همزمان با گرامیداشت روز جهانی قلم، یک دوره مسابقه داستان نویسی با حضور دانش آموزان مدارس این ولایت برگزار شد.
به گزارش شفقنا افغانستان به نقل از جمهور، به مناسبت گرامیداشت روز جهانی قلم، مسابقه داستان نویسی در میان دانش آموزان 6 دبیرستان دخترانه و پسرانه ولایت بلخ برگزا و به نویسندگان 3 اثر برتر جوایزی اهدا شد.
«محبوب علم» مسئول برگزاری این مسابقه گفت: این همایش به منظور رشد استعداد جوانان برگزار و ما در گام نخست، این مسابقه را با عنوان «بود و نبود» در میان دانش آموزان 6 دبیرستان دخترانه و پسرانه انجام دادیم.
این مسابقه از حدود 2 ماه قبل آغاز شده بود و محور آن نیز «مشکلات بانوان در جامعه افغانستان» بود.
به گفته وی، اگرچه به 3 نویسنده برتر این مسابقه جوایز ارزندهای داده شد اما برای تشویق سایر نویسندگان نیز تقدیرنامه و جوایز کوچکی در نظر گرفته شده بود تا همگان در نوشتن و انعکاس مشکلات جامعه شریک شوند.
در همین حال، «صالح محمد خلیق» رییس اطلاعات و فرهنگ ولایت بلخ و یکی از نویسندگان مطرح این ولایت، روز قلم را روز نویسندگی و احترام به نویسندگان توصیف نموده و از اینکه از چنین روزهایی در کشور تجلیل میشود، ابراز خرسندی نمود.
خلیق افزود: برای بزرگداشت ایام فرهنگی باید تقویم ویژه فرهنگی درست شود تا تمامی فرهنگیان بدانند که چه روزها و مناسبتهایی برای آنان قابل بزرگداشت است و دلیل از این بزرگداشت چیست.
رئیس اطلاعات و فرهنگ بلخ اگرچه وضعیت نویسندگان و فرهنگیان را در حال حاضر نسبت به دوران گذشته بسیار بهتر ارزیابی کرد اما معتقد است که برای رسیدن به جایگاهی شایسته، هنوز راه درازی در پیش است.
این مسابقه در حالی برگزار شد که اکثر فرهنگیان جامعه از سطح پایین سواد و فقدان یک بستر مناسب برای رشد فرهنگ نویسندگی در کشور، به ویژه در ولایت بلخ شکایت دارند.
انتهای پیام
