دوشنبه 28 ثور 1405

آخرین اخبار

دهه اول ذی‌الحجه؛ فضیلت‌ها و اعمال مستحب

شفقنا افغانستان - در فضیلت این ماه همین بس...

هشدار هواشناسی؛ احتمال سرازیر شدن سیلاب در ۱۳ ولایت افغانستان

شفقنا افغانستان – اداره هواشناسی افغانستان اعلام کرده است...

حزب وحدت: برخورد طالبان با عالم شیعه در کابل «نشانه تبعیض ساختاری» است

شفقنا افغانستان - «حزب وحدت اسلامی افغانستان» به رهبری...

رهبر طالبان: از علما خواست برای کشته‌شدگان طالبان کتاب بنویسند

شفقنا افغانستان - هبت‌الله آخوندزاده، رهبر طالبان، در دیدار...

آغاز کمپاین سراسری واکسین پولیو در ۱۶ ولایت افغانستان

شفقنا افغانستان - سازمان «افغانستان عاری از پولیو» اعلام...

گلچینی از ۱۰ حدیث اخلاقی و پندآموز امام جواد (ع)

شفقنا افغانستان - سخنان اخلاقی گرانبهایی از امام جواد...

هوش مصنوعی به کمک بیماران سرطانی آمد؛ کاهش اضطراب با آواتار دیجیتال

شفقنا افغانستان – پژوهشی جدید که در کنگره انجمن...

آیا این تراشه کف‌دستی آینده مأموریت‌های فضایی را تغییر می‌دهد؟

شفقنا افغانستان – ناسا تراشه پیشرفته جدیدی ساخته است...

آیا مغز سالم می‌تواند اثرات اولیه آلزایمر را خنثی کند؟

شفقنا – پژوهشگران دانشگاه مورداک استرالیا دریافتند افرادی که...

روایت دیلی‌میل از زندگی یک زن افغان؛ از شکنجه در گذشته تا بازگشت دوباره طالبان

شفقنا افغانستان - رسانه بریتانیایی «دیلی‌میل» در گزارشی اختصاصی،...

علی بلال در رقابت‌های پرورش‌اندام «پتسبورگ پرو» نایب‌قهرمان شد

شفقنا افغانستان - علی بلال، ورزشکار پرورش‌اندام اهل افغانستان،...

ذکیه خدادادی پس از قهرمانی در پاراتکواندو اروپا: «این یک افتخار بزرگ است»

شفقنا افغانستان - ذکیه خدادادی، ورزشکار افغانستانی-فرانسوی، با غلبه...

آغاز استخراج بیروج در پنجشیر؛ طالبان از توسعه فعالیت‌های معدنی خبر داد

شفقنا افغانستان - مقام‌های محلی طالبان در پنجشیر اعلام...

اخراج اجباری بیش از ۵ هزار مهاجر افغانستانی به کشور در ۲۴ ساعت گذشته

شفقنا افغانستان- طالبان اعلام کرد روز گذشته یک‌هزار و...

هزاره‌ها در حاکمیت طالبان؛ بازگشت تدریجی به عصر عبدالرحمن

شفقنا افغانستان - وضعیت کنونی هزاره‌ها در حاکمیت طالبان،...

بحران رهبری در بریتانیا: فشار برای استعفای استارمر پس از خروج وزیر بهداشت و سقوط محبوبیت

شفقنا افغانستان– در بحبوحه آشفتگی سیاسی در بریتانیا، نخست‌وزیر...

شیوع هانتاویروس در کشتی هوندیوس؛ کانادا مورد جدید را تأیید کرد

شفقنا افغانستان – بانی هنری، مسئول بهداشت بریتیش کلمبیا،...

سازمان جهانی بهداشت: شیوع ابولا در آفریقا وضعیت اضطراری بین‌المللی دارد

شفقنا افغانستان – سازمان بهداشت جهانی (WHO) به دلیل...

میراث حکمت امام جواد(ع)؛ گنجینه‌ای از توصیه‌های اخلاقی که هنوز راهگشاست

شفقنا افغانستان– چنان ‌که ‌لقب ‌جواد حاکی ‌از آن‌...

