شنبه 26 ثور 1405

آخرین اخبار

نگرانی بریتانیا و سازمان ملل از بازداشت خبرنگاران در افغانستان

شفقنا افغانستان _ هم‌زمان با افزایش فشارها بر رسانه‌ها...

جوانی در کابل کشته و موترش ربوده شد

شفقنا افغانستان _ منابع در کابل می‌گویند یک جوان...

۵ میلیون قربانی سوءتغذیه در افغانستان؛ هشدار تازه برنامه جهانی غذا

شفقنا افغانستان _ برنامه جهانی غذا (WFP) هشدار داده...

کاهش بودجه‌های بشردوستانه؛ زنگ خطر برای آینده زنان در کشورهای بحران‌زده

شفقنا افغانستان _ سازمان بشردوستانه هالندی «CARE» هشدار داده...

کشته شدن ۳ نفر در پی حادثه ترافیکی در سمنگان

شفقنا افغانستان- یک حادثه رانندگی در ولایت سمنگان شمال...

اخراج اجباری بیش از ۵ هزار مهاجر افغانستانی در یک روز از کشورهای همسایه

شفقنا افغانستان- طالبان اعلام کرد روز گذشته یک‌هزار و...

نتیجه مطالعه در بریتانیا: رشد نگران‌کننده استفاده از چت‌بات‌های هوش مصنوعی برای مشاوره پزشکی

شفقنا افغانستان- پزشکان می‌گویند نظرسنجی «بسیار نگران‌کننده» خطر مراجعه...

ندا محمد ندیم: طالبان تحت فرمان هیچ کشوری نیستند

شفقنا افغانستان _ در حالی‌ که نزدیک به پنج...

اداره مبارزه با حوادث از خطر سیلاب و گرمای شدید در افغانستان هشدار داد

شفقنا افغانستان _ اداره آمادگی مبارزه با حوادث افغانستان...

کشف اجساد دو دختر در کابل؛ افزایش نگرانی‌ها از ناامنی در پایتخت

شفقنا افغانستان- منابع محلی از کشف اجساد دو دختر...

قانون جدید طالبان؛ مشروعیت‌بخشی به ازدواج کودکان

شفقنا افغانستان _ وزارت عدلیه طالبان با نشر مقررات...

استخبارات طالبان در جست‌وجوی اطلاعات مخالفان؛ بازرسی تلفن مهاجران در مرز هرات

شفقنا افغانستان _ منابع محلی می‌گویند نیروهای استخبارات طالبان...

کاخ سفید: ترامپ و شی بر جلوگیری از هسته‌ای شدن ایران و باز ماندن تنگه هرمز توافق کردند

شفقنا افغانستان- کاخ سفید دیدار روسای‌جمهوری آمریکا و چین...

خبرنگاران زن در افغانستان با مشکلات فراوانی مواجه اند

معصومه محمدی، رییس مؤسسه‌ی اجتماعی-فرهنگی تساوی، در مراسم چهارمین دور فراغت ده‌ها زن خبرنگار از این مؤسسه، گفت که خبرنگاران زن در افغانستان با مشکلات زیادی چون‌ برخوردهای ناپسند، دید زن‌ستیزانه، عنعنات نادرست و مشکلات امنیتی مواجه‌اند.

به گزارش شفقنا افغانستان به نقل از اطلاعات روز،خانم محمدی گفت‌، زنان افغانستان بخش ‌عمده‌‌ی مخاطبان رسانه‌ها را تشکیل می‌دهند و به همین دلیل، زنان نقش مهمی در اطلاع‌رسانی ایفا می‌کنند. او می‌گوید که زنان خبرنگار در رسانه‌ها، صدای اقشار مختلف مردم را بازتاب می‌دهند؛ اما به گفته‌ی او، حضور کم‌رنگ زنان‌ در رسانه‌ها، بر محتوا کیفیت، مؤثریت و همگانی‌بودن فعالیت رسانه‌ها تأثیرات منفی گذاشته است.

محمدی افزود که رسانه‌ها نقش مهمی در تقویت آزادی بیان‌، ارزش‌های حقوق بشری و پاسخ‌گوبودن مسئولان حکومتی دارند. بانو محمدی هم‌چنان تأکید کرد که حضور زنان در رسانه‌های کشور کم‌رنگ است و آن‌عده زنان که در رسانه‌های کشور فعالیت می‌کنند، با مشکلات زیادی روبه‌رو ‌اند.

به گفته‌ی خانم محمدی، عدم دسترسی به معلومات، مشکلات امنیتی، خود‌سانسوری به دلیل تهدید و ترس از عواقب نشر حقایق و چالش‌های حقوقی از مشکلات عمومی خبرنگاران در افغانستان اند و این مشکلات باعث می‌شوند تا زنان خبرنگار قربانی خشونت شده و مجبور به ترک وظیفه ‌شوند.

او از حکومت و به‌ویژه وزارت اطلاعات و فرهنگ خواست تا در راستای فراهم‌کردن زمینه‌های آموزش مسلکی برای خبرنگاران زن و افزایش فرصت‌های شغلی و ایجاد فضای سالم کاری توجه جدی کند.

مؤسسه‌ی تساوی‌، نهادی مدافع حقوق زن است که از چند‌سال بدین‌سو در کابل فعالیت دار‌د. این نهاد علاوه بر برگزاری مراسم فرهنگی و اجتماعی با رویکرد حقوق بشری، سالانه ده‌ها زن را در بخش خبرنگاری چندرسانه‌ای آموزش می‌دهد.

به گفته‌ی معصومه محمدی، همه‌ساله در این مؤسسه حدود بیست‌و‌پنج بانو در برنامه‌های آموزش خبرنگاری شرکت می‌کنند و در بخش‌های اصول خبرنگاری، آشنایی با حقوق بشر، عکاسی و فیلم‌برداری به طور نظری و عملی آموزش می‌بینند.

انتهای پیام

www.afghanistan.shafaqna.com

اخبار مرتبط