یکشنبه 27 ثور 1405

آخرین اخبار

حزب وحدت: برخورد طالبان با عالم شیعه در کابل «نشانه تبعیض ساختاری» است

شفقنا افغانستان - «حزب وحدت اسلامی افغانستان» به رهبری...

رهبر طالبان: از علما خواست برای کشته‌شدگان طالبان کتاب بنویسند

شفقنا افغانستان - هبت‌الله آخوندزاده، رهبر طالبان، در دیدار...

آغاز کمپاین سراسری واکسین پولیو در ۱۶ ولایت افغانستان

شفقنا افغانستان - سازمان «افغانستان عاری از پولیو» اعلام...

گلچینی از ۱۰ حدیث اخلاقی و پندآموز امام جواد (ع)

شفقنا افغانستان - سخنان اخلاقی گرانبهایی از امام جواد...

هوش مصنوعی به کمک بیماران سرطانی آمد؛ کاهش اضطراب با آواتار دیجیتال

شفقنا افغانستان – پژوهشی جدید که در کنگره انجمن...

آیا این تراشه کف‌دستی آینده مأموریت‌های فضایی را تغییر می‌دهد؟

شفقنا افغانستان – ناسا تراشه پیشرفته جدیدی ساخته است...

آیا مغز سالم می‌تواند اثرات اولیه آلزایمر را خنثی کند؟

شفقنا – پژوهشگران دانشگاه مورداک استرالیا دریافتند افرادی که...

روایت دیلی‌میل از زندگی یک زن افغان؛ از شکنجه در گذشته تا بازگشت دوباره طالبان

شفقنا افغانستان - رسانه بریتانیایی «دیلی‌میل» در گزارشی اختصاصی،...

علی بلال در رقابت‌های پرورش‌اندام «پتسبورگ پرو» نایب‌قهرمان شد

شفقنا افغانستان - علی بلال، ورزشکار پرورش‌اندام اهل افغانستان،...

ذکیه خدادادی پس از قهرمانی در پاراتکواندو اروپا: «این یک افتخار بزرگ است»

شفقنا افغانستان - ذکیه خدادادی، ورزشکار افغانستانی-فرانسوی، با غلبه...

آغاز استخراج بیروج در پنجشیر؛ طالبان از توسعه فعالیت‌های معدنی خبر داد

شفقنا افغانستان - مقام‌های محلی طالبان در پنجشیر اعلام...

اخراج اجباری بیش از ۵ هزار مهاجر افغانستانی به کشور در ۲۴ ساعت گذشته

شفقنا افغانستان- طالبان اعلام کرد روز گذشته یک‌هزار و...

هزاره‌ها در حاکمیت طالبان؛ بازگشت تدریجی به عصر عبدالرحمن

شفقنا افغانستان - وضعیت کنونی هزاره‌ها در حاکمیت طالبان،...

بحران رهبری در بریتانیا: فشار برای استعفای استارمر پس از خروج وزیر بهداشت و سقوط محبوبیت

شفقنا افغانستان– در بحبوحه آشفتگی سیاسی در بریتانیا، نخست‌وزیر...

شیوع هانتاویروس در کشتی هوندیوس؛ کانادا مورد جدید را تأیید کرد

شفقنا افغانستان – بانی هنری، مسئول بهداشت بریتیش کلمبیا،...

سازمان جهانی بهداشت: شیوع ابولا در آفریقا وضعیت اضطراری بین‌المللی دارد

شفقنا افغانستان – سازمان بهداشت جهانی (WHO) به دلیل...

میراث حکمت امام جواد(ع)؛ گنجینه‌ای از توصیه‌های اخلاقی که هنوز راهگشاست

شفقنا افغانستان– چنان ‌که ‌لقب ‌جواد حاکی ‌از آن‌...

نخست‌وزیر ایتالیا: تنگه هرمز باید بدون محدودیت بازگشایی شود

شفقنا افغانستان - نخست وزیر ایتالیا خواستار بازگشایی تنگه...

فایق: گزارش‌ها از دایکندی نشان‌دهنده گسترش سرکوب و فشار بر زنان در افغانستان است

شفقنا افغانستان؛ نصیراحمد فایق، نماینده دایمی افغانستان در سازمان...

سرک دوشی بامیان بدیل شاهراه سالنگ می شود

شفقنا افغانستان- بر اساس اظهارات مسئولین وزارت فواید عامه ساخت سرک دوشی- بامیان به طول 150 کیلومتر به عنوان بدیل شاهراه سالنگ سال آینده آغاز شود.

به گزارش شفقنا افغانستان  در کنفرانس خبری وزیر فواید عامه «محمود بلیغ » گفت که کار سرک دوشی-بامیان به شش قسمت تقسیم و بودجه 250 میلیون دالری برای آن نیز در نظرگرفته شده است.

وی افزود: شاهراه موجود سالنگ بدلیل آسیب‌پذیری‌های آن به ویژه در فصل زمستان، مشکلات زیادی را به بار می‌آورد و دولت افغانستان تصمیم گرفته است تا راه‌های بدیلی را برای وصل کردن ولایت‌های شمالی به مرکز و جنوب این کشور جستجو کند.