نخست‌وزیر ایتالیا: تنگه هرمز باید بدون محدودیت بازگشایی شود

شفقنا افغانستان - نخست وزیر ایتالیا خواستار بازگشایی تنگه...

شبکه های اجتماعی، عامل افزایش طلاق در مالزی

گسترش استفاده از شبکه های اجتماعی در بین خانواده های جوان در مالزی زندگی عادی این خانواده ها را دچار اختلال کرده و میزان طلاق را در این قشر افزایش داده است.

1446

به گزارش شفقنا افغانستان، استفاده از وسایل الکترونیک و شبکه های اجتماعی مانند ‘واتساپ’، ‘فیسبوک’ و ‘اینستاگرام’ که اکنون به بخشی از زندگی امروزی به ویژه در بین قشر جوان تبدیل شده اند، به عنوان عامل افزایش طلاق در مالزی معرفی شدند.
از جمعیت 30 میلیونی مالزی19 میلیون و 200 هزار نفر کاربر شبکه اینترنت هستند و 15 میلیون و 600 هزار نفر در شبکه فیسبوک فعالیت می کنند.
شبکه های اجتماعی در 64 درصد از جمعیت مالزی به ویژه قشر جوان نفوذ کرده است و برخی آمارها نشان می دهد هر مالزیایی به طور متوسط 233 دوست در شبکه های اجتماعی دارد.
این شرایط باعث شده کارشناسان مسائل اجتماعی تاکید کنند شبکه های اجتماعی و حضور بیش از حد در این شبکه ها به ویژه در بین جوانان متاهل باعث افزایش طلاق شده است.
آمارهای ارایه شده توسط دولت مالزی نشان می دهد میزان طلاق در این کشور در کمتر از یک دهه به بیش از دو برابر رسیده است .

به نوشته روز جمعه تارنمای روزنامه ‘سان دیلی’، ‘ماریانی محمد نور’ روانشناس و استاد دانشگاه مالایا (یو.ام) گفت برنامه های تلفن همراه از قبیل واتساپ به محلی برای بیان خشونت ها و عصبانیت زوج های جوان تبدیل شده است.
وی گفت این قبیل برنامه ها می توانند به روابط نزدیک تر خانواده ها کمک کنند، اما از آنها به ویژه بین نسل جوان استفاده نامناسب می شود.
این کارشناس تصریح کرد، هنگام خشونت، پیامی که از طریق واتساپ ارسال می شود می تواند با آنچه که فرستنده قصد ارسال آن را داشته است، متفاوت باشد.
وی این سخنان را در بازتاب اخبار طلاق های انجام شده در مالزی بیان کرد که در شش سال گذشته بیش از 274 هزار طلاق در این کشور ثبت شده است.

بر اساس این اخبار، تفاوت های آشتی ناپذیر، خیانت، دخالت های خانوادگی و مشکلات اقتصادی از جمله عوامل موثر در افزایش طلاق در مالزی عنوان شده اند.

تنها در شش ماه نخست سال گذشته میلادی 38 هزار و 35 طلاق در مالزی ثبت شد که بخشی از این آمار مربوط به زوج های مسلمان است که در این دوره زمانی به صورت روزانه 156 طلاق در بین آنها ثبت شده است.

به گفته این استاد دانشگاه، سایر رسانه ها و شبکه های اجتماعی از قبیل فیسبوک و اینستاگرام نیز به دلیل انتشار عکس ها و مطالب نامناسب می توانند روابط زوج های جوان را تحت تاثیر قرار دهند.

وی گفت که زوج های جوانی که با یکدیگر دچار مشکل می شوند، باید در مورد مشکلات خود بحث و گفت وگو کنند و در جستجوی مشاوره باشند.

تغییر ساختار خانواده ها در مالزی و افزایش میزان طلاق طی سال های اخیر، مقامات این کشور را به سمت استفاده از روش هایی به منظور تحکیم بنیان خانواده سوق داده است.

به نقل از ایرنا، یک مطالعه علمی در مورد رفتار در شبکه های اجتماعی نشان می دهد افرادی که از شبکه فیسبوک بیش از یک بار و یک ساعت در روز استفاده می کنند به احتمال زیاد درگیری طلاق و فروپاشی خانواده می شوند.

 

انتهای پیام

اخبار مرتبط