یکشنبه 27 ثور 1405

آخرین اخبار

روایت دیلی‌میل از زندگی یک زن افغان؛ از شکنجه در گذشته تا بازگشت دوباره طالبان

شفقنا افغانستان - رسانه بریتانیایی «دیلی‌میل» در گزارشی اختصاصی،...

علی بلال در رقابت‌های پرورش‌اندام «پتسبورگ پرو» نایب‌قهرمان شد

شفقنا افغانستان - علی بلال، ورزشکار پرورش‌اندام اهل افغانستان،...

ذکیه خدادادی پس از قهرمانی در پاراتکواندو اروپا: «این یک افتخار بزرگ است»

شفقنا افغانستان - ذکیه خدادادی، ورزشکار افغانستانی-فرانسوی، با غلبه...

آغاز استخراج بیروج در پنجشیر؛ طالبان از توسعه فعالیت‌های معدنی خبر داد

شفقنا افغانستان - مقام‌های محلی طالبان در پنجشیر اعلام...

اخراج اجباری بیش از ۵ هزار مهاجر افغانستانی به کشور در ۲۴ ساعت گذشته

شفقنا افغانستان- طالبان اعلام کرد روز گذشته یک‌هزار و...

هزاره‌ها در حاکمیت طالبان؛ بازگشت تدریجی به عصر عبدالرحمن

شفقنا افغانستان - وضعیت کنونی هزاره‌ها در حاکمیت طالبان،...

بحران رهبری در بریتانیا: فشار برای استعفای استارمر پس از خروج وزیر بهداشت و سقوط محبوبیت

شفقنا افغانستان– در بحبوحه آشفتگی سیاسی در بریتانیا، نخست‌وزیر...

شیوع هانتاویروس در کشتی هوندیوس؛ کانادا مورد جدید را تأیید کرد

شفقنا افغانستان – بانی هنری، مسئول بهداشت بریتیش کلمبیا،...

سازمان جهانی بهداشت: شیوع ابولا در آفریقا وضعیت اضطراری بین‌المللی دارد

شفقنا افغانستان – سازمان بهداشت جهانی (WHO) به دلیل...

میراث حکمت امام جواد(ع)؛ گنجینه‌ای از توصیه‌های اخلاقی که هنوز راهگشاست

شفقنا افغانستان– چنان ‌که ‌لقب ‌جواد حاکی ‌از آن‌...

نخست‌وزیر ایتالیا: تنگه هرمز باید بدون محدودیت بازگشایی شود

شفقنا افغانستان - نخست وزیر ایتالیا خواستار بازگشایی تنگه...

فایق: گزارش‌ها از دایکندی نشان‌دهنده گسترش سرکوب و فشار بر زنان در افغانستان است

شفقنا افغانستان؛ نصیراحمد فایق، نماینده دایمی افغانستان در سازمان...

تصادف مرگبار در شاهراه کابل–قندهار؛ پنج نفر جان باختند

شفقنا افغانستان - مقام‌های طالبان در میدان وردک اعلام...

نرخ اسعار خارجی در برابر پول افغانی/ یکشنبه 27 ثور 1405

شفقنا افغانستان – بر اساس اعلام سراسری شهزاده، بازار...

پیشرفت در هوش مصنوعی؛ تحلیل تومور حالا در چند دقیقه ممکن شد

شفقنا افغانستان – پژوهشگران دانشگاه سدارس-سینای لس‌آنجلس ابزار هوش...

ماهنامه “در دری” رونمایی شد/استاد زریاب:فضای فرهنگی افغانستان نابسامان است

شب گذشته از مجله «در دری» در کابل رونمایی شد.

به گزارش خبرگزاری شیعیان افغانستان(شفقنا افغانستان) به نقل از پیام آفتاب،در این مراسم که با حضور چهره‌های فرهنگی و همچنین مقامات سیاسی برگزار گردید رهنورد زریاب گفت که وضعیت فرهنگی امروز افغانستان نابسامان است.

استاد «رهنورد زریاب» در این مراسم گفت: «تنوع و گوناگونی مطالب، انتخاب درست مطالب و صفحه آرایی مناسب مجله در دری را به یک مجله با وزن تبدیل کرده است.»
نویسنده پیشکسوت ادبیات افغانستان افزود، با پیدایش رسانه‌های دیداری و شنیداری به ویژه اینترنت تقاضا برای رسانه‌های چاپی اندک شده است.
وی به وضعیت روزنامه و روزنامه‌خوانی در دهه ۳۰ و ۴۰ هجری شمسی در کابل اشاره کرد و گفت: «در آن زمان دیگر به دیگر روزنامه انیس به پل باغ عمومی می‌آمد. مردم منتظر انیس بودند تا برسد. یک روز به یاد دارم که مردم به سمت فروشنده انیس هجوم بردند و روزنامه فروش به دریای کابل افتاد. در دهه ۴۰ مجله ژوئندون در ۳۲ صقحه و ۱۲۰۰ نسخه چاپ می‌شد اما به یکباره تعداد صفحاتش به ۱۰۰ و تیراژش به ۱۰ هزار رسید.»
زریاب خاطرنشان کرد در دهه ۴۰ سینماهای کابل پر بود از مردم آراسته‌ای که برای دیدن فیلم می‌آمدند اما امروز سینماهای پایتخت تبدیل به چرس‌خانه شده است.

زریاب وضعیت فرهنگی امروز کشور را نابسامان خواند و گفت: «می‌ترسم روزی برسد که مانند کشورهای عربی شهرک‌های زیبا، سرک‌های هموار و زندگی اقتصادی خوبی داشته باشیم اما از فرهنگ خبری نباشد.»

وی افزود اکنون می‌شود نشانه‌های آمدن چنین روزی را مشاهده کرد. نامزدان ریاست جمهوری هیچ یک از فرهنگ یاد نکرده‌اند و برنامه‌ای در این زمینه ندارند.

نویسنده پیشکسوت کشور چاپ ماهنامه در دری را در این برهه از زمان حادثه فرخنده‌ای خواند.
«قنبرعلی تابش»، شاعر برجسته و استاد پوهنتون نیز گفت: «متاسفانه دولت کنونی هیچ برنامه‌ای برای توسعه فرهنگی ندارد. در کشوری اگر توسعه فرهنگی وجود نداشته باشد، هرنوع توسعه دیگر نتیجه عکس خواهد داد.»

وی توسعه در کشور را تک خطی خواند و تاکید کرد توسعه تک خطی نه تنها مشکلات بشر را حل نکرده است بلکه بر مشکلات آن افزوده است؛ فاصله طبقاتی ایجاد کرده است و فساد و تبعیض و محرومتی به بار آورده است.

«جلال نورانی»، مشاور وزیر اطلاعات و فرهنگ نیز به بودجه اندک این وزارت اشاره کرد و از تاجران ملی کشور خواست به داد فرهنگ برسند.
وی گفت تنها ۱۷ درصد بودجه کشور به وزارت اطلاعات و فرهنگ اختصاص یافته است در حالیکه برخی از وزارت خانه‌ها ۳۵ درصد بودجه انکشافی دولت را به خود اختصاص داده‌اند.

انتهای پیام

www.afghanistan.shafaqna.com

اخبار مرتبط