یکشنبه 27 ثور 1405

آخرین اخبار

روایت دیلی‌میل از زندگی یک زن افغان؛ از شکنجه در گذشته تا بازگشت دوباره طالبان

شفقنا افغانستان - رسانه بریتانیایی «دیلی‌میل» در گزارشی اختصاصی،...

علی بلال در رقابت‌های پرورش‌اندام «پتسبورگ پرو» نایب‌قهرمان شد

شفقنا افغانستان - علی بلال، ورزشکار پرورش‌اندام اهل افغانستان،...

ذکیه خدادادی پس از قهرمانی در پاراتکواندو اروپا: «این یک افتخار بزرگ است»

شفقنا افغانستان - ذکیه خدادادی، ورزشکار افغانستانی-فرانسوی، با غلبه...

آغاز استخراج بیروج در پنجشیر؛ طالبان از توسعه فعالیت‌های معدنی خبر داد

شفقنا افغانستان - مقام‌های محلی طالبان در پنجشیر اعلام...

اخراج اجباری بیش از ۵ هزار مهاجر افغانستانی به کشور در ۲۴ ساعت گذشته

شفقنا افغانستان- طالبان اعلام کرد روز گذشته یک‌هزار و...

هزاره‌ها در حاکمیت طالبان؛ بازگشت تدریجی به عصر عبدالرحمن

شفقنا افغانستان - وضعیت کنونی هزاره‌ها در حاکمیت طالبان،...

بحران رهبری در بریتانیا: فشار برای استعفای استارمر پس از خروج وزیر بهداشت و سقوط محبوبیت

شفقنا افغانستان– در بحبوحه آشفتگی سیاسی در بریتانیا، نخست‌وزیر...

شیوع هانتاویروس در کشتی هوندیوس؛ کانادا مورد جدید را تأیید کرد

شفقنا افغانستان – بانی هنری، مسئول بهداشت بریتیش کلمبیا،...

سازمان جهانی بهداشت: شیوع ابولا در آفریقا وضعیت اضطراری بین‌المللی دارد

شفقنا افغانستان – سازمان بهداشت جهانی (WHO) به دلیل...

میراث حکمت امام جواد(ع)؛ گنجینه‌ای از توصیه‌های اخلاقی که هنوز راهگشاست

شفقنا افغانستان– چنان ‌که ‌لقب ‌جواد حاکی ‌از آن‌...

نخست‌وزیر ایتالیا: تنگه هرمز باید بدون محدودیت بازگشایی شود

شفقنا افغانستان - نخست وزیر ایتالیا خواستار بازگشایی تنگه...

فایق: گزارش‌ها از دایکندی نشان‌دهنده گسترش سرکوب و فشار بر زنان در افغانستان است

شفقنا افغانستان؛ نصیراحمد فایق، نماینده دایمی افغانستان در سازمان...

تصادف مرگبار در شاهراه کابل–قندهار؛ پنج نفر جان باختند

شفقنا افغانستان - مقام‌های طالبان در میدان وردک اعلام...

نرخ اسعار خارجی در برابر پول افغانی/ یکشنبه 27 ثور 1405

شفقنا افغانستان – بر اساس اعلام سراسری شهزاده، بازار...

پیشرفت در هوش مصنوعی؛ تحلیل تومور حالا در چند دقیقه ممکن شد

شفقنا افغانستان – پژوهشگران دانشگاه سدارس-سینای لس‌آنجلس ابزار هوش...

تاکید امضای پیمان امنیتی/تظاهرات 10 ها تن در بامیان

ده ها تن از باشندگان ولایت بامیان امروز (دوشنبه) با تظاهراتی در مرکز این ولایت خواستار امضای پیمان امنیتی شدند.

به گزارش خبرگزاری شیعیان افغانستان (شفقنا افغانستان) به نقل از منابع؛ تظاهر کنندگان امروز از مسجد جامع تا چوک الکین در مرکز این ولایت را مظاهره کردند.
در این تظاهرات ده ها تن از جوانان، فعالان جامعه مدنی و شورای علما حضور داشتند و با شعار های “نه افراطیت نه بنیاد گرایی” خواستار امضای پیمان امنیتی میان افغانستان و امریکا شدند.
سجاد محسنی، سخنگوی شورای علمای ولایت بامیان که در این تظاهرات شرکت داشت گفت:” امضا نشدن این پیمان امنیتی با امریکا، توهین بزرگی است که از سوی رییس جمهور کرزی بر مردم افغانستان روا داشته شده است”.
او گفت که تاخیر در امضای این پیمان افغانستان را با بحران مواجه می کند.
تظاهر کنندگان امروز از مسجد جامع تا چوک الکین در مرکز این ولایت را مظاهره کردند.
آنان در پایان این تظاهرات با صدور قطعنامه ای از رییس جمهور کرزی خواستند تا پیمان امنیتی با امریکا را امضا کند.
در قطعنامه شش ماده ای که از سوی این تظاهر کنندگان صادر شده آمده است: “ما شهروندان بامیان از رییس جمهور می خواهیم تا بخاطر تحکیم و زیر بنا سازی اقتصاد افغانستان، پیمان امنیتی را با در نظر داشت منافع لت و خواست مردمزود تر امضا کند.”
آنان گفته اند که افغانستان هنوز هم به همکاری جامعه جهانی و ایالات متحده امریکا نیاز دارد و در صورت امضا نشدن این پیمان، افغانستان دوباره به جنگ های داخلی فرو رفته و نظام سیاسی، اقتصادی کشور از هم پاشیده می شود.
تظاهر کنندگان در قطعنامه خود گفته اند که تامین امنیت سرتاسری برای برگزاری یک انتخابات عادلانه و شفاف سال 1393 وابسته به پیمان امنیتی و همکاری های جامعه جهانی است.
آنان امضای پیمان امنیتی را برای ظرفیت سازی، تجهیز نیروهای امنیتی و ثبات پایدار در افغانستان ضروری می دانند.
این تظاهرات در حالی در بامیان راه اندازی می شود که عدم امضای پیمان امنیتی از سوی کرزی، میان افغانستان و امریکا تنش های جدی را به میان آورده است.
حامد کرزی برای امضای این پیمان شرط های تازه ای را مطرح کرده و گفته است تا زمانی که شرط های او از سوی امریکا پذیرفته نشود، این پیمان را امضا نخواهد کرد.
شماری از شهروندان بامیان نیز در تظاهرات امروزی به حکومت افغانستان هشدار داده و گفته اند تا زمانی که رییس جمهور کرزی این پیمان را امضا نکند، آنان به اعتراض های مدنی خود ادامه خواهند داد.

انتهای پیام

www.afghanistan.shafaqna.com

اخبار مرتبط