دوشنبه 28 ثور 1405

آخرین اخبار

دهه اول ذی‌الحجه؛ فضیلت‌ها و اعمال مستحب

شفقنا افغانستان - در فضیلت این ماه همین بس...

هشدار هواشناسی؛ احتمال سرازیر شدن سیلاب در ۱۳ ولایت افغانستان

شفقنا افغانستان – اداره هواشناسی افغانستان اعلام کرده است...

حزب وحدت: برخورد طالبان با عالم شیعه در کابل «نشانه تبعیض ساختاری» است

شفقنا افغانستان - «حزب وحدت اسلامی افغانستان» به رهبری...

رهبر طالبان: از علما خواست برای کشته‌شدگان طالبان کتاب بنویسند

شفقنا افغانستان - هبت‌الله آخوندزاده، رهبر طالبان، در دیدار...

آغاز کمپاین سراسری واکسین پولیو در ۱۶ ولایت افغانستان

شفقنا افغانستان - سازمان «افغانستان عاری از پولیو» اعلام...

گلچینی از ۱۰ حدیث اخلاقی و پندآموز امام جواد (ع)

شفقنا افغانستان - سخنان اخلاقی گرانبهایی از امام جواد...

هوش مصنوعی به کمک بیماران سرطانی آمد؛ کاهش اضطراب با آواتار دیجیتال

شفقنا افغانستان – پژوهشی جدید که در کنگره انجمن...

آیا این تراشه کف‌دستی آینده مأموریت‌های فضایی را تغییر می‌دهد؟

شفقنا افغانستان – ناسا تراشه پیشرفته جدیدی ساخته است...

آیا مغز سالم می‌تواند اثرات اولیه آلزایمر را خنثی کند؟

شفقنا – پژوهشگران دانشگاه مورداک استرالیا دریافتند افرادی که...

روایت دیلی‌میل از زندگی یک زن افغان؛ از شکنجه در گذشته تا بازگشت دوباره طالبان

شفقنا افغانستان - رسانه بریتانیایی «دیلی‌میل» در گزارشی اختصاصی،...

علی بلال در رقابت‌های پرورش‌اندام «پتسبورگ پرو» نایب‌قهرمان شد

شفقنا افغانستان - علی بلال، ورزشکار پرورش‌اندام اهل افغانستان،...

ذکیه خدادادی پس از قهرمانی در پاراتکواندو اروپا: «این یک افتخار بزرگ است»

شفقنا افغانستان - ذکیه خدادادی، ورزشکار افغانستانی-فرانسوی، با غلبه...

آغاز استخراج بیروج در پنجشیر؛ طالبان از توسعه فعالیت‌های معدنی خبر داد

شفقنا افغانستان - مقام‌های محلی طالبان در پنجشیر اعلام...

اخراج اجباری بیش از ۵ هزار مهاجر افغانستانی به کشور در ۲۴ ساعت گذشته

شفقنا افغانستان- طالبان اعلام کرد روز گذشته یک‌هزار و...

هزاره‌ها در حاکمیت طالبان؛ بازگشت تدریجی به عصر عبدالرحمن

شفقنا افغانستان - وضعیت کنونی هزاره‌ها در حاکمیت طالبان،...

بحران رهبری در بریتانیا: فشار برای استعفای استارمر پس از خروج وزیر بهداشت و سقوط محبوبیت

شفقنا افغانستان– در بحبوحه آشفتگی سیاسی در بریتانیا، نخست‌وزیر...

شیوع هانتاویروس در کشتی هوندیوس؛ کانادا مورد جدید را تأیید کرد

شفقنا افغانستان – بانی هنری، مسئول بهداشت بریتیش کلمبیا،...

سازمان جهانی بهداشت: شیوع ابولا در آفریقا وضعیت اضطراری بین‌المللی دارد

شفقنا افغانستان – سازمان بهداشت جهانی (WHO) به دلیل...

میراث حکمت امام جواد(ع)؛ گنجینه‌ای از توصیه‌های اخلاقی که هنوز راهگشاست

شفقنا افغانستان– چنان ‌که ‌لقب ‌جواد حاکی ‌از آن‌...

نخست‌وزیر ایتالیا: تنگه هرمز باید بدون محدودیت بازگشایی شود

شفقنا افغانستان - نخست وزیر ایتالیا خواستار بازگشایی تنگه...

برنامه اتمی کره شمالی از کجا تامین مالی می‌شود؟

شفقناافغانستان- کره شمالی هزینه‌های برنامه‌های هسته‌ای خود را از طرق مختلف نظیر پولشویی و حتی هک کردن تامین می‌کند.

به گزارش ایسنا، اسناد محققان آمریکایی نشان می‌دهد که فقط از طریق صادرات زغال‌سنگ به چین ۷۰۰ میلیون دلار به حساب ارتش کره شمالی واریز شده است و این فقط یکی از کانال‌های تامین مالی کیم جونگ اون، رهبر این کشور برای برنامه‌های اتمی و موشکی‌اش است.

