یکشنبه 27 ثور 1405

آخرین اخبار

روایت دیلی‌میل از زندگی یک زن افغان؛ از شکنجه در گذشته تا بازگشت دوباره طالبان

شفقنا افغانستان - رسانه بریتانیایی «دیلی‌میل» در گزارشی اختصاصی،...

علی بلال در رقابت‌های پرورش‌اندام «پتسبورگ پرو» نایب‌قهرمان شد

شفقنا افغانستان - علی بلال، ورزشکار پرورش‌اندام اهل افغانستان،...

ذکیه خدادادی پس از قهرمانی در پاراتکواندو اروپا: «این یک افتخار بزرگ است»

شفقنا افغانستان - ذکیه خدادادی، ورزشکار افغانستانی-فرانسوی، با غلبه...

آغاز استخراج بیروج در پنجشیر؛ طالبان از توسعه فعالیت‌های معدنی خبر داد

شفقنا افغانستان - مقام‌های محلی طالبان در پنجشیر اعلام...

اخراج اجباری بیش از ۵ هزار مهاجر افغانستانی به کشور در ۲۴ ساعت گذشته

شفقنا افغانستان- طالبان اعلام کرد روز گذشته یک‌هزار و...

هزاره‌ها در حاکمیت طالبان؛ بازگشت تدریجی به عصر عبدالرحمن

شفقنا افغانستان - وضعیت کنونی هزاره‌ها در حاکمیت طالبان،...

بحران رهبری در بریتانیا: فشار برای استعفای استارمر پس از خروج وزیر بهداشت و سقوط محبوبیت

شفقنا افغانستان– در بحبوحه آشفتگی سیاسی در بریتانیا، نخست‌وزیر...

شیوع هانتاویروس در کشتی هوندیوس؛ کانادا مورد جدید را تأیید کرد

شفقنا افغانستان – بانی هنری، مسئول بهداشت بریتیش کلمبیا،...

سازمان جهانی بهداشت: شیوع ابولا در آفریقا وضعیت اضطراری بین‌المللی دارد

شفقنا افغانستان – سازمان بهداشت جهانی (WHO) به دلیل...

میراث حکمت امام جواد(ع)؛ گنجینه‌ای از توصیه‌های اخلاقی که هنوز راهگشاست

شفقنا افغانستان– چنان ‌که ‌لقب ‌جواد حاکی ‌از آن‌...

نخست‌وزیر ایتالیا: تنگه هرمز باید بدون محدودیت بازگشایی شود

شفقنا افغانستان - نخست وزیر ایتالیا خواستار بازگشایی تنگه...

فایق: گزارش‌ها از دایکندی نشان‌دهنده گسترش سرکوب و فشار بر زنان در افغانستان است

شفقنا افغانستان؛ نصیراحمد فایق، نماینده دایمی افغانستان در سازمان...

تصادف مرگبار در شاهراه کابل–قندهار؛ پنج نفر جان باختند

شفقنا افغانستان - مقام‌های طالبان در میدان وردک اعلام...

نرخ اسعار خارجی در برابر پول افغانی/ یکشنبه 27 ثور 1405

شفقنا افغانستان – بر اساس اعلام سراسری شهزاده، بازار...

پیشرفت در هوش مصنوعی؛ تحلیل تومور حالا در چند دقیقه ممکن شد

شفقنا افغانستان – پژوهشگران دانشگاه سدارس-سینای لس‌آنجلس ابزار هوش...

آزادی پرنفوذ ترین سران طالبان و نگرانی کنگره آمریکا

شفقنا افغانستان-امریکا در نخستین عملیات های خود در افغانستان، موفق شد ۵ تن از با نفوذترین فرماندهان طالب را از میدان نبرد حذف کند. اما روز شنبه آنان در بدل آزادی باو برگدال، سرباز امریکایی از زندان گوانتانامو آزاد شدند که این مساله نگرانی هایی را در واشنگتن و کابل برانگیخته است.

