، بانک مرکزی را با چالش‌های جدی مواجه کرده است.

919

به گزارش شفقنا افغانستان به نقل از منابع، افغانستان در چند سال گذشته به ویژه همزمان با آغاز انتخابات ریاست جمهوری 2014 افغانستان روزهای دشوار اقتصادی را می‌گذارند. بر اساس گزارش‌ نهادهای داخلی و بین‌المللی، میزان سرمایه‌گذاری داخلی و خارجی در بخش‌های کشاورزی، صنعت و خدمات کاهش قابل ملاحظه‌ای داشته است.

فضای به وجود آمدۀ سیاسی و عدم ثبات امنیتی سیاسی این کشور از عوامل اساسی کاهش رشد اقتصادی افغانستان عنوان می‌شوند.

یکی از پیامدهای وضعیت موجود، کاهش ارزش واحد پول افغانستان است. بانک مرکزی افغانستان (د افغانستان بانک) مسئولیت کنترل ارزش نرخ واحد پولی را بر عهده دارد. به تازگی «خلیل‌الله صدیق» از سوی رئیس جمهور به عنوان رئیس بانک مرکزی انتخاب شد. به نظر می‌رسد وی در آغاز راه، با چالش‌های متعددی روبرو خواهد شد.

«محمد توسلی غرجستانی» مشاور اقتصادی معاون دوم رئیس جمهور افغانستان با اشاره به آغاز کار رئیس جدید بانک مرکزی این کشور، معتقد است خلیل‌الله صدیق با وجود این که تجربه کار در بانک مرکزی و امور مالی را دارد، اما با توجه به شرایط افغانستان، روزهای دشواری را پیش رو خواهد داشت.

غرجستانی با انتشار یادداشتی کوتاه در شبکه‌ اجتماعی فیس‌بوک، آورده است: صنعت بانکداری در افغانستان تا هنوز نتوانسته است وظایف خود را در پیشرفت اقتصادی به خوبی ایفا نموده و صنعت، کشاورزی و خدمات را تقویت نماید.

کاهش ارزش واحد پول افغانی در طی 5 ماه اخیر در برابر دلار آمریکا از 57 افغانی در برابر یک دلار به بیش از 61 دلار در روزهای اخیر (بیش از 7 درصد در مدت پنج ماه)، پرسش های جدی را متوجه مسئولان بانک مرکزی کرده است که می بایست برای روشن شدن افکار عمومی به این معضل پاسخ منطقی و مستدل ارایه نموده و راهکارهای خویش را نیز تبیین نمایند.

کاهش ارزش افغانی در برابر ارزهای خارجی، نرخ تورم و افزایش قیمت‌ها را به دنبال دارد. نتیجه این کنش و واکنش، کاهش ارزش بیشتر افغانی در مقابل ارزهای خارجی خواهد بود که در شرایط فعلی به هیچ وجه به صلاح افغانستان نیست.

در شرایطی که تراز بازرگانی افغانستان بیش از 90 درصد با کسری موازنه روبرو است، سقوط ارزش افغانی، بحران‌زا خواهد بود.

انتهای پیام

اخبار مرتبط