یکشنبه 27 ثور 1405

آخرین اخبار

روایت دیلی‌میل از زندگی یک زن افغان؛ از شکنجه در گذشته تا بازگشت دوباره طالبان

شفقنا افغانستان - رسانه بریتانیایی «دیلی‌میل» در گزارشی اختصاصی،...

علی بلال در رقابت‌های پرورش‌اندام «پتسبورگ پرو» نایب‌قهرمان شد

شفقنا افغانستان - علی بلال، ورزشکار پرورش‌اندام اهل افغانستان،...

ذکیه خدادادی پس از قهرمانی در پاراتکواندو اروپا: «این یک افتخار بزرگ است»

شفقنا افغانستان - ذکیه خدادادی، ورزشکار افغانستانی-فرانسوی، با غلبه...

آغاز استخراج بیروج در پنجشیر؛ طالبان از توسعه فعالیت‌های معدنی خبر داد

شفقنا افغانستان - مقام‌های محلی طالبان در پنجشیر اعلام...

اخراج اجباری بیش از ۵ هزار مهاجر افغانستانی به کشور در ۲۴ ساعت گذشته

شفقنا افغانستان- طالبان اعلام کرد روز گذشته یک‌هزار و...

هزاره‌ها در حاکمیت طالبان؛ بازگشت تدریجی به عصر عبدالرحمن

شفقنا افغانستان - وضعیت کنونی هزاره‌ها در حاکمیت طالبان،...

بحران رهبری در بریتانیا: فشار برای استعفای استارمر پس از خروج وزیر بهداشت و سقوط محبوبیت

شفقنا افغانستان– در بحبوحه آشفتگی سیاسی در بریتانیا، نخست‌وزیر...

شیوع هانتاویروس در کشتی هوندیوس؛ کانادا مورد جدید را تأیید کرد

شفقنا افغانستان – بانی هنری، مسئول بهداشت بریتیش کلمبیا،...

سازمان جهانی بهداشت: شیوع ابولا در آفریقا وضعیت اضطراری بین‌المللی دارد

شفقنا افغانستان – سازمان بهداشت جهانی (WHO) به دلیل...

میراث حکمت امام جواد(ع)؛ گنجینه‌ای از توصیه‌های اخلاقی که هنوز راهگشاست

شفقنا افغانستان– چنان ‌که ‌لقب ‌جواد حاکی ‌از آن‌...

نخست‌وزیر ایتالیا: تنگه هرمز باید بدون محدودیت بازگشایی شود

شفقنا افغانستان - نخست وزیر ایتالیا خواستار بازگشایی تنگه...

فایق: گزارش‌ها از دایکندی نشان‌دهنده گسترش سرکوب و فشار بر زنان در افغانستان است

شفقنا افغانستان؛ نصیراحمد فایق، نماینده دایمی افغانستان در سازمان...

تصادف مرگبار در شاهراه کابل–قندهار؛ پنج نفر جان باختند

شفقنا افغانستان - مقام‌های طالبان در میدان وردک اعلام...

نرخ اسعار خارجی در برابر پول افغانی/ یکشنبه 27 ثور 1405

شفقنا افغانستان – بر اساس اعلام سراسری شهزاده، بازار...

پیشرفت در هوش مصنوعی؛ تحلیل تومور حالا در چند دقیقه ممکن شد

شفقنا افغانستان – پژوهشگران دانشگاه سدارس-سینای لس‌آنجلس ابزار هوش...

نمایشگاه نسخه‌های خطی و آثار تاریخی در آرشیف ملی افتتاح شد؛ 90 درصد آثار به زبان فارسی است+تصاویر

محمد طاهر زهیر از مردم خواست که اسناد تاریخی و نسخه‌های خطی را به آرشیف ملی اهدا کنند

شفقناافغانستان-محمد طاهر زهیر سرپرست وزارت اطلاعات و فرهنگ در مراسم افتتاح نمایشگاه نسخه‌های خطی و آثار تاریخی در آرشیف ملی، از تمام مردم تقاضا کرد در صورتی که اسناد تاریخی آرشیفی نزد شان باشد، به آرشیف ملی اهدا کنند.

به گزارش خبرگزاری شفقناافغانستان، در این مراسم که با حضور محمد علم ایزد یار نایب اول مشرانو جرگه، استاد حبیب الله رفیع عضو اکادمی علوم افغانستان، مسوول بخش فرهنگی سفارت جمهوری اسلامی ایران در کابل، و شماری از شخصت‌های فرهنگی و مسوولان وزارت اطلاعات و فرهنگ برگزارشد، سرپرست وزارت اطلاعات و فرهنگ در صحبتی برگزاری این نمایشگاه را دست‌آورد بزرگ دانست.

