یکشنبه 27 ثور 1405

آخرین اخبار

روایت دیلی‌میل از زندگی یک زن افغان؛ از شکنجه در گذشته تا بازگشت دوباره طالبان

شفقنا افغانستان - رسانه بریتانیایی «دیلی‌میل» در گزارشی اختصاصی،...

علی بلال در رقابت‌های پرورش‌اندام «پتسبورگ پرو» نایب‌قهرمان شد

شفقنا افغانستان - علی بلال، ورزشکار پرورش‌اندام اهل افغانستان،...

ذکیه خدادادی پس از قهرمانی در پاراتکواندو اروپا: «این یک افتخار بزرگ است»

شفقنا افغانستان - ذکیه خدادادی، ورزشکار افغانستانی-فرانسوی، با غلبه...

آغاز استخراج بیروج در پنجشیر؛ طالبان از توسعه فعالیت‌های معدنی خبر داد

شفقنا افغانستان - مقام‌های محلی طالبان در پنجشیر اعلام...

اخراج اجباری بیش از ۵ هزار مهاجر افغانستانی به کشور در ۲۴ ساعت گذشته

شفقنا افغانستان- طالبان اعلام کرد روز گذشته یک‌هزار و...

هزاره‌ها در حاکمیت طالبان؛ بازگشت تدریجی به عصر عبدالرحمن

شفقنا افغانستان - وضعیت کنونی هزاره‌ها در حاکمیت طالبان،...

بحران رهبری در بریتانیا: فشار برای استعفای استارمر پس از خروج وزیر بهداشت و سقوط محبوبیت

شفقنا افغانستان– در بحبوحه آشفتگی سیاسی در بریتانیا، نخست‌وزیر...

شیوع هانتاویروس در کشتی هوندیوس؛ کانادا مورد جدید را تأیید کرد

شفقنا افغانستان – بانی هنری، مسئول بهداشت بریتیش کلمبیا،...

سازمان جهانی بهداشت: شیوع ابولا در آفریقا وضعیت اضطراری بین‌المللی دارد

شفقنا افغانستان – سازمان بهداشت جهانی (WHO) به دلیل...

میراث حکمت امام جواد(ع)؛ گنجینه‌ای از توصیه‌های اخلاقی که هنوز راهگشاست

شفقنا افغانستان– چنان ‌که ‌لقب ‌جواد حاکی ‌از آن‌...

نخست‌وزیر ایتالیا: تنگه هرمز باید بدون محدودیت بازگشایی شود

شفقنا افغانستان - نخست وزیر ایتالیا خواستار بازگشایی تنگه...

فایق: گزارش‌ها از دایکندی نشان‌دهنده گسترش سرکوب و فشار بر زنان در افغانستان است

شفقنا افغانستان؛ نصیراحمد فایق، نماینده دایمی افغانستان در سازمان...

تصادف مرگبار در شاهراه کابل–قندهار؛ پنج نفر جان باختند

شفقنا افغانستان - مقام‌های طالبان در میدان وردک اعلام...

نرخ اسعار خارجی در برابر پول افغانی/ یکشنبه 27 ثور 1405

شفقنا افغانستان – بر اساس اعلام سراسری شهزاده، بازار...

پیشرفت در هوش مصنوعی؛ تحلیل تومور حالا در چند دقیقه ممکن شد

شفقنا افغانستان – پژوهشگران دانشگاه سدارس-سینای لس‌آنجلس ابزار هوش...

خلیلزاد: ماه رمضان فرصتی است که غنی و عبدالله منافع شخصی را کنار گذاشته و به منافع کشور فکرکنند

شفقناافغانستان- زلمی خلیلزاد، نماینده ویژه آمریکا برای صلح افغانستان گفته که “ماه رمضان به رهبران افغان، رئیس جمهور غنی و عبدالله عبدالله، فرصتی را فراهم می‌کند تا منافع کشور را بر منافع شخصی شان ارجحیت دهند.”

به گزارش شفقناافغانستان؛ او در در یک رشته توییت‌ نوشته “این ایام فرصت درون اندیشی و فکر کردن درباره دیگران را فراهم می‌کند که یک نعمت است.”

آقای خلیلزاد افزوده که سلامتی افغان‌ها و کشورشان به این بستگی دارد که “تمامی طرفها انرژی خود برای مبارزه با بیماری کووید-۱۹ صرف کنند که دشمن مشترک همه است.”

او همچنن گفته که رمضان به گروه طالبان فرصت می‌دهد “با پذیرش آتش‌بس برای امور انسانی، تا پایان بحران بهداشتی، خشونت را کاهش داده و عملیات تهاجمی نظامی را توقف دهند.”

آقای خلیلزاد از دو طرف خواسته که “رهایی زندانیان را سرعت دهند. مبارزه با بیماری کوید-۱۹ و رفتن به مذاکرات بین الافغانی و روند صلح را فوریت دهند.”

توییت خلیلزاد:

آقای خلیلزاد روز گذشته نیز موافقت نامه صلح آمریکا با طالبان را فرصت تاریخی برای افغانستان دانسته و گفته بود که آمریکا و متحدانش، در حقیقت جامعه جهانی از رهبران افغان می‌خواهند که کشور و مردمش را در اولویت قرار دهند.

بعد از اعلام نتایج انتخابات ریاست‌جمهوری افغانستان توسط کمیسیون انتخابات، عبدالله عبدالله، رئیس اجرایی پیشین حکومت وحدت ملی این نتایج را نپذیرفت و همزمان با محمد اشرف غنی مراسم تحلیف ریاست جمهوری برگزار کرد و خود را “رئیس جمهور دولت همه‌شمول” ‌نامید.

با افزایش تنشها حامد کرزی، رئیس جمهور پیشین و عبد رب الرسول سیاف، از رهبران جهادی به میانجیگری پرداختند که این تلاش آنان نیز تاکنون نتیجه نداده است. بحران سیاسی افغانستان همچنان ناحل شده باقی مانده است.

در کنار آن قرار بود که میزان خشونتها نیز از امضای توافق آمریکا و طالبان در این کشور کاهش یابد، ولی دیروز شورای امنیت ملی افغانستان اعلام کرد که از زمان امضای توافقنامه صلح میان آمریکا و طالبان، در ۵۱ روز گذشته، روزانه دستکم پانزده غیرنظامی افغان در حملات طالبان کشته یا زخمی شده‌اند.

جاوید فیصل، روز گذشته در یک نشست خبری در کابل، هفته گذشته را مرگبارترین ایام برای غیرنظامیان یاد کرد و گفت که در هفت روز گذشته ۳۴ غیرنظامی افغان کشته و ۶۶ نفر دیگر زخمی شده‌اند.

آقای فیصل می‌گوید از زمان امضای توافقنامه صلح در اواخر فوریه تا حالا طالبان دوهزار و ۸۰۴ حمله را انجام داده که ۷۸۹ غیرنظامی کشته یا زخمی شده‌اند.

اخبار مرتبط