یکشنبه 27 ثور 1405

آخرین اخبار

روایت دیلی‌میل از زندگی یک زن افغان؛ از شکنجه در گذشته تا بازگشت دوباره طالبان

شفقنا افغانستان - رسانه بریتانیایی «دیلی‌میل» در گزارشی اختصاصی،...

علی بلال در رقابت‌های پرورش‌اندام «پتسبورگ پرو» نایب‌قهرمان شد

شفقنا افغانستان - علی بلال، ورزشکار پرورش‌اندام اهل افغانستان،...

ذکیه خدادادی پس از قهرمانی در پاراتکواندو اروپا: «این یک افتخار بزرگ است»

شفقنا افغانستان - ذکیه خدادادی، ورزشکار افغانستانی-فرانسوی، با غلبه...

آغاز استخراج بیروج در پنجشیر؛ طالبان از توسعه فعالیت‌های معدنی خبر داد

شفقنا افغانستان - مقام‌های محلی طالبان در پنجشیر اعلام...

اخراج اجباری بیش از ۵ هزار مهاجر افغانستانی به کشور در ۲۴ ساعت گذشته

شفقنا افغانستان- طالبان اعلام کرد روز گذشته یک‌هزار و...

هزاره‌ها در حاکمیت طالبان؛ بازگشت تدریجی به عصر عبدالرحمن

شفقنا افغانستان - وضعیت کنونی هزاره‌ها در حاکمیت طالبان،...

بحران رهبری در بریتانیا: فشار برای استعفای استارمر پس از خروج وزیر بهداشت و سقوط محبوبیت

شفقنا افغانستان– در بحبوحه آشفتگی سیاسی در بریتانیا، نخست‌وزیر...

شیوع هانتاویروس در کشتی هوندیوس؛ کانادا مورد جدید را تأیید کرد

شفقنا افغانستان – بانی هنری، مسئول بهداشت بریتیش کلمبیا،...

سازمان جهانی بهداشت: شیوع ابولا در آفریقا وضعیت اضطراری بین‌المللی دارد

شفقنا افغانستان – سازمان بهداشت جهانی (WHO) به دلیل...

میراث حکمت امام جواد(ع)؛ گنجینه‌ای از توصیه‌های اخلاقی که هنوز راهگشاست

شفقنا افغانستان– چنان ‌که ‌لقب ‌جواد حاکی ‌از آن‌...

نخست‌وزیر ایتالیا: تنگه هرمز باید بدون محدودیت بازگشایی شود

شفقنا افغانستان - نخست وزیر ایتالیا خواستار بازگشایی تنگه...

فایق: گزارش‌ها از دایکندی نشان‌دهنده گسترش سرکوب و فشار بر زنان در افغانستان است

شفقنا افغانستان؛ نصیراحمد فایق، نماینده دایمی افغانستان در سازمان...

تصادف مرگبار در شاهراه کابل–قندهار؛ پنج نفر جان باختند

شفقنا افغانستان - مقام‌های طالبان در میدان وردک اعلام...

نرخ اسعار خارجی در برابر پول افغانی/ یکشنبه 27 ثور 1405

شفقنا افغانستان – بر اساس اعلام سراسری شهزاده، بازار...

پیشرفت در هوش مصنوعی؛ تحلیل تومور حالا در چند دقیقه ممکن شد

شفقنا افغانستان – پژوهشگران دانشگاه سدارس-سینای لس‌آنجلس ابزار هوش...

مسلمیار: اظهارات مقام های امنیتی در مورد تامین امنیت انتخابات حقیقت ندارد

فضل هادی مسلمیار، رییس مشرانوجرگه می گوید که سناتوران برای تامین امنیت انتخابات پیشرو باید بر مقام های وزارت دفاع، داخله و ریاست امنیت ملی کشور فشار وارد کنند.

به گزارش خبرگزاری شیعیان افغانستان (شفقنا افغانستان) به نقل از منابع، او می گوید که مقام های وزارت دفاع و داخله کشور به رییس جمهور کرزی، در مورد داشتن آمادگی کامل برای تامین امنیت انتخابات پیشرو دروغ گفته اند.
آقای مسلمیار در جلسه امروز مشرانو جرگه تاکید کرد، در شماری از ولایات همجوار کابل از جمله میدان وردک و لوگر امنیت بر قرار نیست و در این صورت شهروندان از برگزاری یک انتخابات شفاف، چگونه امیدوار باشند.
این درحالی است که پیشتر مقام های وزارت دفاع و داخله، به حامدکرزی در قسمت تامین امنیت انتخابات پیشرو اطیمنان داده اند.
قرارست سومین دور انتخابات ریاست جمهوری و شوراهای ولایتی افغانستان، در شانزده حمل سال (1393) برگزار شود.
هر چند مقام های امنیتی کشور بارها از تامین امنیت انتخابات آینده به کمیسیون مستقل انتخابات کشور امید داده اند اما مسوولان این کمیسیون و شماری از نامزدان انتخابات ریاست جمهوری آینده، نمایندگان شورای ملی، فعالان جامعه مدنی و شهروندان کشور هنوز از تامین امنیت انتخابات آینده نگرانی دارند.
کمیسیون مستقل انتخابات افغانستان، بارها اعلام کرده است که نا امنی از عمده ترین چالش فرار روی انتخابات سال (1393) است.
با این حال خالقداد بلاغی، از سناتوران کشور در جلسه امروز گفت : “وضعیت امنیتی برای انتخابات پیشرو نرمال نیست و در صورتی که این روند ادامه پیدا کند، انتخابات آینده شفاف برگزار نمی شود.”
بلاغی می گوید، از حرکت مقام های وزارت دفاع و داخله کشور معلوم می شود که امنیت انتخابات پیشرو را تامین کرده نمی توانند.

مقام های امنیتی می گویند که برای برگزاری انتخابات آمادگی کامل دارند اما اعضای مشرانو جرگه این اظهارات مقام های امنیتی را به دور از حقیقت می دانند مقام های امنیتی می گویند که برای برگزاری انتخابات آمادگی کامل دارند اما اعضای مشرانو جرگه این اظهارات مقام های امنیتی را به دور از حقیقت می دانند
گلالی احمدی، عضو دیگر مشرانوجرگه نیز گفت: “در انتخابات گذشته در اکثر ولایات نا امن کشور صندوق رای دهی گذاشته شد و شهروندان کشور به نامزد مورد نظرشان رای دادند اما در این انتخابات فکر نمی کنم که در برخی ولسوالی های ولایات نا امن صندوق گذاشته شود.”

او از وزیران دفاع، داخله و رییس امنیت ملی کشور خواست که مشکلات عمده شان را در قسمت تامین امنیت انتخابات آینده با شورای ملی در میان بگذارند، تا برای حل آن تلاش شود.
آقای حمدی، همچنان از وزیران دفاع و داخله کشور خواست که برای انتخابات پیشرو تدابیر شدید امنیتی را در روی دست بگیرند.
اما شماری از سناتوران دیگر کشور به این باورند که نیروهای امنیتی افغانستان، به تنهایی امنیت انتخابات پیشرو را تامین کرده نمی توانند.
آنان تاکید می کنند که علمای دین، معلمان، بزرگان قوم و جوانان کشور دست به دست هم داده و در قسمت تامین امنیت انتخابات آینده با ارگان های امنیتی کشور همکاری کنند.

انتهای پیام

www.afghanistan.shafaqna.com

اخبار مرتبط