یکشنبه 27 ثور 1405

آخرین اخبار

روایت دیلی‌میل از زندگی یک زن افغان؛ از شکنجه در گذشته تا بازگشت دوباره طالبان

شفقنا افغانستان - رسانه بریتانیایی «دیلی‌میل» در گزارشی اختصاصی،...

علی بلال در رقابت‌های پرورش‌اندام «پتسبورگ پرو» نایب‌قهرمان شد

شفقنا افغانستان - علی بلال، ورزشکار پرورش‌اندام اهل افغانستان،...

ذکیه خدادادی پس از قهرمانی در پاراتکواندو اروپا: «این یک افتخار بزرگ است»

شفقنا افغانستان - ذکیه خدادادی، ورزشکار افغانستانی-فرانسوی، با غلبه...

آغاز استخراج بیروج در پنجشیر؛ طالبان از توسعه فعالیت‌های معدنی خبر داد

شفقنا افغانستان - مقام‌های محلی طالبان در پنجشیر اعلام...

اخراج اجباری بیش از ۵ هزار مهاجر افغانستانی به کشور در ۲۴ ساعت گذشته

شفقنا افغانستان- طالبان اعلام کرد روز گذشته یک‌هزار و...

هزاره‌ها در حاکمیت طالبان؛ بازگشت تدریجی به عصر عبدالرحمن

شفقنا افغانستان - وضعیت کنونی هزاره‌ها در حاکمیت طالبان،...

بحران رهبری در بریتانیا: فشار برای استعفای استارمر پس از خروج وزیر بهداشت و سقوط محبوبیت

شفقنا افغانستان– در بحبوحه آشفتگی سیاسی در بریتانیا، نخست‌وزیر...

شیوع هانتاویروس در کشتی هوندیوس؛ کانادا مورد جدید را تأیید کرد

شفقنا افغانستان – بانی هنری، مسئول بهداشت بریتیش کلمبیا،...

سازمان جهانی بهداشت: شیوع ابولا در آفریقا وضعیت اضطراری بین‌المللی دارد

شفقنا افغانستان – سازمان بهداشت جهانی (WHO) به دلیل...

میراث حکمت امام جواد(ع)؛ گنجینه‌ای از توصیه‌های اخلاقی که هنوز راهگشاست

شفقنا افغانستان– چنان ‌که ‌لقب ‌جواد حاکی ‌از آن‌...

نخست‌وزیر ایتالیا: تنگه هرمز باید بدون محدودیت بازگشایی شود

شفقنا افغانستان - نخست وزیر ایتالیا خواستار بازگشایی تنگه...

فایق: گزارش‌ها از دایکندی نشان‌دهنده گسترش سرکوب و فشار بر زنان در افغانستان است

شفقنا افغانستان؛ نصیراحمد فایق، نماینده دایمی افغانستان در سازمان...

تصادف مرگبار در شاهراه کابل–قندهار؛ پنج نفر جان باختند

شفقنا افغانستان - مقام‌های طالبان در میدان وردک اعلام...

نرخ اسعار خارجی در برابر پول افغانی/ یکشنبه 27 ثور 1405

شفقنا افغانستان – بر اساس اعلام سراسری شهزاده، بازار...

پیشرفت در هوش مصنوعی؛ تحلیل تومور حالا در چند دقیقه ممکن شد

شفقنا افغانستان – پژوهشگران دانشگاه سدارس-سینای لس‌آنجلس ابزار هوش...

پیاده روی اربعین در سیره عملی بزرگان دین

شفقنا فغانستان-شیخ جعفر کاشف‌الغطاء در یکی از پیاده‌روی‌هایش به کربلا، به حضور حضرت ولی عصر(عج) شرفیاب شد و حضرت ایشان را به سینه خویش چسبانده و فرموده است: «خوش آمدی! ای زنده‌کننده شریعت ما».

13940910000568_PhotoA

از زمان آفرینش حضرت آدم(ع) تاکنون در همة ادیان الهی به زیارت اماکن مقدس سفارش شده و دشواری‌های راه بر اجر و پاداش معنوی این سفر می‌افزاید. در مذهب تشیع برای زیارت معصومان به‌ویژه امام حسین(ع) فضیلت فراوان ذکر شده و نوعی تجدید پیمان استوار با این انوار مقدس در اوج شور و شعور دینی به شمار می‌رود. همچنین بیانگر این است که شیعیان از اقتدا به سالار شهیدان(ع) به خود می‌بالند و زیر بار زور و ستم نمی‌روند.

زیارت پیاده اربعین امام حسین(ع) از مهم ترین زیارت‌های شیعیان است که همه ساله با حضور میلیونی شیعیان از سراسر دنیا برگزار می‌شود و افزون بر روایات فراوانی از معصومان دراین باره، در سیره عملی علما و مراجع بزرگ شیعه همچون شیخ مرتضی انصاری، میرزا حسین نوری، سید مهدی بحرالعلوم، شیخ جعفر کاشف‌الغطاء و آیت‌الله مرعشی نجفی نمونه‌هایی از این پیاده‌روی معنوی مشاهده می‌شود.

برخی نمونه‌های عینی در سیره علما و بزرگان دین در خصوص زیارت نجف و کربلا در ادامه آمده است؛ این نمونه‌ها برگرفته از مجلد دوم کتاب «بیعت عاشقان» نوشته علی ساعدی است:

* شیخ مرتضی انصاری از جمله احیاکنندگان سنت پیاده‌روی برای زیارت امام حسین(ع) بود و خود ایشان نیز پیاده از نجف به کربلا می‌رفت.

* میرزا حسین نوری، صاحب موسوعه حدیثی «مستدرک الوسائل» هر سال به صورت پیاده به کربلا می‌رفت.

* سیدمهدی بحرالعلوم در دسته عزای «طوریج» که پیاده به کربلا می‌رفتند، حضوری پررنگ داشت.

* شیخ جعفر کاشف الغطاء در یکی از پیاده‌روی‌هایش به کربلا، به حضور حضرت ولی عصر(عج) شرفیاب شد و حضرت ایشان را به سینه خویش چسبانده و فرموده است: «خوش آمدی! ای زنده‌کننده شریعت ما».

* آیت‌الله مرعشی نجفی که در عمر شریفشان به زیارت حج بیت‌الله الحرام مشرف نشد، بیست بار پیاده به همراه تعدادی از طلاب که همه از بزرگان شدند، به کربلا شرفیاب شد.

* بزرگانی مانند آیات سیدمحمدحسین طهرانی، سید احمد مستنبط، شیخ عباس قوچانی، شیخ حسن نجابت شیرازی و سید عبدالحسین دستغیب و شهید صدر اول و شهید صدر دوم در این پیاده‌روی شرکت می‌کردند.

* شهید صدر دوم (سیدمحمد صدر) حتی فتوا به وجوب پیاده‌روی به سوی حرم‌های أمیرمؤمنان(ع) و سیدالشهداء(ع) را صادر کرد و با این فتوا به مبارزه با سیاست ضددینی حزب بعث رفت و در برخی از خطبه‌های نماز جمعه‌اش در نجف اشرف بر این موضوع تأکید می‌کرد.

حرکت میلیونی مردم از اقصی نقاط جهان، از کوچک و بزرگ و مرد و زن و حتی کودکان خردسال، گذشته از شگفتی این صحنه، پیام روشنی به همه دنیا می‌دهد: اینکه شیعیان در اقتدا به سالار شهیدان(ع) به خود می‌بالند و زیر بار ستم و زور نمی‌روند.

منبع: کتاب «بیعت عاشقان»

انتهای پیام

 

اخبار مرتبط