شنبه 26 ثور 1405

آخرین اخبار

نگرانی بریتانیا و سازمان ملل از بازداشت خبرنگاران در افغانستان

شفقنا افغانستان _ هم‌زمان با افزایش فشارها بر رسانه‌ها...

جوانی در کابل کشته و موترش ربوده شد

شفقنا افغانستان _ منابع در کابل می‌گویند یک جوان...

۵ میلیون قربانی سوءتغذیه در افغانستان؛ هشدار تازه برنامه جهانی غذا

شفقنا افغانستان _ برنامه جهانی غذا (WFP) هشدار داده...

کاهش بودجه‌های بشردوستانه؛ زنگ خطر برای آینده زنان در کشورهای بحران‌زده

شفقنا افغانستان _ سازمان بشردوستانه هالندی «CARE» هشدار داده...

کشته شدن ۳ نفر در پی حادثه ترافیکی در سمنگان

شفقنا افغانستان- یک حادثه رانندگی در ولایت سمنگان شمال...

اخراج اجباری بیش از ۵ هزار مهاجر افغانستانی در یک روز از کشورهای همسایه

شفقنا افغانستان- طالبان اعلام کرد روز گذشته یک‌هزار و...

نتیجه مطالعه در بریتانیا: رشد نگران‌کننده استفاده از چت‌بات‌های هوش مصنوعی برای مشاوره پزشکی

شفقنا افغانستان- پزشکان می‌گویند نظرسنجی «بسیار نگران‌کننده» خطر مراجعه...

ندا محمد ندیم: طالبان تحت فرمان هیچ کشوری نیستند

شفقنا افغانستان _ در حالی‌ که نزدیک به پنج...

اداره مبارزه با حوادث از خطر سیلاب و گرمای شدید در افغانستان هشدار داد

شفقنا افغانستان _ اداره آمادگی مبارزه با حوادث افغانستان...

کشف اجساد دو دختر در کابل؛ افزایش نگرانی‌ها از ناامنی در پایتخت

شفقنا افغانستان- منابع محلی از کشف اجساد دو دختر...

قانون جدید طالبان؛ مشروعیت‌بخشی به ازدواج کودکان

شفقنا افغانستان _ وزارت عدلیه طالبان با نشر مقررات...

استخبارات طالبان در جست‌وجوی اطلاعات مخالفان؛ بازرسی تلفن مهاجران در مرز هرات

شفقنا افغانستان _ منابع محلی می‌گویند نیروهای استخبارات طالبان...

کاخ سفید: ترامپ و شی بر جلوگیری از هسته‌ای شدن ایران و باز ماندن تنگه هرمز توافق کردند

شفقنا افغانستان- کاخ سفید دیدار روسای‌جمهوری آمریکا و چین...

امام جمعه نجف در هشدار به عربستان: به زودی منتظر سر کشیدن جام تلخ تروریست ها باشید

شفقنا افغانستان (خبرگزاری شیعیان افغانستان)- سید صدرالدین قبانجی- امام جمعه ی نجف اشرف- تاکید کرد: از ائتلاف ملی انتظار داریم با در نظر گرفتن ملاک های مرجعیت، هرچه سریعتر نامزد نخست وزیری را معرفی کند.

به گزارش فرات نیوز، قبانجی که در خلال خطبه های نماز جمعه ی نجف- در حسینیه فاطمیة الکبری- سخنرانی می کرد تاکید کرد: مرجعیت آگاه و بیدار دینی موضعی فراتر از امیال شخصی و جانبداری های جناحی دارد و تنها به منافع ملی می اندیشد. وی از تمامی تشکل های سیاسی خواست تا تنها به فکر کرسی قدرت نباشد و دیدگاه حضرت آیت الله سیستانی را بشنوند و بپذیرند.

قبانجی ادامه داد: از ائتلاف ملی انتظار داریم که هر چه سریعتر نامزد خود را برای تصدی گری پست نخست وزیری را معرفی کند، نامزدی که با مقبولیت اکثریت در مجلس نمایندگان مواجه شود و با معیارهای مرجعیت دینی سازگار باشد.

وی اشاره کرد: مراجع دینی در شهر مقدس قم دیدگاه حضرت آیت الله سیستانی را تایید کردند و از ملت عراق خواستند تا نظر ایشان را فصل الخطاب قرار دهند و صفوف خود را برای حرکت به سوی طرحی که آیت الله سیستانی(دام ظله) ترسیم نموده است فشرده تر کنند.

قبانجی تاکید کرد: این موضع، موضع شخص آیت الله سیستانی است و ایشان نظر خود را در مورد بحران موجود کشور با در نظر گرفتن چشم انداز وحدت و انعطاف پذیری و همچنین اجتناب از درگیری های حاشیه ای، عدم به حاشیه راندن دیگر گروه ها و انسجام قوای سه گانه ارائه داده اند.

