یکشنبه 27 ثور 1405

آخرین اخبار

روایت دیلی‌میل از زندگی یک زن افغان؛ از شکنجه در گذشته تا بازگشت دوباره طالبان

شفقنا افغانستان - رسانه بریتانیایی «دیلی‌میل» در گزارشی اختصاصی،...

علی بلال در رقابت‌های پرورش‌اندام «پتسبورگ پرو» نایب‌قهرمان شد

شفقنا افغانستان - علی بلال، ورزشکار پرورش‌اندام اهل افغانستان،...

ذکیه خدادادی پس از قهرمانی در پاراتکواندو اروپا: «این یک افتخار بزرگ است»

شفقنا افغانستان - ذکیه خدادادی، ورزشکار افغانستانی-فرانسوی، با غلبه...

آغاز استخراج بیروج در پنجشیر؛ طالبان از توسعه فعالیت‌های معدنی خبر داد

شفقنا افغانستان - مقام‌های محلی طالبان در پنجشیر اعلام...

اخراج اجباری بیش از ۵ هزار مهاجر افغانستانی به کشور در ۲۴ ساعت گذشته

شفقنا افغانستان- طالبان اعلام کرد روز گذشته یک‌هزار و...

هزاره‌ها در حاکمیت طالبان؛ بازگشت تدریجی به عصر عبدالرحمن

شفقنا افغانستان - وضعیت کنونی هزاره‌ها در حاکمیت طالبان،...

بحران رهبری در بریتانیا: فشار برای استعفای استارمر پس از خروج وزیر بهداشت و سقوط محبوبیت

شفقنا افغانستان– در بحبوحه آشفتگی سیاسی در بریتانیا، نخست‌وزیر...

شیوع هانتاویروس در کشتی هوندیوس؛ کانادا مورد جدید را تأیید کرد

شفقنا افغانستان – بانی هنری، مسئول بهداشت بریتیش کلمبیا،...

سازمان جهانی بهداشت: شیوع ابولا در آفریقا وضعیت اضطراری بین‌المللی دارد

شفقنا افغانستان – سازمان بهداشت جهانی (WHO) به دلیل...

میراث حکمت امام جواد(ع)؛ گنجینه‌ای از توصیه‌های اخلاقی که هنوز راهگشاست

شفقنا افغانستان– چنان ‌که ‌لقب ‌جواد حاکی ‌از آن‌...

نخست‌وزیر ایتالیا: تنگه هرمز باید بدون محدودیت بازگشایی شود

شفقنا افغانستان - نخست وزیر ایتالیا خواستار بازگشایی تنگه...

فایق: گزارش‌ها از دایکندی نشان‌دهنده گسترش سرکوب و فشار بر زنان در افغانستان است

شفقنا افغانستان؛ نصیراحمد فایق، نماینده دایمی افغانستان در سازمان...

تصادف مرگبار در شاهراه کابل–قندهار؛ پنج نفر جان باختند

شفقنا افغانستان - مقام‌های طالبان در میدان وردک اعلام...

نرخ اسعار خارجی در برابر پول افغانی/ یکشنبه 27 ثور 1405

شفقنا افغانستان – بر اساس اعلام سراسری شهزاده، بازار...

پیشرفت در هوش مصنوعی؛ تحلیل تومور حالا در چند دقیقه ممکن شد

شفقنا افغانستان – پژوهشگران دانشگاه سدارس-سینای لس‌آنجلس ابزار هوش...

باز داشت افسران آمریکایی حین فروش سلاح به مخالفین دولت افغانستان

شفقنا افغانستان-سه افسر آمریکایی روز گذشته در حال فروش سلاح به مخالفین مسلح دولت در ولایت سرپل بازداشت شدند.

