یکشنبه 27 ثور 1405

آخرین اخبار

روایت دیلی‌میل از زندگی یک زن افغان؛ از شکنجه در گذشته تا بازگشت دوباره طالبان

شفقنا افغانستان - رسانه بریتانیایی «دیلی‌میل» در گزارشی اختصاصی،...

علی بلال در رقابت‌های پرورش‌اندام «پتسبورگ پرو» نایب‌قهرمان شد

شفقنا افغانستان - علی بلال، ورزشکار پرورش‌اندام اهل افغانستان،...

ذکیه خدادادی پس از قهرمانی در پاراتکواندو اروپا: «این یک افتخار بزرگ است»

شفقنا افغانستان - ذکیه خدادادی، ورزشکار افغانستانی-فرانسوی، با غلبه...

آغاز استخراج بیروج در پنجشیر؛ طالبان از توسعه فعالیت‌های معدنی خبر داد

شفقنا افغانستان - مقام‌های محلی طالبان در پنجشیر اعلام...

اخراج اجباری بیش از ۵ هزار مهاجر افغانستانی به کشور در ۲۴ ساعت گذشته

شفقنا افغانستان- طالبان اعلام کرد روز گذشته یک‌هزار و...

هزاره‌ها در حاکمیت طالبان؛ بازگشت تدریجی به عصر عبدالرحمن

شفقنا افغانستان - وضعیت کنونی هزاره‌ها در حاکمیت طالبان،...

بحران رهبری در بریتانیا: فشار برای استعفای استارمر پس از خروج وزیر بهداشت و سقوط محبوبیت

شفقنا افغانستان– در بحبوحه آشفتگی سیاسی در بریتانیا، نخست‌وزیر...

شیوع هانتاویروس در کشتی هوندیوس؛ کانادا مورد جدید را تأیید کرد

شفقنا افغانستان – بانی هنری، مسئول بهداشت بریتیش کلمبیا،...

سازمان جهانی بهداشت: شیوع ابولا در آفریقا وضعیت اضطراری بین‌المللی دارد

شفقنا افغانستان – سازمان بهداشت جهانی (WHO) به دلیل...

میراث حکمت امام جواد(ع)؛ گنجینه‌ای از توصیه‌های اخلاقی که هنوز راهگشاست

شفقنا افغانستان– چنان ‌که ‌لقب ‌جواد حاکی ‌از آن‌...

نخست‌وزیر ایتالیا: تنگه هرمز باید بدون محدودیت بازگشایی شود

شفقنا افغانستان - نخست وزیر ایتالیا خواستار بازگشایی تنگه...

فایق: گزارش‌ها از دایکندی نشان‌دهنده گسترش سرکوب و فشار بر زنان در افغانستان است

شفقنا افغانستان؛ نصیراحمد فایق، نماینده دایمی افغانستان در سازمان...

تصادف مرگبار در شاهراه کابل–قندهار؛ پنج نفر جان باختند

شفقنا افغانستان - مقام‌های طالبان در میدان وردک اعلام...

نرخ اسعار خارجی در برابر پول افغانی/ یکشنبه 27 ثور 1405

شفقنا افغانستان – بر اساس اعلام سراسری شهزاده، بازار...

پیشرفت در هوش مصنوعی؛ تحلیل تومور حالا در چند دقیقه ممکن شد

شفقنا افغانستان – پژوهشگران دانشگاه سدارس-سینای لس‌آنجلس ابزار هوش...

رتبه اول آمریکا در رقابت‌های تسلیحاتی جهان

براساس گزارش‌های جهانی آمریکا با صرف بیشترین هزینه در بخش نظامی خود و در دست داشتن بیش از 30 درصد از صادرات سلاح جهان، همچنان در لیست “رقابت تسلیحاتی جهان” رده اول را به خود اختصاص داده است.

به گزارش شفقنا افغانستان (خبرگزاری شیعیان افغانستان) به نقل از ایسنا،  آمریکا در سال 2013 تنها در بخش دفاعی خود بیش از 680 میلیارد دلار هزینه کرده که با رده دوم فهرست کشورهای هزینه کننده در این زمینه که چین است، اختلاف بسیاری دارد؛ چین در سال جاری میلادی 166 میلیارد دلار برای بخش دفاعی خود هزینه کرد.

براساس گزارش‌های جهانی، با وجود رکود اقتصادی فراگیر در جهان، هزینه‌های آمریکا برای صنعت دفاعی خود و به تبع آن درآمدهای ناشی از آن فزایش چشمگیری داشته که در این بین شرکت‌های تولید کننده سلاح از جمله بوئینگ، جنرال داینامیکس و لاکهید مارتین نقش بسیار زیادی در متقاعد کردن دولت آمریکا برای صرف هزینه‌های هنگفت در بخش نظامی داشته‌اند.

آمریکا برای سالیان متمادی در راس فهرست کشورهای صادرکننده سلاح قرار دارد و بیش از 30 درصد از بازار این صنعت را به خود اختصاص داده است.

بنابر این گزارش، پس از آمریکا روسیه قرار دارد که در مجموع 26 درصد از بازار جهانی صادرات سلاح را در کنترل دارد و پس از این کشور، آلمان، فرانسه، چین و اسرائیل قرار می‌گیرند.

چین نیز ظاهرا به سرعت در حال تبدیل شدن به یکی از کشورهای صادرکننده سلاح است به گونه‌ای که در بازه زمانی بین سال‌های 2008 تا 2012 میزان صادرات سلاح چین 162 درصد افزایش نشان می‌دهد.

اما در بخش واردات سلاح، هند با واردات بیش از 10 درصدِ مجموع واردات سلاح در سراسر جهان رتبه اول را داراست و پس از آن کره جنوبی با واردات شش درصد، پاکستان با پنج درصد و چین نیز با پنج درصد در رده‌های بعدی قرار دارند.

بنابر گزارش‌های صادر شده واردات سلاح در منطقه خاورمیانه نیز بسیار چشمگیر است به گونه‌ای که این منطقه رتبه سوم در واردات منطقه‌ای سلاح را به خود اختصاص داده است. برای نمونه سوریه از سال 2007 تا 2011 واردات سلاح‌ خود را به نسبت 580 درصد افزایش داده که بیشتر این واردات از روسیه بوده است.

در سال‌های گذشته نیز قراردادهای نظامی هنگفتی در منطقه خاورمیانه منعقد گردید که از آن جمله می‌توان به قرارداد نظامی سال 2010 عربستان با آمریکا اشاره کرد که مبلغ آن 60 میلیارد دلار بود و از آن به عنوان بزرگترین قرارداد نظامی 20 سال گذشته یاد می‌شود. با این قرارداد عربستان رده هشتم کشورهای وارد کننده سلاح برای بخش دفاعی را به خود اختصاص داد.

پس از آمریکا که برای بالا بردن توان دفاعی خود بیشترین هزینه را می‌کند چین، روسیه و انگلیس قرار دارند اما براساس برآوردهای جهانی به احتمال زیاد چین تا سال 2025 در این زمینه آمریکا را پشت سر خواهد گذاشت.

انتهای پیام

www.afghanistan.shafaqna.com

اخبار مرتبط