جمعه 25 ثور 1405

آخرین اخبار

نگرانی بریتانیا و سازمان ملل از بازداشت خبرنگاران در افغانستان

شفقنا افغانستان _ هم‌زمان با افزایش فشارها بر رسانه‌ها...

جوانی در کابل کشته و موترش ربوده شد

شفقنا افغانستان _ منابع در کابل می‌گویند یک جوان...

۵ میلیون قربانی سوءتغذیه در افغانستان؛ هشدار تازه برنامه جهانی غذا

شفقنا افغانستان _ برنامه جهانی غذا (WFP) هشدار داده...

کاهش بودجه‌های بشردوستانه؛ زنگ خطر برای آینده زنان در کشورهای بحران‌زده

شفقنا افغانستان _ سازمان بشردوستانه هالندی «CARE» هشدار داده...

کشته شدن ۳ نفر در پی حادثه ترافیکی در سمنگان

شفقنا افغانستان- یک حادثه رانندگی در ولایت سمنگان شمال...

اخراج اجباری بیش از ۵ هزار مهاجر افغانستانی در یک روز از کشورهای همسایه

شفقنا افغانستان- طالبان اعلام کرد روز گذشته یک‌هزار و...

نتیجه مطالعه در بریتانیا: رشد نگران‌کننده استفاده از چت‌بات‌های هوش مصنوعی برای مشاوره پزشکی

شفقنا افغانستان- پزشکان می‌گویند نظرسنجی «بسیار نگران‌کننده» خطر مراجعه...

ندا محمد ندیم: طالبان تحت فرمان هیچ کشوری نیستند

شفقنا افغانستان _ در حالی‌ که نزدیک به پنج...

اداره مبارزه با حوادث از خطر سیلاب و گرمای شدید در افغانستان هشدار داد

شفقنا افغانستان _ اداره آمادگی مبارزه با حوادث افغانستان...

کشف اجساد دو دختر در کابل؛ افزایش نگرانی‌ها از ناامنی در پایتخت

شفقنا افغانستان- منابع محلی از کشف اجساد دو دختر...

قانون جدید طالبان؛ مشروعیت‌بخشی به ازدواج کودکان

شفقنا افغانستان _ وزارت عدلیه طالبان با نشر مقررات...

استخبارات طالبان در جست‌وجوی اطلاعات مخالفان؛ بازرسی تلفن مهاجران در مرز هرات

شفقنا افغانستان _ منابع محلی می‌گویند نیروهای استخبارات طالبان...

کاخ سفید: ترامپ و شی بر جلوگیری از هسته‌ای شدن ایران و باز ماندن تنگه هرمز توافق کردند

شفقنا افغانستان- کاخ سفید دیدار روسای‌جمهوری آمریکا و چین...

ادامه موارد ناپدیدشدن در افغانستان؛ یک جوان در بدخشان مفقود شد

شفقنا افغانستان- منابع محلی در ولایت بدخشان از ناپدید...

سازمان ملل: محدودیت‌های طالبان علیه زنان اقتصاد افغانستان را فلج کرده است

شفقنا افغانستان- سازمان ملل متحد در گزارشی تازه اعلام...

نتایج یک نظرسنجی:چین،به زودی جایگاه آمریکا به عنوان قدرت برتر را تصاحب خواهد کرد

شفقنا افغانستان- نسل هزاره اروپایی در مقایسه با نسل های پیش از خود رویکرد مثبت تری نسبت به چین دارد.

به گزارش سرویس ترجمه شفقنا، در زمانی که حضور اقتصادی چین در اروپا در حال رشد قرار دارد در حدود نیمی از اروپایی های جوان (به طور متوسط 52 درصد) که بین 18 تا 33 سال سن دارند دیدگاه مثبتی نسبت به جمهوری خلق چین دارند. اما این دیدگاه وقتی که در ارتباط با حقوق بشر قرار می گیرد ملایم تر می شود.

