یکشنبه 27 ثور 1405

آخرین اخبار

روایت دیلی‌میل از زندگی یک زن افغان؛ از شکنجه در گذشته تا بازگشت دوباره طالبان

شفقنا افغانستان - رسانه بریتانیایی «دیلی‌میل» در گزارشی اختصاصی،...

علی بلال در رقابت‌های پرورش‌اندام «پتسبورگ پرو» نایب‌قهرمان شد

شفقنا افغانستان - علی بلال، ورزشکار پرورش‌اندام اهل افغانستان،...

ذکیه خدادادی پس از قهرمانی در پاراتکواندو اروپا: «این یک افتخار بزرگ است»

شفقنا افغانستان - ذکیه خدادادی، ورزشکار افغانستانی-فرانسوی، با غلبه...

آغاز استخراج بیروج در پنجشیر؛ طالبان از توسعه فعالیت‌های معدنی خبر داد

شفقنا افغانستان - مقام‌های محلی طالبان در پنجشیر اعلام...

اخراج اجباری بیش از ۵ هزار مهاجر افغانستانی به کشور در ۲۴ ساعت گذشته

شفقنا افغانستان- طالبان اعلام کرد روز گذشته یک‌هزار و...

هزاره‌ها در حاکمیت طالبان؛ بازگشت تدریجی به عصر عبدالرحمن

شفقنا افغانستان - وضعیت کنونی هزاره‌ها در حاکمیت طالبان،...

بحران رهبری در بریتانیا: فشار برای استعفای استارمر پس از خروج وزیر بهداشت و سقوط محبوبیت

شفقنا افغانستان– در بحبوحه آشفتگی سیاسی در بریتانیا، نخست‌وزیر...

شیوع هانتاویروس در کشتی هوندیوس؛ کانادا مورد جدید را تأیید کرد

شفقنا افغانستان – بانی هنری، مسئول بهداشت بریتیش کلمبیا،...

سازمان جهانی بهداشت: شیوع ابولا در آفریقا وضعیت اضطراری بین‌المللی دارد

شفقنا افغانستان – سازمان بهداشت جهانی (WHO) به دلیل...

میراث حکمت امام جواد(ع)؛ گنجینه‌ای از توصیه‌های اخلاقی که هنوز راهگشاست

شفقنا افغانستان– چنان ‌که ‌لقب ‌جواد حاکی ‌از آن‌...

نخست‌وزیر ایتالیا: تنگه هرمز باید بدون محدودیت بازگشایی شود

شفقنا افغانستان - نخست وزیر ایتالیا خواستار بازگشایی تنگه...

فایق: گزارش‌ها از دایکندی نشان‌دهنده گسترش سرکوب و فشار بر زنان در افغانستان است

شفقنا افغانستان؛ نصیراحمد فایق، نماینده دایمی افغانستان در سازمان...

تصادف مرگبار در شاهراه کابل–قندهار؛ پنج نفر جان باختند

شفقنا افغانستان - مقام‌های طالبان در میدان وردک اعلام...

نرخ اسعار خارجی در برابر پول افغانی/ یکشنبه 27 ثور 1405

شفقنا افغانستان – بر اساس اعلام سراسری شهزاده، بازار...

پیشرفت در هوش مصنوعی؛ تحلیل تومور حالا در چند دقیقه ممکن شد

شفقنا افغانستان – پژوهشگران دانشگاه سدارس-سینای لس‌آنجلس ابزار هوش...

فراخوان عمومی در آمریکا برای تحریم خرید جمعه سیاه در اعتراض به نژادپرستی

جمعه سیاه نزدیک است. این جمعه که در حقیقت روز بعد از عید شکرگزاری در آمریکا محسوب می شود، روز خرید ویژه برای خانواده های آمریکایی است که در این روز می توانند با تخفیف های بسیار، اجناس مورد نیاز خود را خریداری کنند. اهمیت این روز آنچنان است که بسیاری از فروشگاه ها از ساعت 4 صبح باز می شوند و صف های طولانی برای خریدهای ویژه، گاه باعث تیراندازی و قتل هم می شود.

به گزارش شفقنا افغانستان به نقل از خبرگزاری راشاتودی، فردا جمعه 28 نوامبر جمعه سیاه است اما این جمعه به معنای واقعی کلمه برای بسیاری از مردم آمریکا سیاه است، چرا که اکثر شهرهای آمریکا صحنه درگیری ها و اعتراضات مختلف به رفتارهای نژادپرستانه حکومت و پلیس این کشور با اقلیت ها به ویژه سیاه پوستان می باشد. ماجرای تبرئه پلیس قاتل مایکل براون نوجوان سیاه پوست اهل فرگوسن در ایالت میسوری چنان آتشی بر جان مردم آمریکا انداخته که به این زودی ها خاموش شدنی نیست.

حالا بسیاری از مردم آمریکا از جمله هنرمندان، خوانندگان و بازیگران مطرح این کشور کمپینی راه انداخته اند و در آن از هموطنان خود خواسته اند در اعتراض به جنایات پلیس در حق مردم به ویژه اقلیت های رنگین پوست، برای خرید جمعه سیاه به فروشگاه ها مراجعه نکنند.

این کمپین مردمی که با نام نه عدالت و نه منفعت (No Justice, No Profit) و با هشتگ توییتر #BlackoutBlackFriday رونمائی شده است از مردم خواسته برای خرید جمعه سیاه نروند و این روز را بایکوت کنند.

برگزار کنندگان این کمپین می گویند چون عدالت در مورد دارن ویلسون پلیس قاتل مایکل براون رعایت نشده و سیستم قضایی آمریکا آنقدر مستقل نبوده که این متهم به قتل را مجازات کند، پس هیچ کس حق ندارد از منفعت روز جمعه سیاه بهره بگیرد. در حقیقت این موضوع، یک حرکت اعتراضی به نژادپرستی نهادینه شده در آمریکا لقب گرفته است.

به نظر می رسد جمعه سیاه امسال واقعاً سیاه باشد چون با این کمپینی که در آمریکا به راه افتاده بعید به نظر می رسد 247 میلیون مشتری که سال گذشته 59 میلیارد دلار از فروشگاه ها خرید کردند، رغبتی برای حضور در صف های طویل آنها داشته باشند.

انتهای پیام

www.afghanistan.shafaqna.com

اخبار مرتبط