وی بیان داشت: یکی از راه‌های بدیل دیگر شاهراه سالنگ ساخت یک تونل جدید به طول دوازده کیلومتر و بازسازی شاهراه موجود از دیگر برنامه‌های دولت است.

تونل سالنگ از شاهراه‌های مهم افغانستان به شمار می‌رود که نه ولایت شمالی را با مرکز و جنوب این کشور وصل می‌‌‌کند. این شاهراه که نزدیک به سه هزار کیلومتر طول دارد.

شاهراه سالنگ که از دامنه‌های کوه‌های پربرف هندوکش می‌گذرد، از آسیب‌پذیر ترین شاهراه‌های افغانستان به شمار می‌رود.

رفت و آمد از این مسیر در فصل زمستان بدلیل یخبندان و برف‌کوچ‌های شدید دشوار می‌شود و همه ساله قربانی می گیرد.

در زمستان سال 1388 خورشیدی، در نتیجه برف‌کوچ‌های سنگین در مسیر شاهراه سالنگ، نزدیک به 160نفر جان‌ خود را از دست دادند.

بلیغ تصریح کرد: با توجه به این افغانستان می‌خواهد به یکی از شاهراه‌های مهم اقتصادی میان کشورهای منطقه مبدل شود، تصمیم‌ گرفته است تا شاهراه سالنگ را از وضعیت موجود خارج سازد.

وی تاکید کرد: «برنامه دوم ترمیم مسیر موجود سالنگ از جبل‌السراج تا ولسوالی خنجان به طول هشتاد و شش کیلومتر است. این‌ هم الحمدالله بودجه‌اش دریافت شده است. این را ما برای این که ارزیابی دقیق علمی شود، به اعلان تدارکاتی داده بودیم که به تاریخ سی و یک جنوری امسال، یعنی حدود دو هفته دیگر آفرگشایی می‌شود. برنامه ما این است که یک کمپنی بسیار با تجربه بین‌المللی را استخدام کنیم تا این مسیر را به صورت اساسی یک بار مطالعه بکند. مشکلی که در ترمیمات سال‌های گذشته بوده این که ترمیمات شده اما مطالعات دقیق با توجه به شرایط جغرافیای مغلقی که در آنجا وجود دارد، ترمیمات دو باره از بین رفته است و این اشتباره را دیگر تکرار نمی‌کنیم.»

بلیغ ادامه داد: ساخت تونل بدیل از دیگر برنامه‌های دولت برای شاهراه سالنگ است.

وی افزود: مسیر موجود ظرفیت حجم ترافیکی سال‌های آینده را نخواهد داشت و از همین رو دولت می‌خواهد تا یک تونل جدیدی به طول دوازده کیلومتر بسازد.

وی خاطر نشان کرد: کار مقدماتی ساخت این تونل شروع شده است.، این تونل از منطقه «اولنگ» شروع تا منطقه «دوشاخ» در سالنگ شمالی ساخته خواهد شد.

بلیغ گفت: بانک انکشاف آسیایی متعهد شده تا هزینه کار مقدماتی ساخت این تونل را پرداخت کند.

وزیر فواید عامه از اقدام دولت برای آغاز به کار سرک حلقوی کابل نیز خبر داد.

وی گفت: کار قسمت اول سرک حلقوی کابل که از منطقه سنگ نوشته لوگر آغاز تا منطقه پل کمپنی امتداد خواهد یافت، سال آینده خورشیدی آغاز خواهد شد.

وی افزود: این سرک بیست کیلومتر طول خواهد داشت، شصت درصد کار استملاک در مسیر این سرک به پایان رسیده است.

وی بیان داشت: مبلغ هفتاد و چهار میلیون دالر برای ساخت این سرک آماده شده است.

دولت افغانستان از سال 2001 به این سو به کمک مالی نهادهای بین‌المللی و کشورهای تمویل کننده توانسته است بیش از هشت‌هزار کیلومتر سرک بسازد، اما بخشی از این سرک‌ها به ویژه شاهراه‌های اصلی نیاز به بازسازی و ترمیم دو باره پیدا کرده است.

وزیر فواید عامه خاطر نشان کرد: بی‌توجهی نهادهای مسوول به حفظ و مراقبت سرک‌ها، فعالیت گروه‌های تروریستی از جمله جاسازی ماین‌های کنار جاده در مسیر راه‌ها و زیر پلچک‌ها، عبور و مرور وسایط سنگین از عوامل اصلی است که باعث شده است تا این سرک‌ها به ترمیم و بازسازی نیازمند شود.

وی گفت: قرار است سال آینده کار بازسازی شاهراه کابل-قندهار از شاهر‌اه‌های اصلی افغانستان آغاز شود.

بیشترین ماین گذاری طالبان در شاهراه کابل-قندهاربوده است این شاهراه بارها بازسازی و تغمیر شده است.

انتهای پیام 

www.af.shafaqna.com

اخبار مرتبط