اما ۷۰۰ میلیون دلار به رغم تحریم‌ها چگونه به حساب کره شمالی واریز شده است؟ پیدا کردن صورتحساب و اسناد در این باره کار آسانی نبوده است. دادگاهی در واشنگتن، پایتخت آمریکا به وزارت دادگستری این کشور اجازه داد مخفیانه به حساب‌های بانکی هشت بانک بزرگی که احتمال داده می‌شود برای کره شمالی انتقال مالی انجام داده‌اند، تحقیق کند.

این تحقیقات نشان می‌دهند که از سال ۲۰۰۹ تاکنون بیش از ۷۰۰ میلیون دلار به حساب ارتش کره شمالی واریز شده است.

طبق گزارش شبکه خبری “ان ت فاو” آلمان که این اسناد در اختیارش گذاشته شده مبلغ یاد شده به طرق مختلف با دور زدن تحریم‌های بین‌المللی علیه این کشور به حساب ارتش واریز شده است.

به گزارش دویچه وله، دادستان آمریکا در پشت صحنه از ماه مه ۲۰۱۷ به این طرف تحقیقات خود را آغاز کرد. این موضوع زمانی آشکار شد که اسناد مربوط به این پرونده از طرف دادگاه منتشر شد.

کشور چین در حل بحران کره شمالی نقش کلیدی ایفا می‌کند. پکن مهم‌ترین شریک اقتصادی کره شمالی است. بدون صادرات چین به کره شمالی این کشور سال‌ها پیش از هم پاشیده بود.

نظارت و کنترل حساب بانکی یک شرکت چینی نشان می‌دهد که سالانه ۱۰۰ میلیون دلار زغال‌سنگ از کره شمالی به چین صادر شده است. “داندونگ چی چنگ متالیک” نام شرکتی است که در شهر یولا در مرز چین و کره شمالی فعالیت می‌کند. تحقیقات نشان داده است که این شرکت به‌نام چی یوپنگ شهروند چینی ثبت شده است.

منابع مختلفی از جمله دو تن از افرادی که از کره شمالی فرار کرده‌اند به وزارت داگستری آمریکا اطلاعات دقیقی درباره فعالیت‌های این شرکت داده‌اند. در اسناد موجود گردش مالی بین این شرکت و دیگر شرکت‌هایی که معاملاتی با کره شمالی انجام داده‌اند، ثابت شده است.

طبق گزارش شبکه خبری “ان ت فاو” آلمان، ۹۵ درصد از درآمد حاصله از ارز را کیم جونگ اون برای ارتش و برنامه اتمی کره شمالی و همچنین برنامه‌های تسلیحاتی صرف کرده است.

به دنبال افشای این ماجرا در پایان ماه ژوئن ۲۰۱۷ وزیر دارایی آمریکا مانع فعالیت‌های یک بانک چینی در خاک آمریکا شد. این بانک به شرکت‌هایی که در توسعه برنامه اتمی کره شمالی کمک کرده‌اند پول پرداخت کرده است.

بیش از ۵۰ هزار شهروند کره شمالی به اشکال مختلف در خارج از کشور مشغول به کار هستند. این افراد مجبورند حقوق و درآمد خود را به کارمندان ادارات کره شمالی تحویل دهند.

سفارتخانه‌های کره‌شمالی هم باید هزینه‌شان را خودشان تامین کنند. حتی سفارت کره‌شمالی در برلین بخشی از محوطه وسیعش را اجاره داده و خرج خودش را تامین می‌کند.

یکی دیگر از روش‌های تامین مالی کره شمالی هک کردن شبکه‌های بانکی است. گفته می‌شود هکرهای کره‌شمالی از این طریق میلیون‌ها دلار به دست آورده‌اند. در این رابطه کارشناسان به گروه سایبری “واحد ۱۸۰” اشاره می‌کنند که وظیفه‌اش درآمد از طریق هک کردن است.

کارشناسان همچنین احتمال می‌دهند که حمله سایبری موسوم به “وانا کرای” هم توسط هکرهای کره شمالی صورت گرفته باشد. این “باج‌افزار” تاکنون صدها هزار کامپیوتر را در ۱۵۰ کشور، از جمله ایران، از کار انداخت.

کارشناسان شرکت‌های امنیتی “سیمانتک” آمریکا و “کاسپرسکی” روسیه بخشی از کدهای این ویروس یا “باج‌افزار” را بررسی کرده و به این نتیجه رسیده‌اند که بخشی از این کدها در ویروس‌های پیشین گروه هکر “لازاروس” نیز وجود داشته‌اند. مقر اصلی “لازاروس” در کره شمالی است.

اخبار مرتبط