یکشنبه 27 ثور 1405

آخرین اخبار

روایت دیلی‌میل از زندگی یک زن افغان؛ از شکنجه در گذشته تا بازگشت دوباره طالبان

شفقنا افغانستان - رسانه بریتانیایی «دیلی‌میل» در گزارشی اختصاصی،...

علی بلال در رقابت‌های پرورش‌اندام «پتسبورگ پرو» نایب‌قهرمان شد

شفقنا افغانستان - علی بلال، ورزشکار پرورش‌اندام اهل افغانستان،...

ذکیه خدادادی پس از قهرمانی در پاراتکواندو اروپا: «این یک افتخار بزرگ است»

شفقنا افغانستان - ذکیه خدادادی، ورزشکار افغانستانی-فرانسوی، با غلبه...

آغاز استخراج بیروج در پنجشیر؛ طالبان از توسعه فعالیت‌های معدنی خبر داد

شفقنا افغانستان - مقام‌های محلی طالبان در پنجشیر اعلام...

اخراج اجباری بیش از ۵ هزار مهاجر افغانستانی به کشور در ۲۴ ساعت گذشته

شفقنا افغانستان- طالبان اعلام کرد روز گذشته یک‌هزار و...

هزاره‌ها در حاکمیت طالبان؛ بازگشت تدریجی به عصر عبدالرحمن

شفقنا افغانستان - وضعیت کنونی هزاره‌ها در حاکمیت طالبان،...

بحران رهبری در بریتانیا: فشار برای استعفای استارمر پس از خروج وزیر بهداشت و سقوط محبوبیت

شفقنا افغانستان– در بحبوحه آشفتگی سیاسی در بریتانیا، نخست‌وزیر...

شیوع هانتاویروس در کشتی هوندیوس؛ کانادا مورد جدید را تأیید کرد

شفقنا افغانستان – بانی هنری، مسئول بهداشت بریتیش کلمبیا،...

سازمان جهانی بهداشت: شیوع ابولا در آفریقا وضعیت اضطراری بین‌المللی دارد

شفقنا افغانستان – سازمان بهداشت جهانی (WHO) به دلیل...

میراث حکمت امام جواد(ع)؛ گنجینه‌ای از توصیه‌های اخلاقی که هنوز راهگشاست

شفقنا افغانستان– چنان ‌که ‌لقب ‌جواد حاکی ‌از آن‌...

نخست‌وزیر ایتالیا: تنگه هرمز باید بدون محدودیت بازگشایی شود

شفقنا افغانستان - نخست وزیر ایتالیا خواستار بازگشایی تنگه...

فایق: گزارش‌ها از دایکندی نشان‌دهنده گسترش سرکوب و فشار بر زنان در افغانستان است

شفقنا افغانستان؛ نصیراحمد فایق، نماینده دایمی افغانستان در سازمان...

تصادف مرگبار در شاهراه کابل–قندهار؛ پنج نفر جان باختند

شفقنا افغانستان - مقام‌های طالبان در میدان وردک اعلام...

نرخ اسعار خارجی در برابر پول افغانی/ یکشنبه 27 ثور 1405

شفقنا افغانستان – بر اساس اعلام سراسری شهزاده، بازار...

پیشرفت در هوش مصنوعی؛ تحلیل تومور حالا در چند دقیقه ممکن شد

شفقنا افغانستان – پژوهشگران دانشگاه سدارس-سینای لس‌آنجلس ابزار هوش...

فعالیت تلویزیون‌های محلی در تخار به دستور طالبان تعطیل شد

شفقنا افغانستان – مرکز خبرنگاران افغانستان اعلام کرده است که با اجرایی شدن دستور منع تصویر زنده‌جان در تخار تلویزیون‌های این ولایت از فعالیت باز مانده اند.

به گزارش شفقنا افغانستان، مرکز خبرنگاران افغانستان امروز (دوشنبه ۲۳ میزان) در بیانیه‌ای گفته است که پس از دستور ریاست امر به معروف و نهی از منکر طالبان مبنی بر ممنوع بودن تصویر زنده‌جان فعالیت تلویزیون ملی در این ولایت متوقف شده است.

این سازمان همچنان می‌گوید که تلویزیون‌های خصوصی به سوی تعطیلی سوق داده شده‌اند.

با این حال این سازمان با ابراز نگرانی شدید از این اقدام طالبان این تصمیم را عقب گرایانه خوانده و خواهان تجدید نظر در این مورد شده است.

مرکز خبرنگاران افغانستان به نقل از منابع خود افزوده است که روز گذشته حبیب الله حنفی در نشستی با نمایندگان رسانه‌های محلی و برخی خبرنگاران با حضور شماری از مقام‌های طالبان دستور منع تصاویر زنده‌جان را ابلاغ کرده و خواستار اجرایی شدن این حکم شده است.

طالبان می‌گویند که این تصمیم بر اساس قانون جدیدشان صورت گرفته است.

در همین حال منابع به مرکز خبرنگاران افغانستان گفته اند بخش ولایتی تلویزیون ملی در تخار روز گذشته بعد از ابلاغ دستور رئیس امر به معروف و نهی از منکر این ولایت به کارش پایان داد و تعطیل شده است.

منابع به مرکز خبرنگاران گفته اند که رسانه‌های خصوصی در تخار به ویژه دو تلویزیون خصوصی “ماه نو” و “ریحان” که به شکل محدود فعالیت دارند نیز تحت تاثیر این دستور قرار گرفته‌‌اند و بخاطر مواجه نشدن با واکنش اداره محلی، تصمیم گرفته‌اند از نشر تصاویر زنده‌جان خودداری کنند.

در بیانیه مرکز خبرنگاران افغانستان آمده است که با اجرای این دستور، تلویزیون‌های محلی در عمل سقوط کرده‌اند و کار سایر رسانه‌ها که در فضای مجازی(آنلاین) حضور دارند نیز بیش از پیش محدود شده است.

این نهاد می‌گوید که این دومین مرحله از تحمیل محدودیت‌های کاری بر رسانه‌ها در افغانستان است که از سوی اداره امر به معروف و نهی از منکر طالبان صورت می‌گیرد.

طالبان دو هفته پیش نیز در این ولایت گرفتن عکس و تصویربرداری از نشست‌ها و مسئولان محلی و منع مصاحبه تصویری با آن‌ها اعلام شده بود. آنان همچنان گفتند که پس از این مسئولان و کارکنان ادارات محلی می‌توانند گزارش‌های کاری خود را تنها با شکل نوشتاری یا صوتی ارائه کنند.

به گفته مرکز خبرنگاران افغانستان تخار دومین ولایت است که به طور رسمی دستور منع نشر تصاویر زنده‌جان را اجرا می‌کند.

تلویزیون ملی زیر اداره طالبان در قندهار نیز در ماه سنبله سال جاری خورشیدی به دلیل منع تصاویر زنده‌جان از فعالیت باز ماند.

در همین حال به گفته مرکز خبرنگاران افغانستان طالبان در طی دستور مشابه هفته گذشته در ولایت میدان وردک نیز به رسانه‌ها تاکید بر عدم نشر تصاویر زنده جان کرده اند.

با این همه مرکز خبرنگاران افغانستان از مقام‌های طالبان در قندهار خواسته است که در دستور من تصاویر زنده‌جان تجدید نظر کنند.

اخبار مرتبط