یکشنبه 27 ثور 1405

آخرین اخبار

اخراج اجباری بیش از ۵ هزار مهاجر افغانستانی به کشور در ۲۴ ساعت گذشته

شفقنا افغانستان- طالبان اعلام کرد روز گذشته یک‌هزار و...

هزاره‌ها در حاکمیت طالبان؛ بازگشت تدریجی به عصر عبدالرحمن

شفقنا افغانستان - وضعیت کنونی هزاره‌ها در حاکمیت طالبان،...

بحران رهبری در بریتانیا: فشار برای استعفای استارمر پس از خروج وزیر بهداشت و سقوط محبوبیت

شفقنا افغانستان– در بحبوحه آشفتگی سیاسی در بریتانیا، نخست‌وزیر...

شیوع هانتاویروس در کشتی هوندیوس؛ کانادا مورد جدید را تأیید کرد

شفقنا افغانستان – بانی هنری، مسئول بهداشت بریتیش کلمبیا،...

سازمان جهانی بهداشت: شیوع ابولا در آفریقا وضعیت اضطراری بین‌المللی دارد

شفقنا افغانستان – سازمان بهداشت جهانی (WHO) به دلیل...

میراث حکمت امام جواد(ع)؛ گنجینه‌ای از توصیه‌های اخلاقی که هنوز راهگشاست

شفقنا افغانستان– چنان ‌که ‌لقب ‌جواد حاکی ‌از آن‌...

نخست‌وزیر ایتالیا: تنگه هرمز باید بدون محدودیت بازگشایی شود

شفقنا افغانستان - نخست وزیر ایتالیا خواستار بازگشایی تنگه...

فایق: گزارش‌ها از دایکندی نشان‌دهنده گسترش سرکوب و فشار بر زنان در افغانستان است

شفقنا افغانستان؛ نصیراحمد فایق، نماینده دایمی افغانستان در سازمان...

تصادف مرگبار در شاهراه کابل–قندهار؛ پنج نفر جان باختند

شفقنا افغانستان - مقام‌های طالبان در میدان وردک اعلام...

نرخ اسعار خارجی در برابر پول افغانی/ یکشنبه 27 ثور 1405

شفقنا افغانستان – بر اساس اعلام سراسری شهزاده، بازار...

پیشرفت در هوش مصنوعی؛ تحلیل تومور حالا در چند دقیقه ممکن شد

شفقنا افغانستان – پژوهشگران دانشگاه سدارس-سینای لس‌آنجلس ابزار هوش...

اکونومیست: جهان در آستانه «آخرالزمان شغلی» هوش مصنوعی قرار دارد

شفقنا افغانستان- نشریه اکونومیست در گزارشی نوشته که دنیا...

فریاد عدالت‌خواهی در کلام امام جواد(ع)؛ مناجاتی علیه ظلم و فساد

شفقنا افغانستان- امام جواد(ع) در مناجات کشف ظلم بیان...

ربایش ده‌ها دانش‌آموز در نیجریه؛ بازگشت سایه وحشت به مدارس

شفقنا افغانستان– ساکنان ایالت بورنو در شمال شرقی نیجریه...

رشد 3.1 درصدی اقتصاد ترکیه

اقتصاد ترکیه در سه ماهه دوم سال جاری میلادی در ورای انتظارات بازار 3.8 درصد رشد کرد تا میانگین رشد اقتصادی این کشور در نیمه اول سال جاری به 3.1 درصد برسد.

741

 

به گزارش شفقنا افغانستان، اقتصاد ترکیه در سه ماهه اول سال جاری میلادی 2.5 درصد رشد کرده است.

 

به رغم این تحرک نسبت به سه ماهه نخست سالجاری، ترکیه از تحقق هدف 4 درصدی سال جاری دور دیده می شود.

 

در نیمه اول سال جاری، تولید ناخالص داخلی ترکیه با نرخ های جاری 10.4 درصد رشد کرده به 361 میلیارد و 405 میلیون لیرترک و با نرخهای ثابت 3.1 درصد رشد کرده و به رقم 62 میلیارد و 295 میلیون لیرترک رسید.

