یکشنبه 27 ثور 1405

آخرین اخبار

روایت دیلی‌میل از زندگی یک زن افغان؛ از شکنجه در گذشته تا بازگشت دوباره طالبان

شفقنا افغانستان - رسانه بریتانیایی «دیلی‌میل» در گزارشی اختصاصی،...

علی بلال در رقابت‌های پرورش‌اندام «پتسبورگ پرو» نایب‌قهرمان شد

شفقنا افغانستان - علی بلال، ورزشکار پرورش‌اندام اهل افغانستان،...

ذکیه خدادادی پس از قهرمانی در پاراتکواندو اروپا: «این یک افتخار بزرگ است»

شفقنا افغانستان - ذکیه خدادادی، ورزشکار افغانستانی-فرانسوی، با غلبه...

آغاز استخراج بیروج در پنجشیر؛ طالبان از توسعه فعالیت‌های معدنی خبر داد

شفقنا افغانستان - مقام‌های محلی طالبان در پنجشیر اعلام...

اخراج اجباری بیش از ۵ هزار مهاجر افغانستانی به کشور در ۲۴ ساعت گذشته

شفقنا افغانستان- طالبان اعلام کرد روز گذشته یک‌هزار و...

هزاره‌ها در حاکمیت طالبان؛ بازگشت تدریجی به عصر عبدالرحمن

شفقنا افغانستان - وضعیت کنونی هزاره‌ها در حاکمیت طالبان،...

بحران رهبری در بریتانیا: فشار برای استعفای استارمر پس از خروج وزیر بهداشت و سقوط محبوبیت

شفقنا افغانستان– در بحبوحه آشفتگی سیاسی در بریتانیا، نخست‌وزیر...

شیوع هانتاویروس در کشتی هوندیوس؛ کانادا مورد جدید را تأیید کرد

شفقنا افغانستان – بانی هنری، مسئول بهداشت بریتیش کلمبیا،...

سازمان جهانی بهداشت: شیوع ابولا در آفریقا وضعیت اضطراری بین‌المللی دارد

شفقنا افغانستان – سازمان بهداشت جهانی (WHO) به دلیل...

میراث حکمت امام جواد(ع)؛ گنجینه‌ای از توصیه‌های اخلاقی که هنوز راهگشاست

شفقنا افغانستان– چنان ‌که ‌لقب ‌جواد حاکی ‌از آن‌...

نخست‌وزیر ایتالیا: تنگه هرمز باید بدون محدودیت بازگشایی شود

شفقنا افغانستان - نخست وزیر ایتالیا خواستار بازگشایی تنگه...

فایق: گزارش‌ها از دایکندی نشان‌دهنده گسترش سرکوب و فشار بر زنان در افغانستان است

شفقنا افغانستان؛ نصیراحمد فایق، نماینده دایمی افغانستان در سازمان...

تصادف مرگبار در شاهراه کابل–قندهار؛ پنج نفر جان باختند

شفقنا افغانستان - مقام‌های طالبان در میدان وردک اعلام...

نرخ اسعار خارجی در برابر پول افغانی/ یکشنبه 27 ثور 1405

شفقنا افغانستان – بر اساس اعلام سراسری شهزاده، بازار...

پیشرفت در هوش مصنوعی؛ تحلیل تومور حالا در چند دقیقه ممکن شد

شفقنا افغانستان – پژوهشگران دانشگاه سدارس-سینای لس‌آنجلس ابزار هوش...

نخستین قطارهای هایدروجنی جهان در آلمان به کار افتادند

شفقنا افغانستان- روز گذشته برای نخستین‌بار در جهان پنج قطار هایدروجنی در فاصله دو شهر «وزر» و «البه» در ایالت نیدرزاکسن آلمان صدها مسافر را جا به جا کردند.

به گزارش خبرگزاری شفقنا افغانستان به نقل از خبرگزاری فرانسه، جایگزینی قطارهای هایدروجنی با قطارهای دیزلی همزمان با امضای پیمان همکاری آلمان و کانادا در زمینه تولید هایدروجن انجام شد. این پیمان را وزیر اقتصاد آلمان و وزیر انرژِی کانادا در حضور صدراعظم آلمان و نخست وزیر کانادا امضا کردند.

بحران انرژی، در عین حال که مشکلات بزرگی برای اقتصاد و مصرف کنندگان آلمان فراهم آورده، به انگیزه تازه ای برای تلاش ها افزون تر در مسیر وداع  با انرژی های فسیلی آلوده کننده و جایگزینی آن ها با انرژی های پاک تبدیل شده است. سوخت هایدروجنی صدرنشین این انرژی ها است.

هنگام امضای پیمان همکاری در زمینه تولید هایدروجن میان وزیران اقتصاد و محیط زیست کانادا، اولاف شولتس صدراعظم آلمان و جاستین ترودور نخست وزیر کانادا نیز در محل حضور داشتند. ترودو از این پیمان به عنوان «یک توافق تاریخی» یاد کرد.

در چارچوب این توافقنامه کانادا پذیرفته است که از سال ۲٠۲۵ بخش مهمی از هایدروجن مورد نیاز آلمان را تامین کند. در جریان تلاش کانادا برای تولید هایدروجن، آلمان به لحاظ فنی و علمی با این کشور همکاری می کند و در سرمایه‌گذاری های مربوطه نیز مشارکت خواهد داشت.

به گفته منبع، نخستین قطارهای هایدروجنی  در مسیر ۱۲٠ کیلومتری میان دو شهر Weser و Elbe  هزاران مسافر را جا به جا کردند. تولید کننده این قطارها شرکت آلمانی آلستوم است. مدیر این شرکت از راه اندازی نخستین قطارهای هایدروجنی جهان در آلمان به عنوان یک «امتیاز بزرگ» نام برد.

سخنگوی شرکت خدمات حمل و نقل ایالتی روز چهارشنبه به شبکه تلویزیونی شمال آلمان گفت که ایالت نیدرزاکسن نام خود را در یکی از مهم ترین فصل های تاریخ راه آهن جهان به ثبت رسانده است.

منبع می‌افزاید، استفاده از قطارهای هایدروجنی نتیجه سال ها پژوهش و تلاش سازنداگان آن بود. در روز ۱۶ سپتامبر سال ۲٠۱٨ اولین قطار از این نوع در ایستگاه قطار «برمر فورده» به صورت آزمایشی به حرکت در آمد. نتیجه این آزمایش موفقیت آمیز خوانده شد.

سلول های احتراقی موتور قطارهای هایدروجنی کمک می کنند که آنها به طور کامل بدون آلاینده کار کنند. به این دلیل، توسعه این فن آوری سبب خواهد شد که از آلودگی محیط زیست و گرمایش زمین کاسته شود.

 

 

اخبار مرتبط