یکشنبه 27 ثور 1405

آخرین اخبار

روایت دیلی‌میل از زندگی یک زن افغان؛ از شکنجه در گذشته تا بازگشت دوباره طالبان

شفقنا افغانستان - رسانه بریتانیایی «دیلی‌میل» در گزارشی اختصاصی،...

علی بلال در رقابت‌های پرورش‌اندام «پتسبورگ پرو» نایب‌قهرمان شد

شفقنا افغانستان - علی بلال، ورزشکار پرورش‌اندام اهل افغانستان،...

ذکیه خدادادی پس از قهرمانی در پاراتکواندو اروپا: «این یک افتخار بزرگ است»

شفقنا افغانستان - ذکیه خدادادی، ورزشکار افغانستانی-فرانسوی، با غلبه...

آغاز استخراج بیروج در پنجشیر؛ طالبان از توسعه فعالیت‌های معدنی خبر داد

شفقنا افغانستان - مقام‌های محلی طالبان در پنجشیر اعلام...

اخراج اجباری بیش از ۵ هزار مهاجر افغانستانی به کشور در ۲۴ ساعت گذشته

شفقنا افغانستان- طالبان اعلام کرد روز گذشته یک‌هزار و...

هزاره‌ها در حاکمیت طالبان؛ بازگشت تدریجی به عصر عبدالرحمن

شفقنا افغانستان - وضعیت کنونی هزاره‌ها در حاکمیت طالبان،...

بحران رهبری در بریتانیا: فشار برای استعفای استارمر پس از خروج وزیر بهداشت و سقوط محبوبیت

شفقنا افغانستان– در بحبوحه آشفتگی سیاسی در بریتانیا، نخست‌وزیر...

شیوع هانتاویروس در کشتی هوندیوس؛ کانادا مورد جدید را تأیید کرد

شفقنا افغانستان – بانی هنری، مسئول بهداشت بریتیش کلمبیا،...

سازمان جهانی بهداشت: شیوع ابولا در آفریقا وضعیت اضطراری بین‌المللی دارد

شفقنا افغانستان – سازمان بهداشت جهانی (WHO) به دلیل...

میراث حکمت امام جواد(ع)؛ گنجینه‌ای از توصیه‌های اخلاقی که هنوز راهگشاست

شفقنا افغانستان– چنان ‌که ‌لقب ‌جواد حاکی ‌از آن‌...

نخست‌وزیر ایتالیا: تنگه هرمز باید بدون محدودیت بازگشایی شود

شفقنا افغانستان - نخست وزیر ایتالیا خواستار بازگشایی تنگه...

فایق: گزارش‌ها از دایکندی نشان‌دهنده گسترش سرکوب و فشار بر زنان در افغانستان است

شفقنا افغانستان؛ نصیراحمد فایق، نماینده دایمی افغانستان در سازمان...

تصادف مرگبار در شاهراه کابل–قندهار؛ پنج نفر جان باختند

شفقنا افغانستان - مقام‌های طالبان در میدان وردک اعلام...

نرخ اسعار خارجی در برابر پول افغانی/ یکشنبه 27 ثور 1405

شفقنا افغانستان – بر اساس اعلام سراسری شهزاده، بازار...

پیشرفت در هوش مصنوعی؛ تحلیل تومور حالا در چند دقیقه ممکن شد

شفقنا افغانستان – پژوهشگران دانشگاه سدارس-سینای لس‌آنجلس ابزار هوش...

اعتراض شدید مجلس نمایندگان به تفاهمنامه استخباراتی افغانستان و پاکستان

در پی امضای تفاهمنامه اطلاعات استخباراتی میان اداره امنیت ملی افغانستان و سازمان استخباراتی پاکستان (آی اس آی) اعضای مجلس به این اقدام حکومت واکنش‌های تندی نشان دادند و از مسئولان امنیت ملی خواهان توضیحات در این باره شدند.

