یکشنبه 27 ثور 1405

آخرین اخبار

روایت دیلی‌میل از زندگی یک زن افغان؛ از شکنجه در گذشته تا بازگشت دوباره طالبان

شفقنا افغانستان - رسانه بریتانیایی «دیلی‌میل» در گزارشی اختصاصی،...

علی بلال در رقابت‌های پرورش‌اندام «پتسبورگ پرو» نایب‌قهرمان شد

شفقنا افغانستان - علی بلال، ورزشکار پرورش‌اندام اهل افغانستان،...

ذکیه خدادادی پس از قهرمانی در پاراتکواندو اروپا: «این یک افتخار بزرگ است»

شفقنا افغانستان - ذکیه خدادادی، ورزشکار افغانستانی-فرانسوی، با غلبه...

آغاز استخراج بیروج در پنجشیر؛ طالبان از توسعه فعالیت‌های معدنی خبر داد

شفقنا افغانستان - مقام‌های محلی طالبان در پنجشیر اعلام...

اخراج اجباری بیش از ۵ هزار مهاجر افغانستانی به کشور در ۲۴ ساعت گذشته

شفقنا افغانستان- طالبان اعلام کرد روز گذشته یک‌هزار و...

هزاره‌ها در حاکمیت طالبان؛ بازگشت تدریجی به عصر عبدالرحمن

شفقنا افغانستان - وضعیت کنونی هزاره‌ها در حاکمیت طالبان،...

بحران رهبری در بریتانیا: فشار برای استعفای استارمر پس از خروج وزیر بهداشت و سقوط محبوبیت

شفقنا افغانستان– در بحبوحه آشفتگی سیاسی در بریتانیا، نخست‌وزیر...

شیوع هانتاویروس در کشتی هوندیوس؛ کانادا مورد جدید را تأیید کرد

شفقنا افغانستان – بانی هنری، مسئول بهداشت بریتیش کلمبیا،...

سازمان جهانی بهداشت: شیوع ابولا در آفریقا وضعیت اضطراری بین‌المللی دارد

شفقنا افغانستان – سازمان بهداشت جهانی (WHO) به دلیل...

میراث حکمت امام جواد(ع)؛ گنجینه‌ای از توصیه‌های اخلاقی که هنوز راهگشاست

شفقنا افغانستان– چنان ‌که ‌لقب ‌جواد حاکی ‌از آن‌...

نخست‌وزیر ایتالیا: تنگه هرمز باید بدون محدودیت بازگشایی شود

شفقنا افغانستان - نخست وزیر ایتالیا خواستار بازگشایی تنگه...

فایق: گزارش‌ها از دایکندی نشان‌دهنده گسترش سرکوب و فشار بر زنان در افغانستان است

شفقنا افغانستان؛ نصیراحمد فایق، نماینده دایمی افغانستان در سازمان...

تصادف مرگبار در شاهراه کابل–قندهار؛ پنج نفر جان باختند

شفقنا افغانستان - مقام‌های طالبان در میدان وردک اعلام...

نرخ اسعار خارجی در برابر پول افغانی/ یکشنبه 27 ثور 1405

شفقنا افغانستان – بر اساس اعلام سراسری شهزاده، بازار...

پیشرفت در هوش مصنوعی؛ تحلیل تومور حالا در چند دقیقه ممکن شد

شفقنا افغانستان – پژوهشگران دانشگاه سدارس-سینای لس‌آنجلس ابزار هوش...

ترامپ در باتلاق نارضایتی؛ سقوط محبوبیت به ۳۳ درصد و رد قاطع جنگ ایران توسط افکار عمومی آمریکا

شفقنا افغانستان – میزان محبوبیت رئیس جمهور دونالد ترامپ به پایین‌ترین حد خود رسید و حتی تعداد کمی از افراد شرکت‌کننده در یک نظرسنجی جدید اعلام کرده‌اند که از تلاش‌های جنگی دولت او علیه ایران حمایت می‌کنند.

به گزارش سرویس ترجمه شفقنا، در نظرسنجی دانشگاه ماساچوست امهرست که روز دوشنبه منتشر شد، ۳۳ درصد از پاسخ‌دهندگان گفتند که عملکرد رئیس جمهور را تأیید می‌کنند. از ۶۲ درصدی که نمره مردودی به او دادند، ۵۳ درصد ابراز نارضایتی «قوی» کردند.

دقیقاً ۳۳ درصد از پاسخ‌دهندگان گفتند که «تا حدودی» یا «خیلی زیاد» خود را با جنبش «مگا» (MAGA) ترامپ مرتبط می‌دانند از جمله ۷۷ درصد از جمهوری‌خواهان و ۴ درصد از دموکرات‌های شرکت‌کننده در نظرسنجی.