یکی از آزاد شدگان، رییس ارتش طالبان بوده است. دیگری زمینه را برای بازدید مربیان القاعده از افغانستان مساعده می کرده. یکی دیگر از آنان بر اساس گفته های سازمان ملل، در کشتن هزاران تن از شیعیان در افغانستان دست داشته است.

هر چند هر کدام از این ۵ زندانی آزاد شده؛ یک دهه را در زندان سپری کرده اند؛ اما بسیاری بر این باورند که این افراد هنوز هم نفوذ قابل توجهی در میان طالبان دارند. آخرین باری که یک مقام ارشد طالبان از زندان گوانتانامو آزاد شد؛ سال ۲۰۰۷ بود. ملا عبدالقیوم ذاکر، پس از آزادی از زندان گوانتانامو به افغانستان بازگشت و سازماندهی عملیات های نظامی طالبان را به عهده گرفت.

همانند ملا ذاکر، هر یک از ۵ زندانی آزاد شده که به دولت قطر تحویل داده شده اند، نیز می توانند این کار را انجام دهند. بر اساس شرایط ذکر شده در تبادل زندانیان؛ آنان یک سال را در قطر می مانند. اما تا کنون معلوم نیست که آیا آنان قادر خواهند بود پس از یک سال به افغانستان یا پاکستان باز گردند.

طالبان نیز روز شنبه با ابراز شادی در بیانیه ای، اعلام کردند: ” این مردان با خانواده هایشان در قطر زندگی می کنند”.
این خبر در لحظه سرنوشت سازی در جنگ افغانستان اعلام شد. ارتش افغانستان آماده مبارزه با شورش های قدرتمند می شوند؛ در حالی که کمک های امریکا کمتر شده است. طالبان نیز هفته گذشته اعلام کردند: ” جهاد واجب است و ملت ما{!!!} به جهاد صالح شان ادامه می دهند”.

اگر این زندانیان اجازه داشته باشند به افغانستان و پاکستان بروند؛ نقش مهمی را در عملکردهای بعدی طالبان بازی خواهند کرد.
دولت افغانستان از مدت های مدیدی خواستار آزادی زندانیان طالب از زندان گوانتانامو به منظور گفتگوهای صلح بوده است و نه آزادی سرباز امریکایی. در سال ۲۰۱۱ آقای کرزی گفته بود: ” خیرخواه را آزاد کنید، ما می خواهیم با وی صحبت کنیم”.

در سال ۲۰۱۲، آقای کرزی گفته بود که یک هیات را به زندان گوانتانامو برای گفتگو با زندانیان طالب فرستاده است. بعدا وی بیشتر بر خواسته اش پافشاری کرده و خواستار آزادی تمام زندانیان افغان از زندان گوانتانامو شد.

دولت آقای کرزی در رابطه به آزادی زندانیان طالب چیزی نگفته است؛ اما به نظر می رسد که آنان ناامید باشند از این که این تبادله زندانیان در تلاش برای گفتگوهای صلح انجام نشده است.
مقامات امریکایی گفته اند که فرماندهان پایین رتبه طالبان که سال گذشته توسط دولت افغانستان از زندان بگرام آزاد شدند، دوباره به میدان جنگ باز گشته اند.
پس از آزاد شدن این ۵ زندانی طالب، اکنون ۱۲ زندانی افغان در گوانتانامو باقی مانده است.

ساعتی پس از نشر خبرنامه کاخ سفید ــ مبنی بر آزادی این سرباز امریکایی ــ اعضای کنگره امریکا در رابطه به آزادی زندانیان طالب ابراز نگرانی کرده اند.
سناتور جان مک کین، در بیانیه ای اعلام کرد: این تروریستان مشخص، دست شان به خون نیروهای امریکایی و افغان آلوده است.

انتهای پیام

www.afghanistan.shafaqna.com

اخبار مرتبط