یکشنبه 27 ثور 1405

آخرین اخبار

روایت دیلی‌میل از زندگی یک زن افغان؛ از شکنجه در گذشته تا بازگشت دوباره طالبان

شفقنا افغانستان - رسانه بریتانیایی «دیلی‌میل» در گزارشی اختصاصی،...

علی بلال در رقابت‌های پرورش‌اندام «پتسبورگ پرو» نایب‌قهرمان شد

شفقنا افغانستان - علی بلال، ورزشکار پرورش‌اندام اهل افغانستان،...

ذکیه خدادادی پس از قهرمانی در پاراتکواندو اروپا: «این یک افتخار بزرگ است»

شفقنا افغانستان - ذکیه خدادادی، ورزشکار افغانستانی-فرانسوی، با غلبه...

آغاز استخراج بیروج در پنجشیر؛ طالبان از توسعه فعالیت‌های معدنی خبر داد

شفقنا افغانستان - مقام‌های محلی طالبان در پنجشیر اعلام...

اخراج اجباری بیش از ۵ هزار مهاجر افغانستانی به کشور در ۲۴ ساعت گذشته

شفقنا افغانستان- طالبان اعلام کرد روز گذشته یک‌هزار و...

هزاره‌ها در حاکمیت طالبان؛ بازگشت تدریجی به عصر عبدالرحمن

شفقنا افغانستان - وضعیت کنونی هزاره‌ها در حاکمیت طالبان،...

بحران رهبری در بریتانیا: فشار برای استعفای استارمر پس از خروج وزیر بهداشت و سقوط محبوبیت

شفقنا افغانستان– در بحبوحه آشفتگی سیاسی در بریتانیا، نخست‌وزیر...

شیوع هانتاویروس در کشتی هوندیوس؛ کانادا مورد جدید را تأیید کرد

شفقنا افغانستان – بانی هنری، مسئول بهداشت بریتیش کلمبیا،...

سازمان جهانی بهداشت: شیوع ابولا در آفریقا وضعیت اضطراری بین‌المللی دارد

شفقنا افغانستان – سازمان بهداشت جهانی (WHO) به دلیل...

میراث حکمت امام جواد(ع)؛ گنجینه‌ای از توصیه‌های اخلاقی که هنوز راهگشاست

شفقنا افغانستان– چنان ‌که ‌لقب ‌جواد حاکی ‌از آن‌...

نخست‌وزیر ایتالیا: تنگه هرمز باید بدون محدودیت بازگشایی شود

شفقنا افغانستان - نخست وزیر ایتالیا خواستار بازگشایی تنگه...

فایق: گزارش‌ها از دایکندی نشان‌دهنده گسترش سرکوب و فشار بر زنان در افغانستان است

شفقنا افغانستان؛ نصیراحمد فایق، نماینده دایمی افغانستان در سازمان...

تصادف مرگبار در شاهراه کابل–قندهار؛ پنج نفر جان باختند

شفقنا افغانستان - مقام‌های طالبان در میدان وردک اعلام...

نرخ اسعار خارجی در برابر پول افغانی/ یکشنبه 27 ثور 1405

شفقنا افغانستان – بر اساس اعلام سراسری شهزاده، بازار...

پیشرفت در هوش مصنوعی؛ تحلیل تومور حالا در چند دقیقه ممکن شد

شفقنا افغانستان – پژوهشگران دانشگاه سدارس-سینای لس‌آنجلس ابزار هوش...

دبیرکل ناتو: مذاکرات بین الافغانی  راهی به دریچه صلح است

شفقنا افغانستان- ینس استولتنبرگ دبیرکل ناتو در نشستی روز دوشنبه گفت که ناتو از روند صلح به رهبری و مالکیت افغانان پشتیبانی می‌کند و به گفتۀ او نشست میان افغانان راهی به سوی تأمین صلح در افغانستان است.

او گفت که ناتو از توافق میان امریکا و گروه تروریستی  طالبان پشتیبانی می‌کند به خاطری که این توافق نخستین نقطه به سوی صلح دوامدار در افغانستان است.

و به گفتۀ او، صلح دوامدار تنها با داشتن گفتگوهای میان افغانان، و یک روند صلح به رهبری و مالکیت افغانان، به دست می آید.

آقای استولتنبرگ افزود: «باور من این است که بهترین راه که ما می می توانیم این را انجام دهیم از طریق ادامه پشتیبانی از نیروای افغان است تا آنان بتوانند در کشور خود شان صلح و ثبات را تأمین کنند.»

آقای استولتنبرگ گفت که ناتو روی توانمند سازی افغانان برای مبارزه با هراس افگنی و باثبات سازی کشور شان، متمرکز است.

دبیرکل ناتو افزود: «مشکلات زیادی وجود دارند و علت های زیادی هم استند که بر بنیاد آن در باره اوضاع افغانستان نگران بود، اما یک دستاورد بزرگ در آن جا موجود است و آن این است که اکنون ما نیروهای امنیتی قوی افغان داریم که می توانند خود شان در برابر هراس افگنی مبارزه کنند.»

آقای استولتنبرگ همچنان روز دوشنبه در یک توییت گفت که با دانلد ترمپ رییس جمهو ر امریکا گفتگوی تلیفونی داشته است.

به گفتۀ او، در این گفتگو در رابطه با مسایل مهم امنیتی به شمول مبارزه مشترک آنان در برابر تروریزم جهانی و اهمیت نیرومند نگهداشتن ناتو بحث شد.

این در حالی است که تلاش‌ها از سوی حکومت افغانستان و نیز زلمی خلیلزاد فرستاده ویژه امریکا برای صلح افغانستان، ادامه دارند تا گفتگوهای میان افغانان در آینده نزدیک آغاز شوند.

به گفتۀ یک سخنگوی طالبان، آقای خلیلزاد روز دوشنبه با عبدالغنی برادر معاون گروه تروریستی طالبان در باره آغاز مذاکرات میان افغانان و روند رهایی زندانیان گفتگو کرد.

از سویی هم وزارت خارجه پاکستان می‌گوید که آقای خلیل‌زاد در دیدارش با رییس ستاد ارتش پاکستان در باره آغاز گفتگوها میان افغانان، کاهش خشونت‌ها و رهایی زندانیان گفت‌وگوهایی داشته است.

حکومت افغانستان هم از آماده‌گی‌ها برای شرکت در نشست میان افغانان اطمینان خبر داده است

اخبار مرتبط