ترامپ پیش از این در نظرسنجی امهرست در ژوئیه گذشته ۳۸ درصد و در آوریل گذشته ۴۴ درصد محبوبیت کسب کرده بود. رئیس جمهور همچنین در دو نظرسنجی جداگانه که هفته گذشته از سوی دانشگاه کوینیپیاک و آسوشیتدپرس-نورک منتشر شد، ۳۸ درصد محبوبیت کسب کرده بود. نظرسنجی فاکس نیوز که هفته گذشته منتشر شد، نشان دهنده ۴۱ درصد محبوبیت رئیس جمهور بود.

در مورد مسئله درگیری‌های جاری در خاورمیانه، تنها ۲۹ درصد از پاسخ‌دهندگان در نظرسنجی امهرست گفتند که از نحوه مدیریت ترامپ در حمله به ایران حمایت می‌کنند. شصت و سه درصد از عملکرد او در این زمینه ناراضی بودند.

آمریکا و اسرائیل از اواخر ماه فوریه حملات گسترده‌ای را علیه مناطق نظامی و مسکونی در ایران آغاز کرده‌اند که در یکی از این تجاوزها به تهران، رهبر انقلاب اسلامی، آیت‌الله سید علی خامنه‌ای، به شهادت رسید. تاکنون بیش از ۱۳۰۰ نفر در سراسر کشور در پی حملات واشنگتن و رژیم صهیونیستی به شهادت رسیده‌اند.

نیروهای مسلح ایران در پاسخ به جنگ تحمیلی واشنگتن و رژیم تل آویو، عملیات «وعده صادق ٤» را علیه مواضع رژیم صهیونیستی در سرزمین‌های اشغالی و مراکز نظامی آمریکا در غرب آسیا آغاز کردند و در موج‌های متعددی از این عملیات خسارات سنگینی به آنان تحمیل کردند.

این درگیری اکنون بیش از یک ماه است که ادامه دارد و هر دو طرف تهدید به تشدید حملات کرده‌اند. آمریکا اکنون بیش از ۵۰ هزار سرباز در منطقه دارد و ترامپ هنوز احتمال حمله زمینی به ایران را رد نکرده است.

علاوه بر این، پاسخ‌دهندگان در نظرسنجی جدید به طور خاص به عملکرد ضعیف ترامپ در مورد تورم اشاره کردند. تنها ۲۴ درصد بر این باورند که رئیس جمهور در مورد تورم عملکرد خوبی داشته است، در حالی که ۷۱ درصد گفتند که او «خیلی خوب» یا «اصلاً خوب» عمل نکرده است.

جنگ آمریکا و اسرائیل علیه ایران و حملات تهران به سرزمین‌های اشغالی و پایگاه‌های واشنگتن در منطقه، کشتیرانی در این تنگه را تقریباً متوقف کرده است و منجر به بحرانی شده است که آژانس بین‌المللی انرژی آن را بزرگترین اختلال در تامین انرژی جهانی در تاریخ نامیده است. حدود ۲۰ درصد از نفت و گاز طبیعی مایع جهان از این باریکه استراتژیک عبور می‌کند.

قیمت جهانی نفت از زمان شروع جنگ بیش از ۵۰ درصد افزایش یافته است که باعث جهش قیمت سوخت و تشدید نگرانی‌ها در مورد رکود اقتصاد جهانی شده است. قیمت سوخت نیز در سراسر جهان پس از جنگ آمریکا و اسرائیل علیه ایران افزایش یافته است، به طوری که حدود صد کشور از زمان شروع درگیری‌ها در اواخر ماه فوریه، افزایش قیمت بنزین را گزارش کرده‌اند.

تلاش‌ها برای آرام‌کردن بازارها تاکنون بی‌نتیجه مانده است. ناظران بازار می‌گویند اگر تنگه هرمز همچنان بسته بماند، قیمت‌ها احتمالاً به طور قابل توجهی افزایش خواهند یافت و حتی به ۱۵۰ یا حتی ۲۰۰ دلار نیز خواهد رسید.

طبق گزارش انجمن خودروسازان آمریکا (AAA)، قیمت بنزین در ایالات متحده نیز تحت تأثیر قرار گرفته و روز دوشنبه به طور متوسط ​​به ۳.۹۹ دلار در هر گالن رسید که نسبت به ماه گذشته بیش از یک دلار افزایش داشته است.

این خبر را اینجا ببینید.

اخبار مرتبط