 

محمد طاهر زهیر خاطرنشان کرد که آثار این نمایشگاه شامل بیش از 400 نسخۀ خطی و اسناد تاریخی است و پس از فراخوان وزارت اطلاعات و فرهنگ مبنی برخریداری و اهدای آثار تاریخی آرشیفی، یک بخش آن در مجموع مبلغ 46 میلیون افغانی خریداری شده است و قسمت دیگر آن را مردم به آرشیف ملی اهدا کرده‌اند.

سرپرست وزارت اطلاعات و فرهنگ از حمایت و توجه ویژۀ رییس جمهوری کشور به منظور اختصاص بودجه به خاطر خریداری آثار تاریخی آرشیفی کشور، به آرشیف ملی، سپاسگزاری کرد و همچنان از تلاش‌ها و زحمات کمیسیون تشخیص و خریداری آثار تاریخی آرشیفی، کسانی که اسناد تاریخی را به آرشیف ملی اهدا کرده‌اند و مسوولان و کارمندان آرشیف ملی به قدردانی یاد کرد.

سرپرست وزارت اطلاعات و فرهنگ گفت که حدود 5 هزار آبدۀ تاریخی در وزارت اطلاعات و فرهنگ ثبت است که بیشتر این آثار با خطر مواجه است و نیاز به حفاظت و مرمت دارد.

وی همچنان از تمام مردم خواست، در صورتی که اسناد تاریخی و نسخه‌های خطی نزدشان باشد، آن را به آرشیف ملی اهدا کنند، تا به عنوان سرمایه‌های ملی از آن حفاظت و نگهداری بهتر صورت بگیرد.

 

بعد، محمد علم ایزد یار نایب اول مشرانو جرگه در صحبتش از توجه وزارت اطلاعات و فرهنگ و کسانی که در جمع‌آوری اسناد تاریخی و نسخه‌های خطی آرشیفی تلاش کرده‌اند و به خصوص آنانی که اسناد تاریخی را به آرشیف ملی اهدا کرده اند، به قدردانی یاد کرد.

ایزدیار، خاطرنشان کرد: با آن که به وزارت اطلاعات و فرهنگ کمتر توجه شده است، در تیم جدید این وزارت تلاش‌های ارزشمند و موثر به مشاهده می‌رسد.

وی حمایت شورای ملی به ویژه مجلس سنا را با وزارت اطلاعات و فرهنگ ابراز کرد و از موجودیت یک آرشیف در ارگ ریاست جمهوری و یکی هم آرشیف ملی یاد کرد و گفت که بهتر است جلو اداره‌های موازی گرفته شود و در راستای تامین امنیت بهتر و حمایت آرشیف ملی تلاش صورت بگیرد.

همچنان معاون مجلس سنا گفت که در اضافه از 40 سال جنگ در کشور، بخش فرهنگی بیشتر صدمه دیده است و شمار زیادی از میراث‌های تاریخی و فرهنگی به تاراج برده شده است.
وی تأکید کرد که باید مردم افغانستان در حفاظت و حراست از میراث‌های فرهنگ و آبده‌های تاریخی بکوشند.

سپس محمد افسر رهبین رییس آرشیف ملی در رابطه به آثار این نمایشگاه معلومات داد و خاطرنشان کرد که 90 درصد آثار این نمایشگاه به زبان فارسی است و از لحاظ تاریخی در برگیرندۀ 9 قرن است.

وی افزود که شماری از این آثار از جمله بهترین اسناد آرشیفی در سطح منطقه و جهان به شماری می‌رود.

به همین ترتیب در جریان این مراسم، میرمحمد فاضل یک تن از شخصیت‌های فرهنگی، 14 قلم نسخه‌های خطی و اسناد تاریخی را به آرشیف ملی اهدا کرد.

همچنان مسوولان، سپاس‌نامه‌ها و ستایش‌نامه‌های وزارت اطلاعات و فرهنگ را برای کسانی که اسناد تاریخی و نسخه‌های خطی را به آرشیف ملی اهدا کرده اند، اعضای کمیسیون تشخیص و خریداری اسناد آرشیفی و مسوولان و کارمندان آرشیف ملی، اعطا کردند.

در اخیر این مراسم سرپرست وزارت اطلاعات و فرهنگ و نایب اول مشرانو جرگه، نمایشگاه نسخه‌های خطی و اسناد تاریخی را افتتاح کردند و اشتراک‌کنندگان از آن دیدن کردند.

این نمایشگاه یک هفته به صورت رایگان به روی علاقمندان باز است.

اخبار مرتبط