یکشنبه 27 ثور 1405

آخرین اخبار

هوش مصنوعی به کمک بیماران سرطانی آمد؛ کاهش اضطراب با آواتار دیجیتال

شفقنا افغانستان – پژوهشی جدید که در کنگره انجمن...

آیا این تراشه کف‌دستی آینده مأموریت‌های فضایی را تغییر می‌دهد؟

شفقنا افغانستان – ناسا تراشه پیشرفته جدیدی ساخته است...

آیا مغز سالم می‌تواند اثرات اولیه آلزایمر را خنثی کند؟

شفقنا – پژوهشگران دانشگاه مورداک استرالیا دریافتند افرادی که...

روایت دیلی‌میل از زندگی یک زن افغان؛ از شکنجه در گذشته تا بازگشت دوباره طالبان

شفقنا افغانستان - رسانه بریتانیایی «دیلی‌میل» در گزارشی اختصاصی،...

علی بلال در رقابت‌های پرورش‌اندام «پتسبورگ پرو» نایب‌قهرمان شد

شفقنا افغانستان - علی بلال، ورزشکار پرورش‌اندام اهل افغانستان،...

ذکیه خدادادی پس از قهرمانی در پاراتکواندو اروپا: «این یک افتخار بزرگ است»

شفقنا افغانستان - ذکیه خدادادی، ورزشکار افغانستانی-فرانسوی، با غلبه...

آغاز استخراج بیروج در پنجشیر؛ طالبان از توسعه فعالیت‌های معدنی خبر داد

شفقنا افغانستان - مقام‌های محلی طالبان در پنجشیر اعلام...

اخراج اجباری بیش از ۵ هزار مهاجر افغانستانی به کشور در ۲۴ ساعت گذشته

شفقنا افغانستان- طالبان اعلام کرد روز گذشته یک‌هزار و...

هزاره‌ها در حاکمیت طالبان؛ بازگشت تدریجی به عصر عبدالرحمن

شفقنا افغانستان - وضعیت کنونی هزاره‌ها در حاکمیت طالبان،...

بحران رهبری در بریتانیا: فشار برای استعفای استارمر پس از خروج وزیر بهداشت و سقوط محبوبیت

شفقنا افغانستان– در بحبوحه آشفتگی سیاسی در بریتانیا، نخست‌وزیر...

شیوع هانتاویروس در کشتی هوندیوس؛ کانادا مورد جدید را تأیید کرد

شفقنا افغانستان – بانی هنری، مسئول بهداشت بریتیش کلمبیا،...

سازمان جهانی بهداشت: شیوع ابولا در آفریقا وضعیت اضطراری بین‌المللی دارد

شفقنا افغانستان – سازمان بهداشت جهانی (WHO) به دلیل...

میراث حکمت امام جواد(ع)؛ گنجینه‌ای از توصیه‌های اخلاقی که هنوز راهگشاست

شفقنا افغانستان– چنان ‌که ‌لقب ‌جواد حاکی ‌از آن‌...

نخست‌وزیر ایتالیا: تنگه هرمز باید بدون محدودیت بازگشایی شود

شفقنا افغانستان - نخست وزیر ایتالیا خواستار بازگشایی تنگه...

فایق: گزارش‌ها از دایکندی نشان‌دهنده گسترش سرکوب و فشار بر زنان در افغانستان است

شفقنا افغانستان؛ نصیراحمد فایق، نماینده دایمی افغانستان در سازمان...

تصادف مرگبار در شاهراه کابل–قندهار؛ پنج نفر جان باختند

شفقنا افغانستان - مقام‌های طالبان در میدان وردک اعلام...

نرخ اسعار خارجی در برابر پول افغانی/ یکشنبه 27 ثور 1405

شفقنا افغانستان – بر اساس اعلام سراسری شهزاده، بازار...

باز هم شایسته سالاری قربانی مصلحت گرایی شد

شفقنا افغانستان-شبکه اطلاع رسانی نوشت:

کابینه جدید با هزار و یک اما و اگر، بالاخره پس از 110 بلاتکلیفی معرفی شد. نامزد وزیرانی که بعضی از آنها شاید برای اولین بار در عرصه سیاست مطرح می شوند و برخی از آنها هنوز به سن کمال هم نرسیده اند (که البته نمونه ی آن را در دولت کرزی هم داشتیم که به اعتبار پدر، پسر بچه ای چندین سال وزارت کرد)

اما پرسش اینجا است که چقدر شایسته سالاری و تخصص برای تعیین اعضای کابینه در نظر گرفته شده است و چقدر وعده های جدیدی که رییس جمهور داده بود، با وجود این کابینه تحقق می یابد؟

متاسفانه نگاه اجمالی به لیست نامزد وزیران نشان می دهد که کابینه ای که آنها معرفی کرده اند، کابینه ای متخصص نیست و تجربه کاری هم ندارد و تقریبا هیچ وزیری متناسب با رشته اش در وزرات مربوطه تعیین نشده است. به طور مثال فردی که در رشته علوم سیاسی درس خوانده است مگر می تواند وزارت مالیه را اداره کند؟ کسی که اقتصاد خوانده باشد مگرمی تواند وزارت داخله و پولیس ملی را اداره کند؟

قطعا توقع مردم این بود که بعد از سه ماه و نیم انتظاری کابینه ای بسیار متخصص تر از این معرفی شود که لااقل در وزارت مربوطه تخصص داشته باشند و دارای تجربه کاری مفید بوده تا بتوانند برای مردم صادقانه کار کنند.

در لیستی که برای اعضای کابینه ذکر شده افرادی وجود دارند که شایسته وزارت هستند اما افراد زیادی هم در لیست وجود دارند که شایستگی آن را ندارند. لذا اگر اینگونه پیش برود، اصل حکومت بر اساس شایسته سالاری صورت نمی گیرد بلکه بر اساس مصلحت گرایی انجام می شود.

تفکر اشرف غنی و عبدالله بر این است که باید از هر قومی به تعداد مساوی درحکومت شریک باشند. در حالیکه اصل شایسته سالاری بر پایه ی دیگری است. حتی اگر همه کابینه از یک قوم باشند اما همه شایسته باشند، بهتر از رعایت نسبت قومی و مکانی است چرا که در نهایت به نفع کشور تمام می شود.

به گفته ی آگاهان مسایل سیاسی یکی از عمده مشکلاتی که در معرفی کابینه ی این چنینی وجود دارد این است که هر دو رهبر به کسانی که در کمپاین های انتخاباتی آنان را حمایت می کردند، وعده های بسیار زیادی داده بودند و اکنون مجبور بودند تقسیم پست ها و وزارت ها را طوری تنظیم کنند که هم خودشان را خوش آید هم اطرافیانشان را.

البته هنوز تایید نمایندگان پارلمان مانده است. هرچند از این وکیل صاحبانی که در برابر چند دالر وطن خود را هم می فروشند، بعید به نظر می رسد که بخواهند تغییر آنچنانی در این لیست به وجود آورند که البته شاید هم به مصلحت عمومی کشور نباشد. زیرا اگر این نامزدها رد صلاحیت شوند شاید یکی دو سال دیگر طول کشد تا عبدالله و اشرف غنی بخواهند افراد دیگری را جایگزین نمایند.

انتهای پیام

www.afghanistan.shafaqna.com

اخبار مرتبط