به گزارش شفقنا افغانستان به نقل از بخدی،اعضای مجلس نمایندگان کشور در جلسه امروز (دوشنبه) از امضای تفاهمنامه اطلاعات استخباراتی افغانستان با سازمان استخبارات پاکستان به شدت انتقاد کردند و این کار را یک اقدام بی جا و خطرناک برای آینده کشور خواندند.

بر اساس گزارش‌ها، سه روز پیش معاون اول ریاست عمومی امنیت ملی افغانستان یک تفاهمنامه اطلاعات استخباراتی را با سازمان استخبارات پاکستان امضا کرده است.

بر بنیاد این تفاهمنامه سازمان استخبارات نظامی پاکستان نیروهای امنیت ملی افغانستان را آموزش و تجهیز خواهد کرد و نیز هر دو نهاد استخباراتی با سازمان‌های استخباراتی دشمن به گونه مشترک مبارزه خواهند کرد.

این تفاهمنامه اطلاعات در حالی به امضا رسیده که افغانستان همواره استخبارات پاکستان را در جنگ داخلی و حمایت از طالبان متهم کرده است.

در همین حال اجمل‌عبید عابدی، سخنگوی رییس جمهور گفته که تفاهم نامه اطلاعات استخباراتی میان افغانستان و پاکستان موضوع تازه‌ای نیست، بلکه در گذشته نیز هر دو نهاد استخباراتی با هم چنین تفاهم نامه‌هایی امضا کرده‌اند.
به گفته او، هدف این تفاهم نامه مبارزه مشترک هر دو کشور بر علیه تروریزم است.

شماری از اعضای مجلس گفتند که شورای امنیت ملی افغانستان با امضای این تفاهمنامه به گونه رسمی تسلیم پاکستان شده است.
میر رحمن رحمانی، عضو مجلس در جلسه امروز گفت: “شورای امنیت ملی بی شرمانه تفاهم نامه را امضا کرده است. استخبارات چشم و گوش و قلب یک کشور است اما با امضای این تفاهمنامه امنیت ملی افغانستان به گونه رسمی تسلیم پاکستان شده است.”

از سویی هم علی اکبر قاسمی، عضو مجلس گفت که تاکنون یگانه امید مردم افغانستان نیروهای امنیتی بودند که در برابر پلان‌های خصمانه استخبارات همسایه پاکستان ایستادگی کرده‌اند، اما امضای این تفاهمنامه میان استخبارات دو کشور و آموزش نیروهای امنیت ملی در پاکستان یک خطری جدی برای سقوط دولت افغانستان خواهد بود.

حبیبه دانش دیگر عضو مجلس نیز گفت: “امضای تفاهمنامه اطلاعات استخباراتی با پاکستان را خلاف منافع ملی و مصلحت اندیشی در قبال افغانستان می‌دانم.”
پس از این‌که شماری زیادی از اعضای مجلس از امضای تفاهم‌نامه اطلاعات استخباراتی با پاکستان انتقاد کردند، ظاهر قدیر معاون مجلس به کمیسیون‌های سکتور امنیت مجلس هدایت داد تا مسئولان امنیت ملی را استجواب کنند.
آقای قدیر گفت: “برای وضاحت بیشتر در مورد امضای تفاهمنامه اطلاعات استخباراتی با سازمان استخبارات پاکستان، کمیسیون‌های امور بین‌المللی، امنیت داخلی و امور دفاعی باید مشاور امنیت ملی ریاست جمهوری و مسئولان اداره امنیت را در جلسه مشترک استجواب کنند و در اخیر گزارش آن را به مجلس عمومی ارائه کنند.”
از سویی هم برخی رسانه‌های کشور گزارش داده‌اند که رحمت الله نبیل، رییس عمومی امنیت ملی با امضای این تفاهمنامه مخالف بوده اما در نهایت از سوی معاون ریاست امنیت ملی امضا شده است.

انتهای پیام

www.afghanistan.shafaqna.com

اخبار مرتبط