وی خاطرنشان کرد: امروز، حرف دل نهادهای عراقی و احزاب شیعی سخن مرجعیت است، سخنی که دیدگاه بین المللی و علمای قم نیز هست. امروز همه تایید می کنند که دیدگاه صحیح در مورد حل بحران عراق، دیدگاه مرجعیت در نجف است چرا که ایشان با واقعیت های عراق همزیستی حقیقی دارند.

قبانجی در محور دیگری از سخنان خود به مساله ی آوارگان جنگی پرداخت و گفت: ضروری است منطقه ای برای اقامت آوراگان تخصیص داده شود تا روند امداد رسانی از سوی دولت و خیرین به آنها تسهیل شود. وی تاکید کرد: این پیشنهاد به آسانی قابل اجراست و در بسیاری از کشورها اجرا شده است، ضمنا می توان در این مناطق آوارگان را آموزش داد تا مناطق خود را از سیطره ی تروریست ها نجات دهند چون آنها در دفاع از سرزمین خودشان بر دیگران اولی هستند.

خطیب جمعه ی نجف در ادامه گفت: نباید منتظر کمک های دولت مرکزی به خانواده های آواره بمانیم چرا که استان نجف یکی از ثروتمندترین استانهاست و ما ملیاردها دینار دارایی در فرودگاه بین المللی و دیگر سازمانها داریم که راکد مانده است. از شورای استانداری می خواهیم که دست یاری به سوی این خانواده ها دراز کنند.

وی از نیروهای مسلح و مردمی خواست تا محاصره ی آمرلی را بشکنند چرا که بیش از یک ماه است این ناحیه در محاصره ی ترویستهاست. قبانجی این سوال را نیز مطرح کردکه: چرا با وجود کمک خواهی آنان ما درنگ کنیم؟ آیا منتظریم ببینیم کی قربانی می شوند؟

وی در محور دیگری از سخنان خود تاکید کرد: جامعه ی بین المللی مسئول است جنایات اسرائیل در حق ملت فلسطین را محکوم کند، این رژیم را تحت فشار قرار دهد و به خسارت دیدگان غزه و دیگر مناطق فلسطینی خسارت بپردازد.

قبانجی گفت: اسرائیل نمی تواند حتی یک وجب در خاک غزه پیشروی کند و از آمریکا درخواست مداخله جهت برقراری آتش بس نموده است.

امام جمعه ی نجف در بخش دیگری از سخنان خود به مساله ی مصر پرداخت و اشاره کرد: خشونت و به راه انداختن جوی خون، راه حل مشکل نیست و باید دنبال راه حل عقلانی و ظرفیت تحمل طرف مقابل بود. وی خواهان تغییر روش خشونت بار کنونی و الغای احکام قضایی صادره در مورد مرشد اخوان المسلمین در مصر و سایر شخصیت های مخالف شد.

قبانجی نامه ی رهبر شیعیان عراق سید محسن الحکیم به جمال عبدالناصر را یادآوری کرد که در آن خواهان لغو احکام اعدام رهبر وقت اخوان شده بود.

خطیب جمعه ی نجف محور پایانی سخنان خود را به یادبود انهدام قبور ائمه ی بقیع در 8 شوال 1344 هـ .ق اختصاص داد و تاکید کرد: وهابیت با هدف تفرقه و تکه تکه کردن جهان اسلام پا به عرصه ی وجود نهاده است و تمامی مسلمانان را به گمراهی متهم می کنند به این بهانه که اولیاء خداوند را بزرگ می دارند و قبورشان را زیارت می کنند. آنها خون شیعیان را حلال می دانند و امروز شاهد هستیم که گروهک تروریستی داعش همین روش و اندیشه های تروریستی را دنبال می کند و قبور صالحین را ویران می کند و دست به کشتار می زند.

وی با بیان اینکه امروز جهان اسلام، گرفتار گروه های مالیخولیائی عقب مانده است از عربستان سعودی خواست تا از حمایت اندیشه های تکفیری و داعش وهابی دست بردارد. وی هشدار داد که به زودی باید منتظر رسیدن تروریستها به مرزهای خود باشید چرا که این گروه ها مرز نمی شناسند و اولین کسی که به اجبار جام تلخ حضور آنها را سرمی کشد عربستان سعودی است، چرا که خود آنها را پرورش داده است.  وی تاکید کرد: عراق به یاری خدا بر این گروه ها فائق خواهد آمد چرا که از وجود مردمان دلاور و مرجعیت آگاه بهره مند است.

منبع: فرات نیوز

ترجمه: شفقنا

انتهای پیام

www.afghanistan.shafaqna.com

اخبار مرتبط