به گزارش شفقنا افغانستان بنا بر اظهارات یکی از مقامات امنیتی «ولایت سرپل» روز گذشته نیروهای گشت نامحسوس در منطقه‌ای میان ولسوالی های «صیاد» و «کوهستانات» متوجه شدند که گروهی از شبه نظامیان مخالف دولت با مقدار زیادی دالر آمریکایی به صورت مخفیانه در منطقه مستقر شده‌اند.
وی گفت: با توجه به اهمیت قضیه، موضوع مذکور به صورت ویژه در دستور کار قرار گرفت و با بررسی‌های بیشتر مشخص شد که این گروه مسلح مخالف دولت برای خرید سلاح به این منطقه آمده‌ است.
این مقام امنیتی خاطرنشان کرد: تیم تجسس با تعقیب افراد وابسته به این گروه محل اختفای آنها را شناسایی کرده و منتظر حضور طرف فروشنده سلاح شدند تا در موقعیت مناسب برای دستگیری آنها اقدام کنند. سپس با حضور فروشندگان سلاح در محل قرار و در دسترس قرار گرفتن مدارک کافی، نیروهای امنیتی طی عملیاتی همه عوامل فروش سلاح و شبه نظامیان مخالف دولت را دستگیر کردند.
وی اظهار داشت: در جریان درگیری با مخالفان مسلح تعدادی از آنها نیز زخمی شدند و ۵۰۰ هزار دالر آمریکایی و مقادیر قابل توجهی سلاح‌های سبک و سنگین پیشرفته ضبط شد.
این مقام امنیتی گفت: در همان لحظات اولیه دستگیری مشخص شد که در میان گروه ۱۰ نفره فروشنده سلاح ۳ نفر خارجی نیز وجود دارد.
وی ادامه داد: گرچه در ابتدا انتظار می‌رفت خارجی‌های دستگیر شده از کشورهای عربی یا چچن باشند، اما مشخص شد که هر سه نفر آنها افسران نظامی آمریکایی هستند که در این پوشش به گروه‌ها و مخالفان مسلح دولت سلاح‌های سبک و سنگین می‌فروشند.
این مقام امنیتی افغان تأکید کرد: با هماهنگی مقامات پس از بازجویی اولیه تصمیم گرفته شد تا هر دو گروه برای انجام تحقیقات بیشتر به مکان دیگری منتقل شوند، اما در میان راه با دخالت مقامات ارشد آمریکایی و حمایت برخی مقامات داخلی، ۳ افسر آمریکایی که در حال فروش سلاح به مخالفان مسلح دولت دستگیر شده بودند آزاد شدند!
وی در پایان گفت: در نهایت کلیه مدارک موجود اعم از تصاویر، اسناد بازجویی، دالرها و سلاح‌های ضبط شده به درخواست مقامات آمریکایی به مکان دیگری انتقال یافت.
این ماجرا در حالی اتفاق می‌افتد که چندی قبل نیز برخی رسانه‌ها از نقش نظامیان آمریکایی در گروگانگیری‌ها و شکل‌گیری برخی گروه‌های هراس افکن برای ایجاد تنش‌های مذهبی و قومی در افغانستان خبر داده بودند.
 برخی از مقامات محلی در ولایت‌های شمالی و شرقی کشور گفته اند که بارها در میدان نبرد با گروه‌های مخالف دولت و به‌ویژه افراد وابسته به داعش شاهد این بوده‌اند که بالگردهای آمریکایی با حضور بر فراز مواضع مخالفان به آنها مهمات و تجهیزات رسانده‌اند.
همچنین تعدادی از مسئولان نظامی نیز بر این نکته اشاره می‌کنند که میزان سلاح‌های وارداتی آمریکایی به افغانستان بیش از تعداد کلیه نیروهای نظامی و امنیتی افغان است، با وجود این، نظامیان کشور در میدان نبرد با مخالفان با کمبود مهمات و تجهیزات روبه‌رو هستند!
 
انتهای پیام 
 
www.af.shafaqna.com
اخبار مرتبط