در حدود شش دهم فرانسویان (61 درصد) و بریتانیایی های (59 درصد) نسل هزاره دیدگاه مساعدی نسبت به چین دارند اما این دید مثبت در میان ایتالیایی ها (28 درصد) و آلمانی های (30 درصد) جوان چندان فراوانی ندارد. شایان ذکر است 44 درصد از آمریکاهای 18 تا 33 ساله دید مثبتی نسبت به چین دارند.

در بسیاری از کشورهای اروپایی، سن افراد پیشگویی قوی درباره نظر آنها در رابطه با چین است. نسل هزاره فرانسه بسیار بیشتر از هموطنان بزرگتر خود (در حدود 20 درصد) رویکرد مثبت نسبت به پکن دارد. یک تفاوت نسلی 19 درصدی در انگلستان و یک تفاوت نسلی 18 درصدی در اسپانیا نیز در این زمینه دیده می شود. به همین منوال در آمریکا نیز یک تفاوت نسلی 18 درصدی در زمینه رویکرد نسبت به چین وجود دارد.

با این حال اروپایی های جوان کاملا نسبت به وضعیت حقوق بشر در پکن منتقد هستند. در 7 کشور اروپایی که این مساله مورد افکارسنجی قرار گرفته، تنها به طور میانگین 17 درصد افراد باور داشته اند که چین به آزادی شخصی افراد احترام می گذارد. این عدد شامل 6 درصد نسل هزاره آلمان و 7 درصد نسل هزاره ایتالیا می شود. با این وجود و به طور قابل توجهی 25 درصد از بریتانیایی های 18 تا 33 ساله معتقدند چین به آزادی های مدنی احترام می گذارد. این در حالیست که تنها 11 درصد بریتانیایی های بزرگتر از 50 سال چنین دیدگاهی داشته اند.

در حالیکه سرمایه گذاری خارجی چین در اروپا در سال 2014 رکورد 18 میلیارد دلار را شکست، نسل هزاره اروپا هنوز به اقتدار اقتصادی چین باور ندارد. کمتر از نیمی از جوانان در شش کشور از 7 کشور اروپایی مورد بررسی گفته اند که چین هم اکنون قدرت اقتصادی پیشرو جهان است.

در این زمینه نیز اختلاف زیادی در افکار نسل هزاره اروپا قرار دارد: 50 درصد بریتانیایی های جوان چین را از لحاظ اقتصادی اول می دانند اما تنها 32 درصد لهستانی های جوان موافق این مساله هستند. در آمریکا 45 درصد نسل هزاره معتقدند چین رهبر اقتصاد جهانی است. در این زمینه شکاف نسلی قابل توجهی در اروپا دیده نمی شود، البته به استثناء فرانسه و لهستان. برای مثال نسل هزاره فرانسوی (41 درصد) بسیار کمتر از بزرگترهای خود (56 درصد) تمایل دارند که چین را رهبر اقتصادی جهان بدانند.

در هر صورت اروپایی های جوان متقاعد شده اند که چین جایگاه آمریکا را به عنوان قدرت برتر استراتژیک و اقتصادی تصاحب کرده و یا به زودی این اتفاق خواهد افتاد. در حدود هشت دهم نسل هزاره اسپانیا (79 درصد) و حدود دو سوم جوانان فرانسه (67 درصد) و بریتانیا (65 درصد) برای چین چنین نقشی را در آینده متصور هستند.

از میان اروپایی هایی که در تمامی این 7 کشور پس از سال 1980 به دنیا آمده اند، نیمی یا بیشتر معتقدند که چین در حال حاضر جایگاه آمریکا را گرفته یا خواهد گرفت. این دیدگاه در میان جوان ها بسیار قوی تر از بزرگترهاست. در این زمینه در اسپانیا 17 درصد اختلاف دیدگاه نسلی و در ایتالیا 14 درصد اختلاف دیدگاه نسلی وجود دارد.

منبع: پیو

ترجمه: شفقنا نظرسنجی

انتهای پیام

www.afghanistan.shafaqna.com

اخبار مرتبط