 

موسسه آمار دولتی ترکیه، روز پنجشنبه مطابق تقویم کاری در اعلام منظم داده های اقتصادی، نتایج محاسبات مربوط به تولید ناخالص داخلی این کشور به روش تولید در سه ماهه دوم سال جاری میلادی را اعلام کرد.
نرخ رشد تولید ناخالص داخلی ترکیه در سه ماهه دوم 3.8 درصد شد. این درحالی است که در نظرسنجی شبکه اقتصادی CNBC-e ترکیه، نرخ رشد اقتصادی در این این دوره 3.3 درصد برآورد شده بود.

 

به نقل از ایرنا، بررسی از داده های این موسسه نشان می دهد، در این دوره، ارزش افزوده فعالیتهای اقتصادی با نرخهای ثابت 6.7 درصد رشد کرده و به دو میلیارد و 357 میلیون لیرترک و با نرخهای جاری با 20.3 درصد رشد به 30 میلیارد 369 میلیون لیرترک رسید.

 

ارزش افزوده بخش صنعت نیز در سه ماهه دوم سال جاری با نرخ های ثابت نسبت به دوره مشابه سال گذشته با 4.1 درصد افزایش به 18 میلیارد و 742 میلیون و با نرخهای جاری با رشدی به میزان 10 درصد به 119 میلیارد و 581 میلیون لیرترک رسید.
ارزش افزوده فعالیت های اقتصادی بخش خدمات نیز با نرخهای ثابت 4.1 درصد رشد کرده به 18 میلیارد و 742 میلیون دلار و با نرخهای جاری با 11.2 درصد افزایش به 273 میلیارد و 826 میلیون لیرترک رسید.

 

موسسه آمار دولتی ترکیه همچنین آمار قطعی سال 2014 میلادی را نیز اعلام کرد که به موجب آن تولید ناخالص داخلی ترکیه در سال 2014 میلادی با نرخهای جاری 11.5 درصد رشد کرده به یک ترلیون و 747 میلیارد و 362 میلیون لیرترک و با نرخهای ثابت با رشدی به میزان 2.9 درصد به 126 میلیارد و 128 میلیون لیرترک رسید تا درآمد سرانه این کشور با نرخ های جاری به 22 هزار و 727 لیرترک و با از جنس دلار به رقم 10 هزار و 390 برسد.
در این دوره هزینه های نهایی خانوارها با نرخ های ثابت 5.6 درصد رشد به 21 میلیارد و 39 میلیون لیرترک و هزینه های بخش دولتی با 7.2 درصد رشد به سه میلیارد و 515 میلیون و میزان سرمایه گذاری ثابت در این دوره 9.7 درصد رشد کرد و به 8 میلیارد و 281 میلیون لیرترک رسید.

 

در سه ماهه دوم سال جاری در حالیکه صادرات کالا و خدمات ترکیه با نرخهای ثابت 2.1 درصد کاهش داشت، واردات کالا و خدمات این کشور نیز 1.6 درصد افت کرد. در این دوره صادرات کالا و خدمات ترکیه با نرخ های جاری 13.3 درصد رشد کرده به 134 میلیارد و 795 میلیون لیرترک و واردات کالا و خدمات نیز با 11.1 درصد افزایش به 155 میلیارد و 760 میلیون لیرترک رسید.

 

جودت یلماز معاون اقتصادی نخست وزیر ترکیه در خصوص رشد اقتصادی این کشور در سال جاری با اذعان به اینکه دست یابی به هدف 4 درصدی در سال جاری دشوار است، گفته بود به دنبال اعلام داده های مربوط به رشد اقتصادی سه ماهه دوم سال، هدف را تعدیل خواهند کرد. آنکارا انتظار دارد رشد اقتصادی ترکیه در حدود سه درصد باشد.

 

محمد شمشک وزیر دارایی ترکیه از طریق حساب توییتری خود مدعی شد اقتصاد ترکیه به رغم رکود اقتصادی در اروپا و تنش های ژئوپلیتیک و نوسانات مالی و نامعلومی سیاسی رشد کرد که فرایند مثبتی است.

 

انتهای پیام

www.af.shafaqna.com

اخبار مرتبط